Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Afet yönetimine tek çatı

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı kurulmasını öngören tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Tasarıya göre, kurulacak olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde, Planlama ve Hazırlık Dairesi Başkanlığı, Müdahale Dairesi Başkanlığı, İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Sivil Korunma Dairesi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı ile Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı oluşturulacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı; çalışma gruplarını kurup koordine edecek; yıllık çalışma raporu ve eylem planını hazırlayacak; kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkileri yürütecek; afet, deprem ve acil durumlar hakkında bilgi alma, bilgilendirme, toplama, değerlendirme ve kullanıma sunma amacıyla bilgi sistemi kuracak. Başkan ayrıca afet, deprem ve acil durum hallerinde müdahaleyi koordine edecek ve üst makamları bilgilendirmek. Sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinin görev yerlerini, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve Türkiye Kızılay Derneği ile koordine ederek belirleyecek.

Afet, deprem ve acil durumlarla ilgili olarak hazırlanan çalışma hedeflerini, politikalarını, yıllık çalışma raporunu ve yıllık eylem planını onaylamakla görevli, Başbakan veya görevlendireceği başbakan yardımcısının başkanlığında, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Maliye, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çevre ve Orman Bakanlarından oluşan Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu kurulacak. Kurul, yılda en az 2 kez toplanacak.

/ ANKARA

20.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Her şey olacağına varır

  Duraksayan ve geri bırakılan reformlar

  Yargı milletten kopuk olamaz

  Parti kapatmanın hiçbir faydası yok

  Dokunulmazlık dosyaları Karma Komisyon’da

  Valilere bölünmüş yol genelgesi

  5 zanlı tutuklandı

  Yaz saati ay sonunda başlıyor

  Trabzon’da Bediüzzaman Said Nursî paneli

  Öğrenci bekliyorlar

  ADSL’de ortak kullanıma dikkat

  Mevlânâ’ya ‘baleli’ anma

  Afet yönetimine tek çatı

  Çadırkentler tarih oluyor

  Kardelenler tehdit altında

  Pilot olmanın bedeli 38 bin Avro

  İBB çocukları unutmadı

  Evinizde bekletmeyin başkasına “şifa verin”

  Duman çocukları boğuyor


 Son Dakika Haberleri