Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Risale-i Nur'u en iyi anlayan kazandı

Sağlık-İş konferans salonunda, Ankaralı öğrenciler için, Risâle-i Nur bilgi yarışması ve ödül töreni düzenlendi. Programda, üniversite, lise ve ortaokul seviyesi olarak gruplandırılan öğrencilerden dereceye girenlere ödül verilirken, lise grubunda ilk beşe girenler tekrar yarıştı.

Sunuculuğunu Şule Akdemir’in üstlendiği programa İstiklâl Marşıyla başlandı. Şule Akdemir, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin gençlere verdiği önemden bahsederken, zamanın fitnesine maruz kalanların yine gençler olduğunu bunun üzerine Üstadın Gençlik Rehberi’ni yazdığını söyledi. Bediüzzaman’ın “Bir sene Risâle-i Nuru tetkik ederek okuyan zamanın âlimi olur sözlerinden hareketle Risâle-i Nur um-manına dalmış ve sınava girmişler diyen Akdemir, yarışmanın bir araç olduğunu ve yarışmaya katılanların amacının zamanın âlimi olup imanlı gençler olarak, imanlı nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

ÇOK OKUYUN!

Yarışma töreninde açılış konuşmasını Aysel Vapur yaptı. Risâle-i Nurların dikkat ve tefekkürle çok okunması gerektiğine dikkat çeken Vapur, “Hem zamanın her türlü günahlarından korunabilmemiz, hem de manevî duygularımızın şarj edilebilmesi için, Risâle-i Nurları günlük okumanın ehemmiyeti ve bu vesile ile talebe-i ulum sınıfına dahil olabilmenin önemli bir şartını Bediüzzaman şöyle ifade etmektedir; ‘Her bir adam eğer hanesinde 4-5 çocuğu bulunsa, kendi hanesini bir küçük medrese-i nuriyeye çevirsin. Hiç olmazsa işleri ve vazifeleri olmadığı vakitlerde, beş on dakika dahi olsa Risâle-i Nurları okumak veya dinlemek veya yazmak cihetiyle, bir miktar meşgul olsalar, hakikî talebe-i umumun sevaplarına ve şereflerine mazhar olurlar. Hakikî ilim talebeleri gibi onların maişetlerini temin hususundaki adi muameleleri de bir nev'î ibadet hükmüne geçebilir” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜL KAZANDI

Öğrenciler yarışmada 50 soruyu cevapladı. Üniversite 1. ve 2 sınıfların yarışma konusu Asay-ı Musa iken 3. ve 4. sınıfların konusu ise Sözler Risâlesinden 10. ve 29. sözdü. Yarışmada ikişer birincinin olması dikkati çekti. Buna göre; 1. ve 2. sınıfların birincileri; Dilek Polat ve Nuray Yıldız olurken, 3. ve 4. sınıfların birincileri de Şule Akdemir ve Dilek Boyacı oldu. 1. ve 2. sınıfların ikinci ve üçüncülük koltuğuna Zeynep Günaydın ve Neslihan Ölç otururken 3. ve 4. sınıflarda ise ikinci ve üçüncü; Öznur Solak ve Fatma Zehra Armağan oldu.

Lise Bilgi Yarışmasında ilk 5’e giren öğrencilerin de bulunduğu 9 öğrenci, üçerli gruplara ayrılarak seyirciler önünde bilgilerini sergiledi. Gençlik Rehberinden yarışan liselilerden Nihal Karataş, Sümeyye Gürbüz ve Aslıhan Yıldız’dan oluşan grup birinci olurken; Elif Altuner, Feyza Kurun ve Elmas’ın bulunduğu grup ise ikinci oldu. Melike Güvenç, Aysel Özbek ve Merve Küçükoğlu ise üçüncü sırada yer aldı. İlk 5’e girmesine rağmen yarışmaya gelemeyen Aybala Uslu’nun yerine ise bilgi yarışmasına Elmas katıldı.

Ortaokul öğrencileri ise kendi aralarında düzenlenen yarışmada Saliha Yılmaz birinci olurken, Ayşenur Karadoğan ikici oldu. Semanur Deniz ise üçüncülükle diğerlerini takip etti. Yarışmaya katılan öğrencilerden dereceye girenlere küçük altın, mp3 ve kıyafet gibi hediyeler verildi.

PROGRAMDA GIDA KERMESİ DE YER ALDI

Bilgi yarışmasında bir de gıda kermesi düzenlendi. Hanımların yaptığı çeşit çeşit yiyeceklerden oluşan kermes yoğun ilgi gördü. Yeni Asya Neşriyatın yayınları da sergiye açılan törende, kitapların yanında Bizim Aile, Genç Yaklaşım ve Can Kardeş dergileri de satışa sunuldu.

ELİF NUR KURTOĞLU / ANKARA

11.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risale-i Nur'u en iyi anlayan kazandı

  Medresede, Müslüman ve Süryani ilâhîleri yankılandı

  İngiltere 3 tarihî eseri iade etti

  18.4 milyon dolara Kâbe anahtarı


 Son Dakika Haberleri