Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Benazir gitti, partisi bitti

enazir Butto'nun öldürülmesi, ömür boyu lideri olduğu Pakistan'ın en köklü ve en büyük partisi Pakistan Halkın Partisi (PPP) için de sonun başlangıcı anlamına geliyor.


Pakistan kadını Butto için ağlıyor

İslâm dünyasının ilk kadın Başbakanı olan Benazir Butto'nun 4 gün önce uğradığı suikast, kendisini seven Pakistanlı kadınları da hüzne boğdu.

Pakistan'da seçimler erteleniyor

Pakistan Seçim Komisyonu, 8 Ocak için planlanan seçimlerin erteleneceğini, yeni tarih konusunda siyasî partilerle görüş alış verişi yapılacağını açıkl


  Gazze'de iktidar hesaplaşması

Hamas'ın El Fetih'in 43'üncü kuruluş yıl dönümü faaliyetlerini yasaklamasına rağmen, Gazze Şeridinde itibaren El Fetihlilerin sokaklara dökülmesi, Gazzelilerin yeni yıla da kanlı girmesine yol açtı.


  Hartum'da, Amerikan diplomatlarına saldırı

Sudan'ın başşehri Hartum'da ABD Büyükelçiliğinin aracına ateş açılması sonucu aracın Sudanlı sürücüsü öldü, bir Amerikalı diplomat ağır yaralandı.


  2007'de Afganistan'da 110 Coni öldürüldü

Afganistan'da, 2007 yılında rekor sayıda düzenlenen saldırılarda, 110 Amerikan askeri ve 925 polis öldü. Amerika'nın askeri müdahalesinden 6 yıl sonra, ülkenin özellikle Helmand, Uruzgan ve Kandahar eyaletlerinde şiddet olaylarında azalma olmadığı, aksine saldırıların yayılarak arttığı kaydediliyor.


  Kenya seçimleri iç savaşa dönüştü

Kenya'da devlet başkanı seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından çıkan şiddet olaylarında ölü sayısının 259'e yükseldiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri