Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İstanbul dönüşü Enver İbrahim’e gözaltı

Muhalefetin, ‘’taciz edildikleri’’ yolundaki suçlamalarının giderek yükseldiği Malezya’da, önde gelen muhalif lider Enver İbrahim’in kısa bir süre gözaltında tutulduktan sonra sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Eski Malezya Başbakan Yardımcısı İbrahim’in avukatı William Leong, İstanbul’dan ülkesine dönen İbrahim’in, havaalanında göçmen dairesi yetkililerince gözaltına alındığını belirtti. Yaklaşık yarım saat kadar süren olay sırasında İbrahim’e niçin gözaltına alındığının söylenmediğini kaydeden Leong, ‘’Görünüşe göre İbrahim’in adının yanına, ülkeye girmesi halinde üst seviyeden bir yetkiliden onay alınana kadar durdurulması ve gözaltına alınması yönünde uyarı niteliğinde resmi bir not iliştirilmiş’’ diye konuştu.

Gözaltına alınması hakkında basına açıklamada bulunan İbrahim ‘’bu sadece açık bir tacizdir. Bu çaresizce yapılmış bir halkı taciz etme, korkutma ve Malezya’daki iktidar partisi Ulusal Malay Organizasyonu’nun, (UMNO) dikkati ciddi rüşvet iddialarından başka tarafa yöneltme girişimidir’’ diye konuştu.

Üst düzey bir göçmen dairesi yetkilisinin kendisiyle görüşmesinin ardından havaalanından ayrılmasına izin verildiğini anlatan Enver, ancak halen listede adının bulunması nedeniyle Malezya’dan ayrılmasının engellenebileceğine dikkati çekti.

/ KUALA LUMPUR

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail tankları Gazze’de

  Cezayir’de bombalı gün

  Talat, Türk dünyasının desteğini istedi

  İki kriz adamın buluşması Fransa’yı gerdi

  İstanbul dönüşü Enver İbrahim’e gözaltı

  CIA ajanı işkenceyi savundu

  Allavi’ye suikast saldırısı

  1 Amerikan askeri öldürüldü

  Irak daimî üslere karşı

  ABD'de sigara yasağı giderek yayılıyor


 Son Dakika Haberleri