Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TÜSİAD’da enflasyon endişesi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, enflasyonla ilgili açıklanan son rakamların endişe verici olduğunu, iş dünyası olarak ekonomik gelişmeleri kaygıyla izlediklerini bildirdi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Maalesef bugün itibariyle kaygıyla izliyoruz, iç pazarda daralma var, işsizliğe çare bulunamıyor, enflâsyondaki bu gidişat bizi ürkütüyor, büyüme daralıyor” dedi. TÜSİAD’ın hazırladığı raporun tanıtıldığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yalçındağ, gerek son enflasyon rakamları gerekse istihdam ile ilgili göstergelerin “son derece kaygı verici” olduğunu söyledi. Tüm dünyada gıda ve enerji fiyatlarındaki artışın önemli olduğuna değinen Yalçındağ, ancak bunun dışında enflasyonun bir artış eğilimi gösterdiğini ve bunun endişe verici olduğunu ifade etti.

Yalçındağ konuşmasına şöyle devam etti:”Onun için uzun süredir söylediğimiz ve 2007’de yapamadığımız yapısal reformları bir an önce yapmalı ve 2008 yılında ekonomi beklenti yönetimini de büyük bir maharetle yapmalıyız ki 2009’u da içine alan yüksek büyüme hızlarını yeniden yakalayalım.

/ İSTANBUL

06.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekmeğe zam geliyor

  TÜSİAD’da enflasyon endişesi

  En büyük risk özel sektörün borçları

  Doğal gaza zam sinyali

  Büyümeden taviz verilmemeli

  DASK için azamî teminat tutarı 120 bin YTL

  116 bin işçiye 37 milyon YTL ödendi


 Son Dakika Haberleri