Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Geçmiş, bir sokak ileride

YAKLAŞIK 4 bin yıllık geçmişe sahip olan Tokat’ın Zile ilçesindeki tarihî evler, yıllara meydan okuyor. Tarihi kaynaklara göre, Ninova melikesi Semiramis tarafından milattan önce 1600 yıllarında kurulduğu belirtilen, uzun geçmişi içerisinde Hitit, Frig, Pers, Pontus, Roma ve Bizans kültürlerinin tesiri altında kalan Zile’de, çeşitli devirlere ait olmak üzere Hititlere, Friglere, Selçuklulara, Perslere, Romalılara, İlhanlılara, Danişmentlilere, Ertanlılara ve Osmanlılara ait tarihî eserleri görmek mümkün.

Coğrafî konumu itibariyle de tabiî yapısını bugüne kadar korumayı başaran ilçede, iç içe geçen tarihî evlerden oluşan sokaklar yerli ve yabancı turistlerin gözde mekânları arasında.

Mimarisiyle dikkat çeken tarihî Zile evleri, yapısı ve dış görünüşüyle görenleri geçmişe götürüyor. Bozulmadan bugüne kadar ayakta durmayı başaran ve buram buram tarih kokan evlerden oluşan sokaklar, ilçeyi gezenleri büyülüyor.

İlçenin sosyal yapısını da etkileyen evler, günümüzde kopmak üzere olan komşuluk ilişkilerini de korumayı başaran yapılar olarak görülüyor.

/ TOKAT

06.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geçmiş, bir sokak ileride

  ‘Sevgi için yaratıldık, sevgi için diriltileceğiz’

  Rus çocuklarına Türk masalı

  Avrupalı ve Türk sinemacılar “köprü”de buluşacak


 Son Dakika Haberleri