Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’da okuyup, Topkapı’yı görmeyenler var

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İstanbul’da üniversite okuyup da Topkapı Sarayı’nı görmemiş öğrenciler var maalesef” dedi.

Günay, Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyeleri Koordinasyon Toplantısına katıldı. 29 bölge kurulunun katıldığı toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün de yer aldı.

Türkiye’nin sahip olduğu değerleri, önce kendi insanına içselleştirebilmesi, sonra dünya insanına sunabilmesi gerektiğini vurgulayan Günay, şöyle konuştu: “Koruma konusunun, yasa ve yaptırım sorunu olmanın ötesinde bir bilinç sorunu olduğunu düşünüyorum. Toplum olarak bu korumayı içselleştirmiş değiliz, kerhen yapıyoruz. Bunun dünyayı korumak için yapmamız gereken bir şey olduğunu, bu tarihin, tabiatın bize bir emanet olduğunu düşünerek korumalıyız. Bu toprakları sağlıklı korumak için bir iç duyguyu, mimarımızdan temizlik işçisine kadar maalesef içimize sindirmiş değiliz. Mimarın hiçbir sorumluluğu yok derseniz, maalesef bu yapılaşma bozukluğu olmazdı. Bu tarih bilincini, aslında bir şeyi korumak değil, geleceği iyi yapılandırma bilinci olduğunu geliştirecek bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. İstanbul’da üniversite okuyup da Topkapı Sarayı’nı görmemiş öğrenciler var maalesef. Onları sormayan öğretmenler de var ne yazık ki. Bu duyarlılıkla belediyeler, devlet yeni tanışmaya başladı. Bu yavaş yavaş aşağılara doğru inecek.”

/ ALANYA

31.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Değer”e değer veren yok

  Savaşın yıktığı külliye, yeniden ayakta

  İstanbul’da okuyup, Topkapı’yı görmeyenler var


 Son Dakika Haberleri