Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“40 İstasyon Londra” açıldı

Fotoğraf Sanatçısı Muammer Yanmaz’ın “40 İstasyon Londra” sergisi, 2 Mayıs’ta Londra SPACE’de açıldı. Sergi, Londra’da yaşayan 40 Türkün kendi seçtikleri metro istasyonlarında çekilmiş fotoğraflarından oluşuyor.

Proje koordinatörlüğünü Selen Akçalı’nın yaptığı sergi, British Council, Arts Council England ve Türk Turizm Ofisi’nin sponsorluğuyla, 31 Mayıs’a kadar sürecek.

Açılış, aralarında projede yer alan isimlerin de bulunduğu yaklaşık 300 sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. Londra’da Türklerin yoğunlukla yaşadığı bir bölge olan Hackney’deki SPACE Gallery, bu sergi aracılığıyla, bölgedeki Türklerle daha fazla işbirliği yapmayı ve onlara ulaşmayı planlıyor.

“40 İstasyon” projesine ilk kez 2002 yılında Paris’te yaşayan 40 Türkü fotoğraflayarak başlayan ve daha sonra New York ile devam eden Yanmaz ve Akçalı, “40 İstasyon Londra” projesinde, Londra’da yaşayan sanatçı, akademisyen ve işadamlarının fotoğraflarına yer veriyorlar. “40 İstasyon Londra” sergisi, aynı zamanda, İngiliz Fotoğrafçı Annabel Elston’ın proje kapsamında fotoğrafladığı, Türkiye’de yaşayan 40 İngiliz’in istasyonlarda çekilmiş fotoğraflarına da yer veriyor.

Sergide fotoğrafı yer alan isimler şöyle: Bora Aksu, Kadir Aktay, Hüseyin Alkan, Esin Alpogan Harvey, Emre Aracı, Tunç Aybak, Gülsen Bal, Saffet Kaya Bekiroğlu, Hakan Bilal, Ayşe Bircan, Necmi Cavlı, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Mehmet Ali Dikerdem, Sümer Erek, Moris Farhi, Saime Göksu Timms, Kağan Güner, Ruşen Güneş, Selçuk Gürışık, Özkan Kalender, Murat Kebir, Vehbi Koca, Dora Kohen, Levent Kurumlu, İbrahim Kushchu, Gülsin Onay, Ateş Orga, Rıfat Özbek, Soner Özenç, Hüseyin Özer, Denizhan Özer, Figen Phelps, Osman Streater, Necdet Teymur, Ece Turaman, Mehmet Uğur, Ufuk Uyanık, Didem Ünlü, Abdullah Nihat Yılmaz.

Kültür Sanat Servisi / Londra

09.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geleneksel sanatlarda yeni yorumlar geliştirmeliyiz

  “40 İstasyon Londra” açıldı

  Konya Genç Yaklaşım okuyucuları buluştu

  Munip Utandı CRR'de

  MAYIS DERGİLERİNDEN