Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kenan Evren’e suç duyurusu

nsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’in işkenceyle ve Diyarbakır Cezaevi’nde olanlarla ilgili sözlerinin “açık bir suç itirafı” olduğunu duyurdu; savcıları soruşturma başlatmaya çağırdı.


Hem güvenlik, hem demokrasi

Terör olaylarının artmasının sebeplerinden birisinin de Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlık duyan çevreler olduğunu savunan Başbakan Recep Tayyip Er

301 için harekete geçilsin

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) , Adalet Bakanı Şahin’in “301’i değiştireceğiz” açıklamasına “Artık sözle yetinilmemeli, harekete geçilmeli”


  Ege Denizinde deprem

Ege Denizi’nde meydana gelen ve Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından büyüklüğü 5.3 olarak bildirilen depremin şiddeti Yunanistan tarafından 5.6, ABD tarafından ise 5.0 olarak açıklandı.


  Çelik: Güneşe gözünü kapatan sadece kendine gece yapar

‘’Küreselleşme Sürecinde Türkiye’’ konulu konferansta konuşan Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Güneş varken gözünü kapatan sadece kendine gece yapar” dedi.


  İş adamları, AB’den vize kolaylığı istiyor

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Eşbaşkanı Şemsi Bayraktar, AB’nin Türk vatandaşlarına uyguladığı karmaşık ve maliyetli vize prosedürlerinin, sivil toplum diyaloğunu geliştirmeye yönelik çabaları engellediğini belirtti.


  Haluk Koç: Halkla buluşmak istiyoruz

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç, ‘’Kişilere biat ile insanların önünün kapalı hale getirildiği bir parti örgütü istemiyoruz. Halkla buluşmak istiyoruz’’ dedi.


  Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı

Marmara Bölgesinin, hafta sonu Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.


  Yağışlar barajlara ulaşacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kurak dönemden sonraki yağışların önce zemini doldurduğunu belirterek, “Bundan sonra gelecek her yağış büyük ölçüde akışa geçerek, barajlara ulaşacak” dedi.


  SSK dolandırıcıları yakalandı

Kurdukları paravan şirketler aracılığıyla halkı sahte belgelerle emekliye ayıran ve bugüne kadar düzenledikleri belgelerle SSK’yı yaklaşık 1 milyon YTL dolandırdıkları belirlenen şebekenin uzun süredir aranan firarî beş elemanı yakalandı.


  DTP kongresine inceleme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) dün yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili inceleme başlattı.


  MEB’den ‘internet ihbar hattı’

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin zararlı sitelere girmelerinin önlenmesi amacıyla ‘’internet ihbar hattı’’ kurdu.


  Savaştan en çok çocuklar etkileniyor

Türkiye Millî Pediatri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tezer Kutluk, savaştan en çok çocukların etkilendiğini söyledi.


  Öğretim üyesi bulamıyoruz

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, ‘’Yeni açılan üniversitelerde 19 bin öğretim elemanı ihtiyacı var, öğretim üyesi bulamıyoruz. Yok, çünkü yetiştirilmedi’’ dedi.


  Palandöken kışa hazır

Türkiye’nin gözde kış turizm merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezinde kış hazırlıkları tamamlanırken, otellerdeki rezervasyonlar şimdiden yüzde 70’leri aştı.


  Prof. Özbudun: İktidar isterse anayasanın tamamını değiştirebilir

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, hükümetin talebi üzerine özgürlükçü, insan haklarını evrensel düzeye çıkaran, sivil, demokratik ve devlet kurumları arasındaki uyumu, parlamenter rejim kuralları çerçevesinde düzenleyen, kısa ve özlü bir anayasa taslağı hazırladıklarını ifade etti.


  MEB’in karşılıksız bursu 63 YTL olacak

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB), ilköğretim ve ortaöğretimde eğitimlerini sürdüren başarılı ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere bu yıl aylık 58 YTL 02 Ykr olarak verilen karşılıksız burs miktarı 2008 yılında 62 YTL 855 YKr’ye çıkarılacak.


  Nükleer santrale yeşil ışık

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bir kez daha görüşülmesi için Meclise iade ettiği Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun, TBMM Genel Kurulunda yaklaşık 10 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi.


  ÖNDER kongreye yeni bir raporla giriyor

Türkiye’nin dört bir yanındaki imam hatip liseleri temsilcileri, yarın İstanbul’da biraraya geliyor. Farklı illerden imam hatip lisesi mezunlarının ve temsilcilerinin katılacağı 3. İmam-Hatipler Kurultayı ve ÖNDER’in 45. Olağan Genel Kurulu arka arkaya gerçekleştirilecek.


  FSM Köprüsü Pazar sabahı kapalı

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün “hassas ölçüm çalışmaları” sebebiyle 11 Kasım Pazar günü 02.00-06.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacağını bildirdi.


  Evde doğum oranı fazla

Sağlık Bakanlığının, AB’nin malî desteğiyle, anne ve bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla başlattığı “Bebeğim Sağ Olsun” kampanyasının sözcüsü Dr. Sadiye Eren, Türkiye’de halen 5 kadından birinin evde doğum yaptığını ve her bin yeni doğan bebekten 17’sinin öldüğünü belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri