Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Din de, laiklik de siyasallaştırılmamalı

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’de son yıllarda “iki cephenin” öne çıktığını, “bunlardan birinin dini, diğerinin ise laikliği siyasallaştıran cephe olduğunu” ifade ederek, “Bu cepheleşme Türkiye’nin hayrına değil. Türkiye’yi ne laiklik, ne de dine yakınlık tehlikeye düşürür. Ülkeyi kamplaşma tehlikeye düşürür” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’yi ‘’ne laiklik, ne de dine yakınlığın tehlikeye düşürebileceğini’’ belirterek, ‘’Ülkeyi kamplaşma tehlikeye düşürür’’ dedi. Soylu, Çanakkale’den başlatığı ‘’Beyaz Yürüyüş’’ kapsamında geldiği Bursa’da Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Özer’i ziyaret etti. Soylu, siyaset sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye’de son yıllarda ‘’iki cephenin’’ öne çıktığını, ‘’bunlardan birinin dini, diğerinin ise laikliği siyasallaştıran cephe olduğunu’’ söyledi. Bu iki cepheye de itiraz ettiğini belirten Soylu, Türkiye’nin bunlardan umudu olmadığını, ülkenin üretmesi ve 70 milyonun birlikte, barış içinde yaşaması gerektiğini ifade etti. Soylu, halkla beraber, halka hizmet götürmek için kurulduklarını ve hâlâ bu yolda yürüdüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

‘’Yaşananlar sanki bir cepheleşme şeklinde devam ediyor. Bu durum Türkiye’nin demokratikleşmesi ve hukukun üstünlüğünü sakatlayan bir noktaya doğru ilerliyor. Bu cepheleşme, Türkiye’nin hayrına değil. Türkiye’yi ne laiklik, ne de dine yakınlık tehlikeye düşürür. Ülkeyi, kamplaşma tehlikeye düşürür. Siyaset; alanını daraltan, hukukun alanını farklılaştıran bir noktaya doğru yöneliyor. Bunun; ülkenin ekonomisine, siyasî hayatına da iyi olarak yansımayacağı apaçık ortadadır.’’

Sekiz aydır birçok gerginlik yaşayan Türkiye’nin bundan sonra bir gerginlik daha yaşamasının çok doğru olmadığını dile getiren Soylu, ülkenin acilen sağlam ve sağlıklı bir limana doğru çekilmesi gerektiğini kaydetti.

/ BURSA

09.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mazlum-Der’den ‘Sarıkız’a suç duyurusu

  Gözaltı sayısı 45’e çıktı

  Bahçeli: Rektörler tedbir alsın

  Çelik: Olayda yönlendirmeler var

  Mercan: İsrail'in kaygısını anlamalıyız

  Din de, laiklik de siyasallaştırılmamalı

  Türkiye, demokrasiden geri döndürülemez

  Babacan: Önümüzde büyük bir reform gündemi var

  CHP yine mahkemede

  PKK’dan kaçan 3 terörist teslim oldu

  Üniversiteli gençleri işsizlik endişesi sardı

  Otobüs emanetinde ‘cephanelik’ bulundu

  Askerlik hizmet sürelerinde değişiklik yok

  ÖSS’ye 1 milyon 600 bin başvuru yapıldı

  Model AP’de Türkiye’yi MEF temsil edecek

  Hac kesin kayıtları başladı

  “Laboratuvarda Allah’ı hissettim”

  ‘Polis Amca’ anaokulunda

  Bilgi çağından duygu çağına geçiyoruz

  Telekom’dan ortak ADSL uyarısı


 Son Dakika Haberleri