Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Cumhurbaşkanı sembolik olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bugün bazı açıklamalar geldi, bizim cumhurbaşkanını halka seçtirme noktasında çark ettiğimiz noktasında. Biz çark etmiş değiliz, aynı noktadayız. 21 Ekim’de cumhurbaşkanını halkın seçimine yönelik referandum yapacağız. Cumhurbaşkanını bundan sonra halkın seçmesini istiyoruz’’ dedi.


Darbe, ipleri kopartır

Seçim sonuçları ve Abdullah Gül’ün adaylığı Almanya’da düzenlenen bir panelde tartışıldı. “Türkiye’deki Seçim Sonuçları ve Avrupa Perspektiflerine Etk

Genelkurmay: Gül'le pazarlık yapılmadı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘’Genelkurmay Başkanı’nın cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili olarak bazı politikacılarla görüştü


  Toptan: Milletin hukukunu Mecliste koruyacağız

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın başkanlığında 23. Dönemin ilk toplantısını yaptı. Toptan, toplantının başında yaptığı konuşmada, milletin hukukunu Meclisin hür kürsüsüne taşıyacaklarını belirterek, ‘’Umuyorum ve diliyorum ki bu dönem (23. Dönem), gelecek kuşaklar tarafından minnetle ve şükranla anılacak bir dönem olacak’’ dedi.


  Gül ‘insan haklarını’ unuttu

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün adaylık sürecinde aralarında işçi, memur, işveren sendikaları, iş adamları örgütlerinin de bulunduğu bir çok STK’yı gezmesine karşılık insan hakları kuruluşlarıyla görüşmemesine bir anlam verilemedi. Konuyu Yeni Asya’ya değerlendiren insan hakları savunucuları, Gül’e kırgın olduklarını ifade ettiler.


  Katsayı engeli AB kriterlerine aykırı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Lokman Erdoğan, meslek liseliye katsayı engelinin Kopenhag Deklarasyonu’na aykırı olduğunu belirtti.


  Terör mağduru köylüler AİHM’e başvurdu

Terör örgütü PKK’nın Güneydoğu’da ilk eylemi olan Pınarcık katliamı mağdurları, devletten törer tazminatı alamadıklarını iddia ederek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.


  Vekillere kütüphane üyelik kartı verilecek

TBMM Kütüphanesi, 23. Dönem milletvekilleri için hazırlıklarını tamamladı. Bütün milletvekillerine kütüphane üyelik kartı verilecek ve ilgi duyduğu alanlara ilişkin çıkan yeni yayınlar anında duyurulacak


  Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulsun

Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mevcut bakanlık sayısını artıracaklarını ifade eden konuşmasında Yerel Yönetimler Bakanlığının yer almamasının talihsizlik olduğunu belirterek Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulundu.


  20 bin yeni öğretmen

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) yapacağı 10 bini kadrolu, 10 bini sözleşmeli 20 bin öğretmenin ataması, bugün bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda gerçekleştirilecek. Atama törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.


  Yağmurdereli’nin hedefi 5 yıl sonra siyasî bir dizi çekmek

AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, 5 yıl sonra siyasi bir dizi çekmek istediğini belirterek, ancak bu dizinin “Emret Bakanım’’ gibi komedi olmayacağını belirtti.


  Sosyal sorunlara Aile ve Çocuk Bakanlığı

Çocuk Vakfı Aile ve Çocuk Araştırmaları Merkezi, “Aile ve Çocuk Bakanlığı” kurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.


  Çad’da ışığa kavuşma sevinci

Katarakt ameliyatlarının beşinci durağı Afrika’nın fakir ülkesi Çad oldu. Çad’ın başşehri N’djamena şehrindeki Hopitale de Paix Hastanesi’nde yapılan ameliyatlar sonucu 150 kişi dünyanın renklerini yeniden gördü.


  Araç şarampole yuvarlandı: 3 ölü, 1 yaralı

Eskişehir’de bir minübüs şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan üç kişi öldü, bir kişi yaralandı.


  Tarım işçisi taşımacılığına sıkı denetim

Şanlıurfa ve ilçelerinde tarım işçilerini taşıyan araçlara yönelik denetimler sıklaştırıldı.


  Yurt ve kredi başvurularında son 2 gün

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda (ÖSS) bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerden, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait yurtlarda barınmak, burs ve katkı kredisi almak isteyenler için başvurular, 24 Ağustos Cuma günü sona erecek.


  Anız yangınlarında azalma var

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta geçen yıla oranla anız yangınlarında önemli bir düşüş gözlenirken, çiftçinin hasat sonrasında tarladan kalan anızları yakmak yerine, saman haline getirip, kuraklık sebebiyle kış dönemi için stok yapan besicilere satmayı tercih ettiği belirtildi.


  Emniyetten çocuklara uyarı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, çocukları, "Tanımadığınız insanlardan para veya herhangi bir hediye almayın" diye uyarıyor.


  Kur'ân kursunda veda programı

Bornova Müftülüğü’ne bağlı Mevlânâ Mahallesi Hasan Ağa Camii Yaz Kur’ân Kursu’nda eğitim gören kız öğrenciler, veda programı düzenledi.


  Kuşlar, Anadolu’ya küstü

Son 40 yılda 1 milyon 250 bin hektarlık sulak alanın yok olduğu Türkiye’de çok sayıda türde binlerce kuşa ev sahipliği yapan Hotamış, Eşmekaya, Ereğli Sazlıkları ile Akşehir, Eber, Meke ve Suğla Gölü’ne kuşlar uğramaz oldu.


  Ankara’da üniversiteliler 200 bine yaklaştı

Başşehirdeki 4’ü devlet, 6’sı vakıf 10 üniversitedeki programlarda toplam 165 bin 324 öğrenci yüksek öğretim görüyor.


  Siirt'te ilk beyin ameliyatı

Siirt Devlet Hastanesi’nde, beyninde tümör bulunan bir hasta, kafatası açılmadan burnundan girilerek ameliyat edildi.


  Maganda kurşunu bitmiyor

Sakarya’nın Geyve ilçesinde, bir gencin askere gönderilmesi öncesinde düzenlenen eğlencede çıkan silahlı kavgada, bir kişi başından tabancayla vurularak öldü.


  Kızılay, Bulgaristan Kızılhaçı’nı eğitecek

Kızılay Bursa Şubesi, Bulgaristan Plovdiv Kızılhaç Şubesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol gereği Türk Kızılayı, Plovdiv Kızılhaç Şubesi’ne başta tıbbi laboratuar kurulması olmak üzere, bazı çalışmalarında destek verecek.


  Japonya internete alternatif üretecek

Japonya İletişim Bakanı Yoşihide Suga, ülkesinin internetin yerine geçecek yeni nesil network araştırma ve geliştirme teknolojisi için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağını açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri