Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush, Irak’ta konuştu: Başarı sürerse çekiliriz

ABD Başkanı George Bush, Irak’taki güvenlik şartlarının, El Anbar’daki gibi iyileşmeyi sürdürmesi halinde asker çekebileceklerini söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Steven Hadley ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’la birlikte Irak’a sürpriz ziyarette bulunan Bush, Irak’taki Amerikalı komutan David Petraeus ve ABD’nin Bağdat Büyükleçisi Ryan Crocker’la bir araya geldi.

Bush, görüşmede Amerikalı yetkililerin, kendisine, ‘’El Anbar’daki mevcut başarının sürmesi halinde, aynı güvenlik seviyesinin daha az Amerikan askeriyle sağlanmasının mümkün olacağını’’ ilettiklerini belirtti. George Bush, ne zaman ve kaç asker çekilebileceğini ise açıklamadı.

ABD’nin Irak halkını terk etmeyeceğini söyleyen Bush, yerel hükümetlerin, El Anbar vilayetinde olduğu gibi, direnişçilerle mücadele etmesi halinde Irak’ta ‘’başarının mümkün’’ olduğunu ifade etti. Bush, Amerikan Kongresi üyelerinden de, önce Amerikalı yetkilileri dinlemelerini, onları dinlemeden hemen bir sonuca varmamalarını istedi.

Irak’taki üst düzey yetkililer bir hafta sonra Amerikan Kongresine Irak konusunda rapor verecek. Bush, Irak’ta ayrıca Irak Başbakanı Nuri El Maliki, yönetimin diğer üst düzey yetkilileri, El Anbar’daki Sünnî şeyhleri ve yerel yönetim yetkilileriyle bir araya geldi.

ABD Başkanı Bush, 3 bin 700 Amerikan askerinin ve on binlerce Iraklının öldüğü Irak savaşının 4’üncü yılında askerlerin artık bu ülkeden çekilmeye başlamasını isteyen muhalefetteki Demokratlarla bazı Cumhuriyetçilerin baskılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

/ EL ESAD HAVA ÜSSÜ

05.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Iraklı gruplar çıkış arayışında

  Beyaz Saray çekişmeleri kitap oldu

  Avustralyalılar da, Irak’ta Bush’u suçladı

  Kimyasal Ali’nin idamı onandı

  Talat-Papadopulos görüşmesi bugün

  Bush, Irak’ta konuştu: Başarı sürerse çekiliriz

  Blair, Mübarek ile görüştü

  Rafsancani’ye yeni görev

  K. Kore hâlâ listede

  İsrail kabinesi toplanıyor


 Son Dakika Haberleri