Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mazlum-Der’den ‘Sarıkız’a suç duyurusu

Mazlum-Der, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in, ‘’anayasayı ihlal’’ suçundan cezalandırılmaları talebiyle suç duyurusunda bulundu.


Gözaltı sayısı 45’e çıktı

Akdeniz Üniversitesi’ndeki karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavganın ardından gözaltına alınan kişi sayısının 45’e yükseldiği bildirildi.

Bahçeli: Rektörler tedbir alsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde üniversitelerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak, başta siyasi iktidar olmak üzere, valileri, üniv


  Mercan: İsrail'in kaygısını anlamalıyız

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, İsrail’in güneyin Gazze Şeridi’nden yönelen kassam roketi saldırılarına atıfta bulunarak, “Her gün roket saldırılarıyla sivil halkın karşı karşıya kaldığı sıkıntı varsa, bunu iyi anlamak gerekir. Aynı şekilde, Filistin halkının ekonomik sıkıntılarını, çektiği acıları da iyi anlamak gerekir” diye konuştu.


  Din de, laiklik de siyasallaştırılmamalı

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’de son yıllarda “iki cephenin” öne çıktığını, “bunlardan birinin dini, diğerinin ise laikliği siyasallaştıran cephe olduğunu” ifade ederek, “Bu cepheleşme Türkiye’nin hayrına değil. Türkiye’yi ne laiklik, ne de dine yakınlık tehlikeye düşürür. Ülkeyi kamplaşma tehlikeye düşürür” dedi.


  Türkiye, demokrasiden geri döndürülemez

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Şunu herkes bilsin ki sular yokuş yukarıya akmaz, Türkiye, demokrasi mecrasından geri döndürülemez’’ dedi.


  Babacan: Önümüzde büyük bir reform gündemi var

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde, önlerinde “büyük bir reform gündemi” olduğunu söyledi.


  CHP yine mahkemede

HP, 5749 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yurt dışında yaşayan seçmenlerin ‘’mektup’’ ile oy kullanmasını düzenleyen hükmünün iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.


  PKK’dan kaçan 3 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK’dan kaçan 3 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.


  Üniversiteli gençleri işsizlik endişesi sardı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Rifat Şahin, üniversiteli gençler arasında işsizlik sebebiyle endişe düzeyinin, sanılanın da ötesinde olduğunu bildirdi.


  Otobüs emanetinde ‘cephanelik’ bulundu

Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı’nda faaliyet gösteren bir otobüs şirketinin emanet bölümüne bırakılan pakette, beş el bombası, Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfeğe ait elli altı fişek ve üç fünye ele geçirildi.


  Askerlik hizmet sürelerinde değişiklik yok

Millî Savunma Bakanlığı, askerlik hizmet süresinin değiştirilmesi konusunda bir çalışmalarının bulunmadığını bildirdi.


  ÖSS’ye 1 milyon 600 bin başvuru yapıldı

Öğrenci Seçme Sınavı , Yabancı Dil Sınavı ve meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için 1 milyon 643 bin öğrenci başvurdu.


  Model AP’de Türkiye’yi MEF temsil edecek

13–20 Nisan 2008 tarihleri arasında İsveç’in Stockholm şehrinde gerçekleştirilecek olan Model Avrupa Parlamentosunda ülkemizi MEF okullarında öğrenim gören beş öğrenci temsil edecek.


  Hac kesin kayıtları başladı

2008 yılı hac kesin kayıtları başladı. Kayıtlar, 22 Nisan 2008 tarihine kadar İl Müftülükleri’ne yapılacak.


  “Laboratuvarda Allah’ı hissettim”

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter’le birlikte insan DNA’sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi.”


  ‘Polis Amca’ anaokulunda

İstanbul Emniyeti, İstanbul İl Özel İdaresi’nin Güngören’de yaptırdığı ‘Polis Amca Anaokulu’ ile çocuklara daha küçük yaşlardan itibaren polis sevgisi aşılamayı planlıyor.


  Bilgi çağından duygu çağına geçiyoruz

Dr. Hakan Yalman: “1900’lü yılar ve sonrası bilgi çağı oldu. Ben de Bediüzzaman’dan aldığım derslerle 2000 yılı ve ondan sonraki asır duygu çağı olacaktır diyorum.”


  Telekom’dan ortak ADSL uyarısı

Batman'da 10 bin 300 ADSL abonesi bulunan Telekom İl Müdürlüğü, il genelinde yasal olmayan ortak kullanım ile 20 bine aşkın kullanıcının bulunduğu belirterek, ortak kullanıma izin veren aboneleri uyardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri