Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Olmert'ten Esat’a gizli mesajlar

Likud partisi başkanı ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, geçen yıl iki ülke arasındaki barış görüşmeleri konusunda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın nabzını yoklamak amacıyla 20 dolayında mesaj gönderdiği bildirildi.

İsrail’in Haaretz gazetesi, güvenlik kabinesi üyesi de olan bir bakana dayanarak verdiği habere göre, Esad bu mesajlara verdiği cevaplarda, İsrail’in beklentilerini karşılamaktan uzak kaldı. Aynı kaynak, Olmert’in şu aşamada, Suriye ile barış görüşmelerini başlatmanın mümkün olmadığına inandığını da belirtti.

Esad’a gönderilen mesajların içeriğinin, ülkesinin iki ülke (İsrail-Suriye) arasındaki ilişkiler ya da İran, Hizbullah ve Filistinli militan gruplarla ilişkilerinde bir seçim yapmasına yönelik olduğu kaydedildi.

Ancak aynı bakana göre, İsrail’in bu mesajları karşılığında aldığı cevaplar, içeriği tam olarak ortaya çıkmamakla birlikte, İsrail’i memnun etmedi. Bakan, “Şam’dan her biri eli boş döndü. Aldığımız izlenim, Esad’ın, Suriye yönetiminde İsrail’le görüşmelere karşı olanların elinde olduğu ve İran’la ittifakı bozmak istemediğidir” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da, dün Şam’da çalışmalarına başlayan Arap Birliği zirvesinde (Filistinlilerle) süreçte bir ilerleme sağlanamaması sebebiyle İsrail’i suçlamış ve “İsrail, tüm barış girişimlerini reddetti” derken, İsrail’in tüm bunlara katliamlar ve yerleşimlerde inşaatlarla karşılık verdiğini söylemişti.

/ KUDÜS

31.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert'ten Esat’a gizli mesajlar

  Hahamlardan karma orduya izin yok

  AB dışişleri bakanları "Fitne" filmini kınadı

  Zimbabwe de Kenya olma yolunda yürüyor

  Kuzey Kore önleyici darbeye karşı hazırlıklı

  Hillary Clinton yarışı bırakmayı reddetti

  Barak : İlk hedefimiz Suriye ile masaya oturmak

  Aliyev : Türkler 'büyük Ermenistan' kurbanı


 Son Dakika Haberleri