Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Zoru başardı..

Fenerbahçe Avrupa'daki başarısıyla Türkiye'ye büyük bir sevinç yaşattı. Bu başarıda başta yönetim olmak üzere teknik direktör Zico ve futbolcular ile 52 bin kişilik Saracoğlu Stadını her maçta dolduran vefakâr taraftarların payı çok büyüktür. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkmakla birlikte, bu dev ligde en çok puan toplayan takım ünvanını G.Saray'ın elinden aldı. Ezeli rakibini 11-10 geride bıraktı. Ayrıca UEFA'dan kazandığı 10 milyon Euro ile kasasını da dolduracak.

Şimdi gözler 21 Aralık'ta UEFA'nın merkezi Nyon'da çekilecek kuralara çevrildi. Temsilcimizin rakipleri arasında Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Milan, Sevilla ve Porto gibi Avrupa Kupalarında her zaman başa oynayan takımlar var. Bu takımlar arasında kim çıksın denilse büyük çoğunluk "Porto" cevabını verecektir. Beşiktaş'ı her iki maçta da yenen Portekiz ekibi diğer grup birincilerine göre daha ideal bir rakip olarak görülüyor.

Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Liginde gerçekten çok iyi maçlar çıkardı. 3-0 yenildiği İnter maçında bile özellikle ilk yarıda rakibine tek bir gol pozisyonu bile vermedi. Buna karşılık İstanbul'da 1-0 yendiği aynı rakibini bozguna uğratacak pozisyonları cömertece harcamıştı. PSV ile yapılan her iki maçta da etkili olan taraf hep Fenerbahçe olmuştu.

Fenerbahçe Zico ile birlikte eski yavaş ve hareketsiz futbolunu çöpe attı. Artık rakibin üstüne çok seri ve hızlı gidebiliyor. Özellikle Gökhan Gönül ve Roberto Carlos'un getirdiği kanat topları her rakip için büyük tehlike oluyor. CSKA maçında 3. gol yine böyle bir hücumdan geldi.

Sarı-lacivertliler takım halinde çok iyi bir dönem geçiriyor. Kaledeki Volkan'dan en son adam Semih'e kadar bütün futbolcular canla başla mücadele ediyor. Özellikle kaptan Alex bu sezon Avrupa maçlarını kurtaran isim oldu. Hem gol attı, hem de attırdı. Top ona geldiğinde bütün tribünler heyecanlanıyor ve gol beklentisi içine giriyor. Kulübün 100 yıllık tarihinde en iyi ve isabetli transfer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye'de bulunduğu 3.5 yıl içinde 2 şampiyonluk gördü. Bu başarılarda onun rolü inkar edilemez. Aldığı ücretin birkaç mislisini haketti diyebilirim. Alex, ülkemizde profesyonel bir futbolcu için örnek alınabilecek kayda değer yıldızların başında yer alıyor.

Erol DOYURAN

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe tarihe geçti

  Zico: Alex'e teşekkür ediyorum

  İtalyan basını: Tarihî zafer

  Aslantepe'ye ilk harç kondu

  Zoru başardı..


 Son Dakika Haberleri