Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Maliki hükümetinden işgalcilere uzatma

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, BM’den, ülkede görev yapan çok uluslu gücün görev süresinin uzatılmasını resmen istediklerini bildirdi. Zebari, ABD ile yapılacak güvenlik anlaşmasına da zaman sınırlaması getirileceğini kaydetti.

Zebari basın toplantısında, BM’ye, Irak’taki çok uluslu gücün bu yıl sonunda sona erecek görev süresinin uzatılmasını isteyen bir mektup gönderildiğini söyledi. Mektupta, Irak hükümetinin çok uluslu gücün görev süresinin son kez uzatılmasını arzu ettiğinin de belirtildiğini kaydeden Zebari, ABD ile yeni güvenlik anlaşması için müzakerelerin Irak için çok önemli olacağını belirtti. ABD ile bu anlaşmayı Temmuz’da sağlamayı beklediklerini söyleyen Zebari, komşu ülkeler ve diğerleri arasında ABD’nin Irak’ta daimi üsler kurabileceğine dair endişeler oluşabileceği için bu anlaşmaya zaman sınırlaması getirileceğini kaydetti.

Irak hükümeti içinde, koalisyon güçlerinin bu yılın sonunda dolacak görev süresinin son kez uzatılması ve bunun BM’den istenmesi konusunda anlaşma sağlandığı bildirilmişti. Irak Başbakanı Nuri El Maliki de, geçen ay sonunda yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nden çok uluslu gücün görev süresini 2008’de sona erecek biçimde son kez uzatmasını isteyeceklerini bildirmişti. BM himayesindeki ABD güçleri ve diğer ülkelerin birliklerinin Irak’taki görev süresinin uzatılması için her yıl Güvenlik Konseyi’nden onay alınması gerekiyor.

/ BAĞDAT

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’da sona doğru

  Fransa’da Kaddafi krizi

  ABD ırk ayrımcılığından sabıkalı

  Maliki hükümetinden işgalcilere uzatma

  Musa Kale, Taliban’ın elinden çıktı

  Türkiye, Ofek’i nasıl ihaleden çıkardı?

  İran-ABD yeniden masada

  BM'den yardım çağrısı

  Hacılar için raylı sistem

  28 hacı adayı vefat etti

  Liseli Rumlar Türkçe öğreniyor

  Özgür toplum için özgür basın şart

  Kâbe'de 1 milyon Kur'ân dağıtıldı

  Açlığı kitap yiyerek gidermişler

  Suriye Facebook'u yasakladı


 Son Dakika Haberleri