Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hekimler "tam gün"ü tartışıyor

Hekimlerin, tam gün çalışmasını öngören yasal düzenleme, henüz yasalaşmadan, hekimler, ilgili oda ve dernekler, bürokratlar ve vatandaşlar arasında tartışmalara sebep oluyor.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, hekimlerin tam gün çalışmasını öngören yasal düzenleme için teknik çalışmaların devam ettiğini, yasa taslağının henüz son şeklini almadığını bildirdi. Gümrükçüoğlu, ‘’Bu kararlılıktan geriye dönüş yok’’ dedi.

CHP-MSP Koalisyon hükümetinde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Dr. Mete Tan ise, yaptığı açıklamada, hekimlerin tam gün çalışması ve muayenehane ve özel hastaneler gibi ikinci bir yerde çalışmamasını öngören yasal düzenlemenin, ‘’bazı değişiklikler yapılmadan TBMM’den geçerek yasalaşması halinde sıkıntı oluşturacağını’’ öne sürdü.

Çıkarılan yasa ile ‘’hekimlerin bütün çalışmalarının kamu hizmeti içinde olması, yeni bir gelir kaynağı bulmak zorunda kalmadan bir çalışma sisteminin kurulması, hekimlerin az bulunduğu kırsal yörelerin cazip hale getirilmesi, muayenehanelerini kapatarak kendilerini kamu hizmetine adayan hekimlere çalıştığı yerlere göre tazminat verilerek eksikliklerin giderilmesinin amaçlandığını’’ ifade den Tan, yasanın çıkmasıyla birlikte hem hekimler hem de vatandaşlar açısından başarılı sonuçlar alınabilmesi için öncelikle hekimlerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Tan şunları söyledi: ‘’Öncelikle hekimlerin ikinci bir işte çalışmalarına ihtiyaç duymayacakları bir ücret almaları sağlanmalı. Ücretler, enflasyon karşısında zaman içinde erimemeli. İsteyen hekimler saat 17.00’den sonra ikinci bir yerde çalışabilmeli. Yasa çıkmadan önce mutlaka ilgili oda ve dernek temsilcileri ile eksiklikler konusunda görüşülmeli.’’

Hekimler birlik oldu

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı ve Uzmanlık Dernekleri Platform Sözcüsü Prof. Dr. Bülent Tıraş, hekimlerin tam gün çalışmasını öngören yasal düzenleme ile ilgili çekincelerinin yeterince dile getirilmediğini ifade ederek, bu düşünceyi paylaşan yaklaşık 40 bin uzman hekimi temsil eden 28 uzmanlık derneğinin bir araya gelerek ‘’Uzmanlık Dernekleri Platformu’’ oluşturduğunu söyledi. Tıraş, tam gün uygulamasının, çeşitli ülkelerde denendiğini ancak başarılı olamadığını belirterek, Yunanistan’da 5 yıl önce hekimlere tam gün yasasının getirildiğini ancak bir süre sonra uygulamadan vazgeçildiğini kaydetti. Tıraş, ‘’Bir yıl sonra yasa maddeleri değiştirildi ve iki yıl sonra tamamen ortadan kaldırıldı’’ dedi.

Vatandaş tam günden yana

Hekimlerin tam gün çalışmasını öngören yasal düzenleme hakkında soruları cevaplayan vatandaşlardan ev hanımı H. Dınkırcı, hastaların mağdur olmasını istemediklerini belirterek, ‘’Vatandaşın yararına olan ne varsa destekliyorum. Hastanede çektiğimiz çileyi bir biz biliyoruz, bir de Allah. Gittiğimizde ‘Uzman doktor yok, yarın gel’ cevabını almak istemiyoruz’’ dedi.

Muhasebeci A. Sayar, hastaneye gittiklerinde ilgilenilmediğini iddia ederek, ‘’Doğru dürüst ilgi görmek için önce doktorların muayenehanesine uğramak gerekiyor. Artık, bunun önünün kesileceği için çok memnunum. Tez günde yasalaşmasını bekliyoruz’’ diye konuştu.

/ ANKARA

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yasakçıların gözü Anayasa mahkemesinde

  Memur da olsun, Meclise de girsin

  Soylu: Çözüm için YÖK kalkmalı

  TÜSİAD: Çankaya bizim mesajımızı biliyor

  YÖK toplanıyor

  Erdoğan: Yaşam tarzınızın güvencesi biziz

  Batman Barosu Başkanı: Yasak kalksın

  CHP ayağını alıştırıyor

  Yıpranma payı kalkacak

  Hekimler "tam gün"ü tartışıyor

  Bahşiş-rüşvet tartışmaları Meclis’te

  Pişmanlık yasasıyla evine döndü

  “Sevgililer günü” tüketim toplumunu besliyor

  Muş’ta eğitime kar engeli

  İstanbul’a kar sürprizi

  Doğu’da Sibirya soğukları

  Araçlar park yasağından çekilemeyecek

  Sanayi atıkları suları kirletiyor

  Şehirlerde nüfus artışı daha hızlı

  Uşak’ta bir köy karantinada

  Koruyucu ailelere verilen destek arttı

  Engelli gençlere ücretsiz bakım

  Zayıflamak için 230 kilo verdi

  Aracına bak, tasarruf sağla

  Tehlikesiz oyun sitesi kuruldu

  Sri Lanka’ya uçak kalkacak


 Son Dakika Haberleri