Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memur da olsun, Meclise de girsin

Başörtüsü yasağı, NTV’de Can Dündar’ın sunduğu “Neden” programında tartışıldı. Gazeteci Gülay Göktürk, başörtüsünün kamuda da serbest olması gerektiğini kaydederek, “Kamu görevi verenlerin de istedikleri kıyafeti giymelerinin laikliği zedelemeyeceğini düşünüyorum” dedi. Göktürk, başörtüsünün Mecliste de serbest olması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’de kadın 1935’te seçilme hakkı kazandı, ama kadınların yüzde 65’inin seçilme hakkı yok bugün” diye konuştu.

Türkiye’de liberal görüşü savunan isimler katıldıkları bir programda başörtüsünün heryerde serbest olması gerektiğini ve bunun laikliği zedelemeyeceğini ifade ettiler. Can Dündar’ın sunduğu Neden programında AKP ve başörtüsü düzenlemesi tartışıldı. Gazeteci Gülay Göktürk, başörtüsünün kamuda da serbest olmasının laikliği zedelemeyeceğini ifade etti. Göktürk’e eski AKP milletvekili Nevzat Yalçıntaş da Rus parlamentosunda başörtülü kadın örneğini göstererek destek verdi. İnsanların her yerde giyim özgürlüğünü savunduğunu dile getiren Gülay Göktürk, “Savunuyorum. Bunun insanlara verilmiş hak olduğunu savunuyorum. Kamu görevi verenlerin de istedikleri kıyafet giymelerinin laikliği zedelemeyeceğini düşünüyorum” dedi. Başörtüsü düzenlemesini savunan Gülay Göktürk, başörtüsünün kamuda hatta Meclis’te de serbest olması gerektiğini söyledi.

Göktürk’e destek veren eski AKP milletvekili Nevzat Yalçıntaş da Rusya’daki başörtülü milletvekili örneğini gösterdi. Nevzat Yalçıntaş, “Kapalı örtülü bir kadın... Kafkasya’dan... Müslüman bir kadın... Duma’da Kafkasya bölgesini temsil etti. Kadın hangi partidendi biliyor musunuz? Komunist Parti’dendi” diye konuştu.

AKP umut vermiyor

Liberal isimlerden Mehmet Altan ise AKP’nin reformlar konusunda umut vermediğini ifade etti.

Altan “22 Temmuz’dan bu yana Ergenekon hariç bu anlamda ciddi umut veren bir hal göremiyorum” görüşünü dile getirdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever de iktidar partisinin Milli Görüş etkisinde olduğunu savundu. Ülsever şöyle konuştu: “Yerel seçim dönemlerinde AKP’nin kendi tabanıyla ittifak içinde olma mecburiyeti vardır. Burada bir pazarlık var. Bu pazarlığa göre, belediye seçimlerinde meclis üyesi olmanın kriterlerini Milli Görüş belirleyecek ama buna karşılık da yüzde 52 ile 55 arasında bir tahminde bulunuyorum.”

Düzenlemeye karşı çıkan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Şükran Soner ise başörtüsünün siyasal simge olarak algılanmasının kötü sonuçlar doğurma ihtimalini ileri sürdü. Soner, “Siyasal simge olunca kan çıkıyor. Siyasal simgenin kan çıkmamasının tek ölçüsü o siyasal simgenin toplumun genelinde kabul görmesidir” dedi.

/ İSTANBUL

14.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yasakçıların gözü Anayasa mahkemesinde

  Memur da olsun, Meclise de girsin

  Soylu: Çözüm için YÖK kalkmalı

  TÜSİAD: Çankaya bizim mesajımızı biliyor

  YÖK toplanıyor

  Erdoğan: Yaşam tarzınızın güvencesi biziz

  Batman Barosu Başkanı: Yasak kalksın

  CHP ayağını alıştırıyor

  Yıpranma payı kalkacak

  Hekimler "tam gün"ü tartışıyor

  Bahşiş-rüşvet tartışmaları Meclis’te

  Pişmanlık yasasıyla evine döndü

  “Sevgililer günü” tüketim toplumunu besliyor

  Muş’ta eğitime kar engeli

  İstanbul’a kar sürprizi

  Doğu’da Sibirya soğukları

  Araçlar park yasağından çekilemeyecek

  Sanayi atıkları suları kirletiyor

  Şehirlerde nüfus artışı daha hızlı

  Uşak’ta bir köy karantinada

  Koruyucu ailelere verilen destek arttı

  Engelli gençlere ücretsiz bakım

  Zayıflamak için 230 kilo verdi

  Aracına bak, tasarruf sağla

  Tehlikesiz oyun sitesi kuruldu

  Sri Lanka’ya uçak kalkacak


 Son Dakika Haberleri