Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rice: Ermeni tasarısı çok vahim

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, “Irak meselesi yüzünden Türkiye ile gerginliğin yüksek olduğu bir zamanda” ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Ermeni tasarısına, Genel Kurul’a getirilmesi durumunda karşı oy kullanmaya karar veren milletvekillerini takdir ettiğini söyledi.

Amerikan yönetimi, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde 21’e karşı 27 oyla kabul edilen 106 sayılı Ermeni tasarısının, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda oylamaya getirilmesinin, ABD’nin stratejik müttefiki Türkiye ile ilişkilere zarar vereceği ve Irak’ta görev yapan Amerikan askerlerine lojistik destek sağlanmasının zora girebileceği uyarısıyla tasarıya karşı oy kullanılması yönünde lobi yürütüyordu. Rice, tasarının geçirilmesinin “çok vahim” sonuçlarının olabileceğine işaret etti ve, tarihi olaylar konusunda uzlaşma dahil olmak üzere, Türklerden, Ermenilerle uzlaşma konusunda çalışmalarının istendiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı, terör örgütü PKK konusunda da Iraklılar ve Türklerle üçlü bir komite oluşturulmasına çalıştıklarını hatırlattı. ABD Dışişleri Bakanı, daha önce başka bir kongre oturumunda da “Kürdistan” sözünü kullanmış ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüleri, “Bakan Rice’ın, Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminden bahsettiği açık” yönünde bir açıklama yapmıştı.

/ WASHINGTON

27.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rice: Ermeni tasarısı çok vahim

  İsveç ve Hamburg’ta terör kınanacak

  The Economist: AB üyesi olmak istiyorlar

  Filistin’den uluslararası çağrı

  Chavez: Bush tımarhaneye yakışır

  Stalin’in cinayet listesi yayınlandı

  NASA yüzlerce ‘esrarengiz’ kara delik buldu

  Amerikalıların yarısı stres altında


 Son Dakika Haberleri