Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sağlam'ın yanlışı

Beşiktaşlılar üzülmekte haklı. İki hafta önce lider olan takımları tanınmayacak hale gelmiş. Gerek geçen hafta, gerekse bu haftaki Fenerbahçe maçında gördük ki, futbolcular kendi öz güvenlerini kaybetmişler. Derbiyi, şampiyonluğu daha çok istediklerini gösteren Fenerbahçe’li futbolcular kazandı. Sahasında taraftarının müthiş desteği ile maça hızlı başlaması, tempo yapması beklenen Beşiktaş, daha maçın başında üstünlüğü rakibe verince, ardından kronik defans hastalığının sancıları da başlayınca Alex tabelayı değiştirmekte zorlanmadı.

Fenerbahçe her yönü ile maça hazırlanmış, Zico Beşiktaş’ın yumuşak karnına Kazım ile darbe vururken Ertuğrul Sağlam seyrediyordu. Belli ki takımı iyi hazırlayamamıştı. Hiç olmazsa Alex’in bu kadar rahat oynamasını engelleyecek tedbirler almalıydı. İlk yarıdaki defans kurgusu yanlışından dönmek ne kadar doğru ise, ikinci yarıdaki Baki'ye tahammülü o derece yanlıştı. Baki, orantısız hareketleri ile ya kırmızı kart görecek, ya da hücumda top kaybettirip takımı yakacaktı, nitekim beklenen oldu.

Geçen hafta olduğu gibi, ilk dakikalarda gol yiyorsun, sonra güç bela beraberlik, maçın sonuna doğru 3 puana elveda. Bu oyunlarda ne taktik, ne strateji, ne de profesyonellik var. Beşiktaş takımının eksiği çok fakat, iyi bir kaptan ve lider bir oyuncusu olsa maç 2-1 olduktan sonra dahi takımı toparlayıp son saniyeye kadar mücadele edilebilirdi, olmadı. Ertuğrul Sağlam’ın Batuhan’ı kurtarıcı görüp oyuna alması da düşündürücü. Orta sahayı boşaltıp forvete adam alarak nasıl galip geleceksin. Nitekim ayağına top bile gelmeden maç bitti. En büyük olumsuzluk ise golü yedikten sonra, maçın bitmesine daha çok zaman varken mücadeleyi bırakıp teslim olmaları.

Son söz hakem Yunus Yıldırım’a.Beşiktaş kötü oynamış olabilir, taca çıkan topu görmeyebilirsin, ama maçın sonlarına doğru, ceza sahası içinde Kazım’ın elini nasıl göremezsin. Üstelik yardımcı hakemin de bu sefer işine karışmamış. Tüm takdir haklarını Fenerbahçe lehine kullandın. Ertuğrul Sağlam'ın dediği gibi “cesur” olsan ve penaltıyı versen belki de ligin rengi değişecekti. Vermediğin penaltı sadece Beşiktaş’ı değil Galatasaray ve Sivas’ı da etkileyecek. Federasyonlar değişiyor, MHK'lar değişiyor ama değişmeyen bir şey var, hakemler.. Hata yapıyor ve ne hikmetse hep Beşiktaş aleyhine.

NİDAİ PAKSOY

31.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Chelsea'de Alex-Kezman korkusu

  Alex'ten yabancı madde çağrısı

  Zico: Şampiyonluk için bütün maçları kazanmalıyız

  Sağlam: Sivas karşısında mutlaka 3 puan almalıyız

  Semih: İlk 11'de olmayınca moralim çok bozuluyor

  Güreşçileri umutlu uğurladık

  Villarreal, Madrid'i 3-0 yendi, Nihat Kahveci 2 gol attı

  Sivasspor'un otobüsü Nisan ayında teslim edilecek

  Sağlam'ın yanlışı


 Son Dakika Haberleri