Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çin malları istilâ etti

ANKARA Ticaret Odası’nın yaptığı araştırmaya göre, düşük reel ücretler, paranın reel değerini düşürme, kopyalama, marka hırsızlığı, devlet desteği, damping gibi nedenlerle önemli bir fiyat avantajı yakalayan Uzak Doğu ülkelerinden Türkiye’nin yaptığı ithalat son beş yılda beşe katlandı. 2002 yılında 3,6 milyar dolar olan Türkiye’nin Çin, Tayland, Tayvan, Malezya, Endonezya ve Güney Kore’den yaptığı toplam ithalat 2007 yılında 23,3 milyar dolara kadar çıktı.


Ankara’nın boş binaları

ANKARA’NIN gözde yerlerindeki kamu ya da özel sektöre ait bazı binalar atıl durumda bekliyor.

“Hayvan kaçakçılığı, iç piyasalarda daralmaya sebeb oluyor”

KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, son zamanlarda hayvan kaçakçılığı ile ilgili üyelerden gelen şikayetlerin arttığına dikkat çekere


  20 yeni tersane kuruluyor, 200 bin kişi iş sahibi olacak

SON 5 yılda elde ettiği yüzde 360’lık büyümeyle dünya ortalamasını dörde katlayan gemi inşa ve yat sanayi, Anadolu’ya yayılıyor.


  İstanbul’da bazı ilçelere 6 gün elektrik kesintisi

İSTANBUL’DA, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Esenler ilçelerinin bazı semtlerine 6-11 Nisan günleri arasında elektrik verilemeyecek.


  Mutfağı ve imalatı görerek yemek yiyebilirsiniz

VATANDAŞLAR mutfağı ve imalatı görerek yemek yiyebilecek. Eflani Dernekleri Başkanı Hüseyin Duran, sahibi olduğu Beyce İşkembe Salonu’na gelen müşterilerine ‘mutfağımızı ve imalatımızı görmeden yemeklerimizi yemeyin’ diyor.


  BDDK’dan yabancı bankalara yeni düzenleme

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurtdışında bankalararası devir işlemlerinin artması nedeniyle,Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı bankalar açısından yeni düzenlemelere gitti.


  Enflasyon farkı maaşlara yansıtılsın

TÜRKİYE Kamu-Sen’den, enflasyon hedefinin acilen revize edilmesi ve aradaki farkın Ocak 2008’den başlamak üzere memur maaşlarına yansıtılması istendi.


  Biçerdöverler hububat hasadına hazırlanıyor

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde yaklaşan hububat hasadı dolayısıyla biçerdöver sahipleri biçerdöverlerine bakım yaptırıyor.


  IMF ile stand by anlaşması Mayıs ayında bitiyor

TÜRKİYE masası şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarını Hazine’de sürdüren Heyetin, Pazartesi gününden itibaren, ekonomi yetkilileriyle görüşmelerine devam edeceği belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri