Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliye, yatırımcının gönlünü alacak

Maliye Bakanlığı, yatırım malı niteliğindeki makina ve ekipmanda katma değer vergisi oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi konusunda bir çalışma yapacak.

"Leasingdeki KDV düzenlemesinden geri dönüş yok" diyen Maliye Bakanı Unakıtan, bakanlık bürokratlarına, yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerekirse, herkese eşit oranda uygulanmak kaydıyla KDV indirimine gidilebileceğini ifade etti.

Leasingdeki KDV'nin yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltilmesine dönük tepkiler, Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimlerinde tek tek ele alınarak tartışıldı. Bu çalışmalar sırasında Bakan Unakıtan'ın da, yıllardır vergide eşitsizlik ve adaletsizlik yaratan istisna ve muafiyetleri kaldıracaklarını söylediklerini ve bu çerçevede yasal düzenlemelere gittiklerine dikkat çekti. Unakıtan'ın şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi: "Yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerekiyorsa ve şartlar da elveriyorsa, ileride ayrıcalıklı vergi yerine, yatırım amaçlı bütün makine ve ekipmana yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulayalım. Bu konuda bir çalışma yapalım."

Maliye Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkilisi de halen teşvik belgesi alınan malların KDV'den istisna olduğuna da işaret ederek, büyük hacimli yatırımların korunması açısından bu istisnanın devam edeceğini, ancak yatırım amaçlı diğer makine ve ekipmanlar için de ileride duruma göre genel bir vergi indirimine gidilebileceğini vurguladı.

/ ANKARA

12.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Açlık sınırı 894 YTL

  Uçurum büyüyür

  Yabancı sermaye payı yüzde 2

  Vergi affı yolda

  Maliye, yatırımcının gönlünü alacak

  Dört ay boşa geçti

  KDV indirimi zam olarak geri döndü

  Biz sadece meslek örgütü olmak istiyoruz


 Son Dakika Haberleri