Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KADIKÖY'DE DERBİ GÜNÜ

Süper Ligde Fenerbahçe ile Beşiktaş bugün karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı hakem İsmet Arzuman yönetecek. Kanaryalar, Kadıköy'deki son 7 resmi maçı kapsayan 6,5 yılı aşkın süredir kazanamama serisine son vermek amacında.

Turkcell Süper Lig'in 11. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, derbi maçta Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem İsmet Arzuman yönetecek. Arzuman'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Alper Ulusoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Oktay Demiray. Karşılaşmada ayrıca, hakem gözlemcileri olarak Muhittin Boşat ile Serdar Tatlı, federasyon temsilcileri olarak da Ata Özer, Nail Aylanç ve Mehmet İnce görev yapacak.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Derbi maça ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek, zirve yarışını sürdürmek istiyor. 10. hafta sonunda 19 puanla 4. sırada yer alan sarı-lacivertli takım, Beşiktaş'ı mağlup ederek, ezeli rakibi karşısında Kadıköy'deki son 7 resmi maçı kapsayan, 6,5 yılı aşkın süredir kazanamama serisine son vermek amacında. Teknik direktör Zico yönetiminde derbi maçlarda genelde başarılı sonuçlar alan Fenerbahçe, son 2 resmi maçta mağlup ettiği Beşiktaş önünde yine galip gelerek, lider Galatasaray'ı takibini sürdürmeyi hedefliyor. Ligin ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisinin ardından yaptığı son 15 resmi maçı da kaybetmeyen ''Sarı Kanaryalar''da, sakatlığı süren kaleci Serdar Kulbilge ile Katar'da dün dizinden atroskopi olan Kezman forma giyemeyecek, Önder Turacı'nın sakatlığı da sürüyor. Fenerbahçe'de, sakatlığı geçen takım kaptanı Alex de Souza'nın ise derbide forma giymesi bekleniyor.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Galatasaray ve Trabzonspor maçlarının ardından, bu sezon ligdeki 3. büyük karşılaşmasını da deplasmanda yapacak olan Beşiktaş ise derbi maç öncesi 21 puanla 3. sırada bulunuyor. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalde eledikleri ezeli rakiplerine, daha sonra Turkcell Süper Lig'de kendi evinde 1-0, TFF Süper Kupa'da Köln'de 2-1 yenilerek, her iki organizasyonda da şampiyonlukları kaptıran Beşiktaş, yarınki derbiyi kazanarak, Kadıköy'de 6,5 yılı geçen kaybetmeme geleneğini sürdürmek amacında.

240 GAZETECİ İZLEYECEK

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak derbi maç medyanın da gündemine oturdu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak derbi maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD), 2'si yabancı, toplam 240 gazetecinin akredite olduğu bildirildi. Dev maçı İslam Çupi Basın Tribünü'nde 155, saha içinde ise 85 medya mensubu takip edecek.

03.11.2007


 

F.Bahçe'den hakem tepkisi

Süper Lig'de bugünkü derbide Beşiktaş ile karşılaşacak Fenerbahçe'de, kulüp yönetimi, dev maçta hakem İsmet Arzuman'ı görevlendiren Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, MHK'nın, derbi mücadelesine yaptığı hakem atamasının dikkat çekici olduğu belirtilerek, ''Daha önce yönettikleri birçok maçta verdikleri standart dışı kararlar ile spor kamuoyunun haklı tepkisini ve eleştirisini toplamış hakemlerden biri olan Sayın İsmet Arzuman'ın böylesine önemli ve zorluk derecesi olan bir maçta MHK tarafından görevlendirilmesinin objektif olmadığı kanaatindeyiz'' denildi.

ERCİYES MAÇI UNUTULMADI

Kamuoyunun, Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor takımları arasında yapılan son Fortis Türkiye Kupası finalinin de hakemi olan Arzuman'ın maçın skoruna ve dolayısıyla kupanın sahibine etki eden hatalarını unutmadığı savunulan açıklamada, "Umuyoruz ki hakem hatalarının damgasını vurduğu değil, sahada oynanan futbol ile hatırlanan bir derbiyi hep birlikte keyifle izleme imkanına sahip olur, hak edenin kazandığı ve alkışlandığı bir maça şahitlik ederiz'' denildi.

03.11.2007


 

15 maçtır yenilmedi

Fenerbahçe, son 15 resmi maçında yenilgi yüzü görmedi.

Süper Lig'deki ilk hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 20'lık mağlubiyetin ardından, ligde 9, Avrupa kupalarında 5 ve Fortis Türkiye Kupası'nda da 1 olmak üzere toplam 15 resmi maça çıkan sarılacivertliler, rakiplerine hiç yenilmedi.

03.11.2007


 

Feldkamp: Derbi bizi ilgilendirmiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, sakatlıkları geçen ve bugün takımla beraber çalışmalara başlayan Lincoln ve Linderoth'un Gaziantep deplasmanında oynayıp oynamayacaklarına orada karar vereceklerini söyledi.

Bir basın mensubunun, kupadaki Denizlispor karşılaşmasında iyi performans gösteren kaleci Aykut'u dün yaptığı basın toplantısında övdüğünün hatırlatılması üzerine Feldkamp, ''O görüşümü hem futbolcularımla, hem de kalecilerimle paylaştım'' derken, ''Gaziantepspor maçında oynatacak mısınız?'' sorusu üzerine de şunları söyledi: ''Bu kararı maç günü vereceğim, ama o ana kadar her şey olabilir. Bu kararı şimdi vermemek gerekir.'' Feldkamp, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Bir basın mensubunun, derbi ile ilgili sorusunu Alman çalıştırıcı, ''Ertuğrul hoca ya da Zico ile bu toplantıyı yapmıyorsunuz. Bu soruları onlara sormanız lazım. Bu maç bizi hiç ilgilendirmiyor'' diye cevapladı.

03.11.2007


 

Hasan Şaş 3 mevkide de oynar

Feldkamp, sarı-kırmızılı takımın tecrübeli oyuncusu Hasan Şaş'ın birkaç pozisyonda oynayabilecek, klas bir futbolcu olduğunu dile getirdi

Bir basın mensubunun, ''Sakatlıkları düzelen Lincoln ve Linderoth'un oynama ihtimali Hasan Şaş'ın durumunu etkiler mi?'' sorusunu Feldkamp şu şekilde cevapladı: ''Lincoln ve Hasan aynı pozisyonda oynamıyorlar. Linderoth da onun oynadığı mevkide değil. Hepsinin görevi birbirinden farklı. Hasan Şaş çok klas bir futbolcu. Hem Lincoln, hem de Linderoth'un yapacaklarını yerine getirebilecek bir oyuncu. Sabri'nin oynadığı yerde de görev alabilir. Sadece kaleci tek mevkide oynar, ama Hasan, 3 mevkide de oynayabilecek bir futbolcu.''

03.11.2007


 

F.Bahçe'de yine hüsran

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde 2007-2008 sezonunun 2. hafta maçlarında, Türk ekiplerinden Efes Pilsen, sahasındaki Armani Jeans Milano maçını kazanarak ilk galibiyetini aldı ve (B) Grubu'nda 3 puan ve averajla 4. sıraya çıktı.

İspanya deplasmanında AXA FC Barcelona'ya yenilerek 2. maçından da yenilgiyle ayrılan Fenerbahçe Ülker ise (C) Grubu'nda 2 puan ve averajla yine son sıradan kurtulamadı.

03.11.2007


 

Hingis'in kokain testi pozitif çıktı

İngiltere'de bir turnuvada kokain için yapılan testi pozitif çıkan Çek asıllı İsviçreli raket Martina Hingis, spor dünyasını şaşkına çevirdi. 5 kez grand slam kazanan ve 209 hafta dünya sıralamasında bir numara kalan Hingis, ikinci kez tenisi bıraktığını açıklarken, performans artırıcı ilaç aldığı suçlamalarını reddetti.

''Hiçbir ilaç kullanmadım, yüzde 100 masumum'' diyen 27 yaşındaki ünlü tenisçi, All England Club'daki karşılaşmada üçüncü turda Laura Granville'e 6-4 ve 6-2'lik skorla elendikten sonra yapılan testin sonuçlarından ''şaşkına döndüğünü ve afalladığını'' söyledi. Suçlamaları korkunç bulduğunu ifade eden Hingis, ismini temize çıkarmak için bir avukat tutmaya karar verdiğini, ancak mahkeme aşamasında rahat olmak için tenisi bıraktığını ve böyle bir davanın sonuçlanmasının yıllar alabileceğini kaydetti.

03.11.2007


 

Derbide en farklı skorlu galibiyetler

Süper Ligde bugün yapılacak derbi öncesi, iki takım da birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini 7'şer golle aldı.

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında en farklı skorlu galibiyetini 6 Aralık 1958'de oynanan özel maçta 70'lık skorla elde etti.Beşiktaş ise 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada ezeli rakibini 71 yenmeyi başardı.

03.11.2007


 

PAF'ta da derbi heyecanı var

PAF Ligi'ndeki derbi maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş, bugün karşı karşıya gelecek. Dereağzı Tesisleri'ndeki karşılaşma saat 13.00'de başlayacak.

PAF Ligi'nde geride kalan 10 hafta sonunda Vestel Manisaspor 24 puanla liderlik koltuğunda otururken, Fenerbahçe 22 puanla ikinci, Beşiktaş ise17 puan beşinci sırada yer alıyor.

03.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri