Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Beşinci yılında işgalin iflâsı

Iraklı yetkililer, Bağdat’ın Amerikan güçlerince ele geçirilmesinin beşinci yıldönümü olan dün, gece yarısına kadar, tüm araçların ve motosikletlerin Bağdat sokaklarında kullanılmasını yasakladığını duyurdu.

Bağdat’ın Şiî semtlerinde çatışmalar sürdü Iraklı din adamı Mukteda Es Sadr’a bağlı Şiilerin bugün Irak’taki Amerikan varlığına karşı kitlesel bir gösteri düzenlemesi bekleniyordu. Ancak Es Sadr Bağdat’ta yapılması planlanan kitlesel protestonun, katılımcılara saldırı olacağı endişesiyle ertelendiğini söyledi. Bu arada, Başkent’in Sadr mahallesinde Mehdi Ordusu’na bağlı milislerle Amerikan askerleri arasında çıkan çatışmalarda en az 12 kişinin öldüğü haberleri geliyor.

ŞİÎ GÖSTERİSİ İPTAL

Irak hükümetiyle çekişme halinde olan Şiî din adamı Mukteda es Sadr, Saddam Hüseyin yönetiminin devrilmesinden beş yıl sonra ülkedeki Amerikan askeri varlığının hala devam etmesini bir milyon kişiyle protesto edeceğini söylüyordu. Ancak Mukteda es Sadr internette yayımladığı bir mesajla “katılımcılara karşı şiddet kullanılacağı kaygısını” gerekçe göstererek gösteriyi iptal etti. Es Sadr aynı açıklamada emrindeki Mehdi Ordusu’nun, hükümete ve Amerikan birliklerine ilan ettiği ateşkesi bozma tehdidinde bulundu. Şiî lider “Amaçlarımızı, ideolojimizi, dinimizi, ilkelerimizi, ulus kimliğimizi korumak için gerekirse ateşkesi kaldırırız” diye yazdı. Mehdi Ordusu’nun ateşi kesmesinden beri Irak’taki şiddet olayları ciddi biçimde azalmıştı. Ancak son haftalarda Irak hükümeti ve Amerikan birliklerinin Mehdi Ordusu milislerine karşı ülkenin güneyinde giriştiği operasyonlarda ciddi çatışmalar çıktı.

/ BAĞDAT

10.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsüne Kopenhag kriteri

  Hollanda’da başörtülünün zaferi

  Beşinci yılında işgalin iflâsı

  Pakistanlı avukatlar eski bakana meydan dayağı attı

  El Fayed pes etti

  Bir İsrail askeri öldürüldü

  Irak’tan asker çekme başkan adaylarını böldü

  Refik Hariri savcısından ek süre talebi

  Mısır’dan Gazze’ye sıkı abluka


 Son Dakika Haberleri