Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: ABD bizi oyaladı

Oxford Union’da soruları cevaplandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 14 ay üçlü mekanizma ile oyalandığını ifade ederek, “Şimdi Amerika’ya da, Irak’a da gerekenleri söyledik. Artık kendi başımızın çaresine kendimiz bakacağız. Eğer şu birkaç gün içerisinde o beklenen gelişmeler olmazsa’’ dedi.


Kalıcı tedbirler alınmalı

İnfiale yol açan terör olayları karşısında anlık değil, kalıcı tedbirlerin alınması isteniyor. Sağduyu çağrısı yapan sivil toplum kuruluşlarından Mazl

Halk sivil çözüm istiyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, Doğu ve Güneydoğu halkının referanduma gösterdiği ilginin altında s


  Bakan Şimşek: Önemli olan millî güvenlik

Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, muhtemel bir sınır ötesi operasyonun Türk ekonomisine etkisine ilişkin sorulara karşılık, ‘’Önemli olan Türkiye’nin milli güvenliğidir. Bu konu için gerekli her türlü kaynağı güvenlik güçlerimize sunacağız. Hiç kimsenin hiçbir kaygısı olmasın’’ dedi.


  Şehitler dualarla

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan 12 askerin acısı, Eskişehir, Aydın, Afyon, Yozgat, Ordu, Adıyaman, Kars, Kırıkkale, Bursa ve Gaziantep’le birlikte bütün Türkiye'nin yüreğini yaktı. Şehitler için düzenlenen cenaze törenlerine geniş kalabalıklar katılırken, gözyaşları sel oldu. Şehitler dualarla toprağa verildi.


  Yazıcıoğlu: Provokasyonlara meydan vermeyelim

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, son günlerdeki terör saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada: “Milli birliğimizi, kardeşliğimizi bozacak provokasyonlara meydan vermemeliyiz” dedi.


  Hem özgürlük, hem güvenlik

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker, ‘’Dünya tarihi, insan hakları ile güvenlik arasında bir seçim yapılması gerektiği yanılgısına düşen ve kamu düzeni adına siyaseti, demokrasiyi ve insan haklarını askıya alan devletlerin toplumlarına ödettiği ağır bedellerin örnekleriyle dolu’’ dedi.


  “ABD bir gün gidecek, siz orada biz burada kalacağız”

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Kuzey Irak’ta ve bizim bazı bölgelerimizde barınma imkanı bulan sayıları 5-6 bin civarındaki teröristin güvenlik güçlerimize, silâhlı kuvvetlerimize gücü yetmesi mümkün müdür? Ağzını bile açması mümkün değil ancak onları cesaretlendiren yerler var’’ dedi.


  Nükleer santraller yeniden TBMM'ye geliyor

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bir kez daha görüşülmesi için geri gönderdiği Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun, bugün TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda ele alınacak.


  Gül'ün ilk MGK'sı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında toplanacak. MGK’nın 2 ayda bir yapılan olağan toplantısı, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek.


  Kılıç’ın yerine Paksüt seçildi

Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği’ne Osman Alifeyyaz Paksüt seçildi. Anayasa Mahkemesi’nde bugün, Kılıç’ın Mahkeme Başkanlığına seçilmesiyle boşalan Başkanvekilliği için seçim yapıldı.


  Hacı adaylarına eğitim semineri

Adana’dan hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına Adana Müftülüğü tarafından eğitim semineri verilmeye başlandı.


  Melen suyu musluklardan akmaya başladı

İstanbul’un acil su ihtiyacını karşılaması amaçlanan Melen suyu, İstanbulluların musluğundan akmaya başladı.


  Bir avukattan YSK’ya iptal başvurusu

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinin halk oylamasının, Anayasa’ya aykırı gerçekleştirildiğini iddia ederek, iptali istemiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.


  “Mavi Hat” operasyonunda 26 tutuklama

BOTAŞ’taki yolsuzluk iddiaları üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 26’sı tutuklandı.


  Armutlu’da 29 bina yıkıldı

Sarıyer Armutlu’da hazine arazisi üzerine inşa edilen 29 bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Çevik kuvvet polisi, yıkım sebebiyle Armutlu’da geniş güvenlik tedbiri aldı.


  Alkolde gizli reklâm tuzağı

Yeşilay Derneği televizyonlarda alkol tüketiminin gizliden gizliye özendirildiğini ve içkiyle mücadele konusunda devletin organlarının yeterince duyarlı olmadığını belirtti.


  Türkiye, kalp hastası

Avrupa Kalp Sağlığı Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye’nin de içinde olduğu araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye 50 yaş altında kalp krizi geçirme sıklığında Avrupa birincisi oldu.


  Fast food yiyecekler deniz kadar tuzlu

İngiltere’de bir grup bilimadamı, fast food restaurantlarındaki mönülerin aşırı miktarda tuz içerdiği uyarısında bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri