Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Orlando’da Türk rüzgârı

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlando Magic ile Philadelphia 76'Ers maçı yaklaşak 300 Türk'ün kırmızı-beyaz tişörtler ve Türk bayraklarıyla şovuna sahne oldu.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlando Magic'in, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76'ers ile yaptığı maç, yaklaşık 300 Türk'ün, kırmızı-beyaz tişörtler ve Türk bayraklarıyla şovuna sahne oldu. Çatı ve yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Onduline Avrasya'nın bu yılki bayi toplantısı Orlando'da yapıldı. Türkiye ile Avrasya ülkelerinden katılan bayiler, toplantı etkinlikleri çerçevesinde Amway Arena'da oynanan Orlando Magic-Philadelphia 76'ers maçını izledi.

ABD’LİLER HAYRAN KALDI

Ön tarafında firma adının, arkasında Hidayet Türkoğlu'nun figürünün bulunduğu kırmızı-beyaz tişörtler giyen Türk taraftarlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Amway Arena'da Türk rüzgarı estirdi. Türk taraftarlar, ''Hedo The Pride Of Turkey'', ''Hidayet Türkoğlu Türk Ocağı Elbistan'dan selam'' yazılı pankartlar açtı. Bu arada, firmanın Azerbaycan temsilcisinin de ülkesinin bayrağını açtığı görüldü. Türk taraftarlar, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu sahaya çıktığında, ellerinde Türk bayrakları ile ''Hido'' tezahüratlarıyla tüm salonun ilgisini çekti. Türk grup, maçı canlı yayınlayan televizyon kanallarında dakikalarca gösterildi. Bu arada, ABD'li basketbolseverlerin de ellerinde Türk bayraklarını sallayarak maçı izlemeleri dikkati çekti.

MAÇ SONRASI İMZA VERDİ

Orlando Magic taraftarları, Hidayet Türkoğlu'nu çok sevdiklerini dile getirerek, Türkoğlu'nun bir gün Türkiye'ye dönmesinden endişe duyduklarını ifade ettiler. Maç, Orlando Magic'in Philadelphia'yı 113-95 yenmesiyle sonuçlandı. Hidayet bu karşılaşmada 16 sayı kaydetti. Hidayet Türkoğlu, maç sonunda Türk taraftarlarla biraraya geldi. Türkler'le sohbet eden ve onlara imza veren Hidayet bol bol fotoğraf çektirdi. Türkoğlu, gruba, geldikleri için teşekkür ederek, çok mutlu olduğunu söyledi. Soruları cevaplayanTürkoğlu, bu kadar kalabalık bir Türk heyetinin maça gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Böyle bir gecede beni yalnız bırakmadıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Çok gururlandım'' dedi.

MAÇTAN MAÇA KOŞUYOR

Bir sonraki deplasman maçı için hemen yola çıkacağını belirten Türkoğlu, ''Beni izlemeye gelen tüm Türk taraftarlarla daha uzun süre görüşmek isterdim, ancak bu kadar vakit ayırabildim. Herkesten özür diliyorum. Kusura bakmasınlar'' diye konuştu. ''ABD'li taraftarlar size bayılıyor, herkesin ağzında 'Hido, Hido... Bu insanları nasıl etkilediniz?'' sorusuna Türkoğlu, ''Bilemiyorum. Özel bir şey yapmadım. Bunu onlara sormanız lazım. Ben Türkiye'de, evimde nasılsam burada da insanlara aynı şekilde davranıyorum. Onlar bu ilgiden hoşlanıyor ve bana sıcak davranıyor'' diye cevapladı.

ORLANDO'DA MUTLUYUM

Orlando Magic'de forma giymekten memnun olduğunu dile getiren Türkoğlu, kontratının bir süre daha devam edeceğini söyledi. Hidayet Türkoğlu, ''Bilemezsiniz, sonuçta hepimiz profesyoneliz ve hayatımızı, kariyerimizi en iyi şekilde düşünmemiz ve garanti altına almamız gerekiyor. O yüzden zamanı geldiğinde iyi bir karar verip ya burada ya Avrupa'da ya da Türkiye'de herhangi bir yerde kariyerime devam edebilirim. Ama şu anda burası iyi'' diye konuştu. ''Türkiye'ye gelmeyi düşünür müsünüz?'' sorusu üzerine Türkoğlu, şunları söyledi: ''Zamanı geldiğinde Türkiye'ye döneceğim. Sonuçta Türk'üz, oralıyız. Bütün ailemiz, arkadaşlarımız orada. O yüzden zamanı geldiğinde eve döneceğiz. Ama henüz hedeflerimiz var burada. Onlara ulaşmaya çalışacağım. Bireysel olarak ya da takım olarak, o hedeflere ulaştıktan sonra...''

BU BENİ KAMÇILADI

Milli basketbolcu Türkoğlu, All Star'a seçilememesini ise şöyle değerlendirdi: ''Üzülüyor insan. Bir sporcu olarak kendinize hedef koyarsınız ve ulaşmak için ne gerekiyorsa yaparsınız. Ben de iyi bir sezon geçiriyordum. Böyle onurlandırılacağımı zannettim ama olmadı. Bu beni biraz daha kamçıladı. Çünkü demek ki, daha çok çalışmam gerekiyormuş.

23.03.2008


 

F.Bahçe’yi Semih ayakta tutuyor

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 3-0 yendiği karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan forvet oyuncusu Semih Şentürk, takımına büyük hareket getirdi.

Fenerbahçe'nin rakibi önünde etkili olamadığı dakikalarda oyuna dahil olarak takımını hareketlendiren SemihŞentürk, 67. dakikada Alex'in durumu 1-0 yapan golünde, asisti yapan Gökhan'ı güzel bir pasla sağ kanatta topla buluşturdu. Semih, maçın 85. dakikasında da takımının 2. golünü kaydederek, galibiyette etkili oldu.

UĞUR BORAL: DERBİYİ ALMALIYIZ

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcularından Uğur Boral, "Kasımpaşa maçında takım olarak çok iyi oynadık ve bir gol atınca rakibimiz çözüldü. Gelecek hafta Beşiktaş maçından sonra lider olmayı istiyoruz.'' dedi. Önlerinde önemli maçlar olduğunu kaydeden Uğur, ''Arka arkaya Beşiktaş ve Chelsea maçları var. Bizim iyi bir kadromuz bulunuyor. Çıkıp aslanlar gibi mücadele ederek, Fenerbahçe taraftarlarını ve Türk halkını mutlu edeceğiz'' dedi. Bir soru üzerine, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Roberto Carlos'un, kendisine her zaman destek olduğunu belirten Vederson, ''Robetro Carlos'un desteğini, oynamadığım zaman ve şimdi de alıyorum. O tüm takım arkadaşlarımıza destek oluyor. Oynamadığım zamanlarda da onun antrenmanlarda yaptıklarına bakıyordum'' ifadesini kullandı.

23.03.2008


 

Galatasaray’ın Denizlispor hedefi 3 puan

Galatasaray ile Denizlispor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 34. kez karşı karşıya gelecek.

Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Aytekin Durmaz yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. İki ekip arasında geride kalan 33 maçın 20'sini Galatasaray galibiyetle kapatırken, 5 maçı Denizlispor kazandı, 8 maç da eşitlikle sona erdi. Sezonun ilk yarısında Denizli'de yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

23.03.2008


 

Sivasspor evinde Konya ile oynuyor

Turkcell Süper Lig'de Sivasspor ile Konyaspor bugün yapacakları maç ile 6. kez karşı karşıya gelecek.

Zirve mücadelesi veren Sivasspor ile alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Konyaspor, yarın saat 13.30'da Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda karşılaşacak. Sonucu ligin zirvesini ve alt sıralarını yakından ilgilendiren maçı, Bünyamin Gezer yönetecek.

23.03.2008


 

Trabzonspor Kayserispor’u konuk ediyor

Trabzonspor le Kayserispor bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 24. kez karşı karşıya gelecek.

Hakem Koray Gencerler'in yöneteceği maç saat 15.00'de başlayacak. Bugüne dek yapılan 23 maçta, bordo-mavililerin-15-4 üstünlüğü bulunuyor. 4 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, 42 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 22 gol gördü. Günün diğer maçlarında Gençlerbirliği-Ankaraspor (13.30) ile Çaykur Rizespor-Ankaragücü (13.30) karşı karşaya gelecek.

23.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri