Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasalar telâşlı

Kuzey Irak’a askeri operasyon endişelerinin etkisi ile dolar yükselişe geçti. Bankalararası piyasada dolar kotasyonları dün sabah 1,24 YTL’nin üzerine çıktı. 1,22 YTL’den açılan dolar 1,2430 YTL’ye kadar yükseldi. Daha sonra hafif gerileyen dolar 1,23 düzeyine indi.

Dolar yurtdışında ise değer kaybetmeye devam ediyor. Euro/dolar paritesi dün sabah 1,4348 ile yeni bir rekor kırdı. Dolar/yen ise son altı haftanın en düşük seviyesi olan 113,27’ye geriledi.

BORSADA SERT DÜŞÜŞ

Operasyon tedirginliği ve dış borsa kayıplarıyla borsa yeni haftaya sert düşüşle başladı. İMKB Ulusal 100 Endeksi açılışta 2 bin 831 puanlık düşüşle 52 bin 355’e geriledi. Hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 5’i aştı. Borsa seansın ilk yarısında yüzde 4’lük kayıp yaşadı. Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 5 Ağustos 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 16.33’e yükseldi.

‘DALGA BOYLARI YÜKSEK OLACAK’

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, dün yaşanan negatifliğin ağırlıklı olarak yurtdışından kaynaklandığının altını çizdi. Borsadaki satışların bir miktar daha devam edebileceğini dile getiren Salar, şöyle konuştu: “Sıkıntılı bir süreç olacak. Çok alışkın olduğumuz dönemler değil. Önceki dönemlere göre en önemli değişiklik şu olacak; dalga boylarının yüksek olduğu dönemler yaşayacağız. Çok yüksek hacimlerle rekor kırılırken, bir anda gerilemeler olabilir. Bu, belirsizliğin arttığı dönemlere yaşanan bir durum. Böyle süreçlerin yaşanmasına yatırımcılar alışkın olmalı. Dalganın şiddeti artabilir. Dövizde ise önemli bir yükseliş beklemiyorum.”

‘YATIRIMCILAR İÇİN ZOR BİR HAFTA’

Finans Yatırım Yurtiçi Satış Birim Müdürü Şevket Keresteci, yurtiçinde yaşanan terör olaylarının piyasalarda rahatsızlık oluşturacağını söyledi. Keresteci, “Bu hafta oldukça çalkantılı geçecek. Sakin olmak gerekir. Zor bir hafta yaşıyoruz” dedi.

İçerde bir takım gelişmelerin göz ardı edildiğini, bunların da şimdi etkisini gösterdiğini belirten Keresteci, “Bütün bunları halının altına atarsınız, bir seferde sonuçları görülür. Takip etmek lazım. Petrol fiyatı önemli, fiyat 100 dolara gidiyor. Yatırımcılar için zor bir hafta” diye konuştu.

/ İSTANBUL

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Piyasalar telâşlı

  Vergide 7.1 milyarlık sapma

  Özelleştirmeden 11.8 milyar YTL bekleniyor

  Mersin’deki şirketlere, ‘Barzani’ incelemesi

  Nükleer enerjide Çernobil korkusu

  Irak’ın elektriği kesilebilir

  4 bin 500 kişiye yeni iş kapısı

  ‘Tavuk ayağı’ndan 15 milyon dolar

  MÜSİAD’tan 5. iletişim zirvesi

  Çiftçinin yağmur sevinci

  Tüketicinin güveni azaldı

  Motorine 5 YRK zam yapıldı

  Bütçe maratonu Perşembe günü başlıyor


 Son Dakika Haberleri