Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cilvegözü kapısı yenilendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından inşa edilen Cilvegözü Sınırkapısı Tesisleri önceki gün düzenenen törenle açıldı.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok sayıda milletvekili ve yöre halkı katıldı.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Cilvegözü Gümrük Kapısı Modernizasyon Projesi’nin yaklaşık 25 milyon dolara mal olduğunu belirterek, ‘’Modernizasyon çalışmaları yapılmadan önce yılda ortalama 250 bin araç ve 1 milyon yolcuya hizmet veren Cilvegözü Gümrük Kapısı, modernizasyonla yılda 1 milyon araç, 3 milyon yolcu geçişine uygun hale getirildi’’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’nin Suriye’ye açılan kapısı olan ve iki ülke arasında dostluk, kardeşlik ve ticaret ilişkilerinin köprüsü durumundaki Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndaki hizmet binalarının hayırlı olması dileğinde bulundu. Erdoğan, yapılan modernleşme çalışmasının dost ve kardeş ülke Suriye ile ilişkilerin ileri düzeye ulaşmasında önemli katkısı olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından binanın açılışı gerçekleştirildi. Yeni tesiste mescit yok Cilvegözü Sınırkapısına TOBB tarafından inşa edilen tesislerde mescit bulunmaması, töreni izlemeye gelen yöre halkı tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Tören esnasında namazlarını çimlerin üzerinde kılmayı tercih eden yöre halkı, 25 milyon dolar harcanan tesislere namaz kılmak için bir yerin yapılmamış olmasını eleştirdi.

Cemil YÜZER / HATAY

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prof. Zaim duâlarla

  TÜBİTAK Başkan Danışmanı

  YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti

  İzmir'de tekne faciası

  Cilvegözü kapısı yenilendi

  Ankara’da 1 terörist ölü ele geçirildi

  Türkiye, 12 Eylül zihniyetinden kurtulamadı

  Devlet kurumları özgürlüğe direniyor

  Türk-İş’in yeni Başkanı Kumlu

  Çelik: Reform çalışmaları geleceği kurtarma mücadelesi

  Eğitim sorununu çözmeden problemler çözülmez

  Zehir tacirlerine darbe

  Gülnar’da 35 kaçak yakalandı

  Reklâmlar çocukları olumsuz etkiliyor

  Çevre bilinci için pilot proje

  Anneler kursta okumayı öğrendi


 Son Dakika Haberleri