Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Cevher İLHAN

Bismillah...



“Bismillah”la başlayıp, “geldiğimiz yerden devam” edeceğiz.

Başkent yazılarımızda, dâvânın vefâkâr mânevî mirâsı ile hürmetkâr istikbâlin inkişâf ve ihtişamına köprü olacağız; geçmişten geleceğe hâfızaları tâzeleyeceğiz.

“Hakkı ve sabrı tavsiye” eden istikâmetli hizmet emânetinde emin olmaya çalışacağız.

Esasen, fâni olan bu kubbede hoş bir sadâ, kalıcı bir iz bırakmak adına tarihe not düşeceğiz. İnanç değerlerimizin mânevî dinamiklerine “hizmete ve hizmette devam” diyeceğiz.

Mutlak hakikatten muktebes şanlı mâzinin şeref levhalarını, muhteşem mânânın kudsiyetini karınca kararınca bugüne aktaracağız; göz kamaştırıcı istikbâli istikbâl edeceğiz. İnancımızdan, mukaddeslerimizden, tarihimizden yoğrulan edebli geleneği geleceğe taşıyacağız…

Ama hiçbir zaman günübirlik ve harc-ı âlem olmayacağız; ucuz hesapların peşine düşmeyeceğiz. Haktan, hukuktan, adâletten yana olacağız. Hep “hakkın hâtırını üstün tutacak, hakkın hâtırını hiçbir hatıra fedâ etmeyeceğiz.”

* * *

Hakkın ve hakikatin bayraktarı Yeni Asya’da, kalemimiz hep hayrı yazacak…

İnsanlığın mânevî çöküşüne karşı mânevî esasları… Küresel yıkılışa cihânşümul çâreleri… Çevre tahribatına tedbirleri… Milletin, gençliğin, âilenin, çocukların geleceğini… Âyetin işâretiyle, toplumun, tohumların, zürriyetlerin, nesillerin, lisânın, kelimelerin değiştirilip dejenere edilmesindeki ifsad ve fitneyi açığa çıkaracağız…

Elimizle, dilimizle, kalbimizle ve kalemimizle bozgunculuğa karşı koyacağız. Zâlime ve zulme karşı duracak, mazlumların sesi olacak; feryadlarını sütunlarımızda duyuracağız. Oynanan oyunlara dikkat çekip, zındıka komitelerinin aldatıcı propagandalarını boşa çıkarmaya çabalayacağız.

Asya’nın bahtını, İslâm âleminin taliini tahlil edeceğiz. İslâm coğrafyasında, mazlum dünyada, mâsum ve mazlumların aleyhinde döndürülen dolapları deşifre edeceğiz.

Zâlimlerin kılıçlarından medet ummayacağız. Gaddarâne çıkar projelerinin ipliğini pazara çıkaracağız. Bunlardan menfaat uman politikaları fark edip fark ettireceğiz.

Dünden bugüne mânâ ikliminden pencereler açacağız. Araştırmalarımızı paylaşacağız; gördüklerimizi, duyduklarımızı, haberdar olduklarımızı usulünce haberdar edeceğiz…

Türkiye’nin ve İslâm dünyasının çeşitli hîle ve desîselerle “kutuplaşma ve kamplaşma” tuzağına çekildiği, yeniden bâdirelere sürüklendiği süreçte, emrivâkilerin içyüzünü su yüzüne çıkaracağız.

Ankara’nın arka plânında olup bitenleri aralayacağız. Dünden bugüne, bugünden yarınlara içtimaî ve siyasî mâcerânın mecrâsını haber vereceğiz.

Doğruda kalmak, hakkın yanında yer almak ve Kur’ânî kriterlerin bahşettiği isâbete ulaşmak için “mutlak hakikat”i esas alacağız; istikâmetimizi hep bu hakîkat tespit edecek…

Kısacası, hâdiselerin mâveralarını doğru okuyup anlamaya ve izâha çalışacağız…

* * *

“Bir dakikada, bulutlarla dolmuş cevv-i havayı (hava âlemini) süpürüp temizleyerek semânın berrak yüzünde ziyâdar güneşi gösteren Kadir-i Külli Şey”den, İslâm dünyası ve bu Anadolu memleketi üzerindeki “zulümatlı ve rahmetsiz bulutları da izâle etmesini” rahmetinden bekleyeceğiz. (Lem’alar, 156)

Bugün başlayan Kur’ân ayı ve mânevî bahar iklimi Ramazanın hürmetine, içindeki Leyle-i Kadrin kadrine, gelen arife ve kutlu bayramla birlikte, insanlığın, her türlü kafa karıştıran ve kalp katılığına sebebiyet veren dünyevî ve felsefî dağınıklıktan kurtulmasına duâcı olacağız. Karanlık hasîs hislerden, maddî ve mânevî kirlerden arınmasına duâ edeceğiz. Kuddüs isminin tecellisiyle, bütün nurlu bahar ve bayram temizliklerini yapmasını, hâl-ı âlemin düzelmesini dileyeceğiz.

Ve “Birgün olur elbette doğar şems-i hakikat / Hiç böyle müebbet mi kalır zulmet-i âlem” müjdesinin tam tahakkukunu bütün samîmiyetimizle niyâz edeceğiz.

“Ümitvâr olunuz!” çağrısına “Lebbeyk!” diyeceğiz. “Ümitvâr” olacağız; “âlem-i İslâmiyetin ikbâl ve istikbâline yol açan sırat-ı müstakîmde kemâl-i ümid-î zaferle çalışmak” dersini düstur edineceğiz. (Muhâkemat, 18)

İnşâallah…

13.09.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.02.2006) - Bediüzzaman'ın “Musa Carullah cevabı”

  (26.02.2006) - “Yanlışsınız ve aldanmışsınız!”

  (25.02.2006) - İsnadların sebebi nedir?

  (24.02.2006) - İftiranın iflâsı

  (23.02.2006) - “Diplomatik dil” yok mu?

  (21.02.2006) - Tepki ve etki...

  (19.02.2006) - “Bu şiddet-i soğukta...”

  (18.02.2006) - İftiraları başlarına dolanacak

  (17.02.2006) - Hangi “misyon”la?

  (16.02.2006) - Menhus “mesaj”lar...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri