Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Esad diktatörlüğüyle barış yürümez’

İsrail muhalefetinin lideri, Likud partisi başkanı Binyamin Netanyahu, “Golan Tepelerini stratejik öneminden dolayı bırakmamamız gerekir. Diktatör bir rejimle barış yapmamamız gerekir. Bu bizim koruyabileceğimiz bir barış olmayacak” dedi.

İsrail radyosunun haberine göre, İsrail ile Suriye arasında barış görüşmelerine yönelik eleştirilerini sürdüren Netanyahu, kısa adı Memri olan Ortadoğu Medya Araştırmaları Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında barışın temel koşullarından biri olan Golan Tepeleri’nin Suriye’ye geri verilmesine şiddetle karşı çıktı ve Golan’dan çekilmenin, İsrail’i İran ile cephe cepheye getireceğini öne sürdü.

Öte yandan İsrail Başbakan Yardımcısı ve Şas partisi Başkanı Eliyahu Yişai ile Olmert’in kendi partisinden bakanı Şaul Mofaz da Golan’dan çekilmeye karşı tutumlarını sürdürüyor. Golan Tepelerinde yaşayan toplumların temsilcilerini kabul eden Yişai ve Mofaz, Golan’ın Suriye’ye verilmesine imkan verecek herhangi bir anlaşmaya karşı, Golan’lı toplumların tüm savaşımında onlara destek olacaklarına söz verdiler.

Yişai, partisinin (Şas) Golan sakinlerinin boşaltılmasına yönelik her türlü girişime karşı onların arkasında duracağını belirtti ve “Suriye, şer ekseninin temeli... İsrail’in güvenliğini, Suriye ve Hizbullah’ın kollarına terk edemeyiz” diye konuştu.

Mofaz da Golan’dan çekilmeye karşı olduğunun altını çizdi ve “Golan’ı Suriye’ye vermek, şimdiki durumda, İran’a vermek demektir. Orada kısa sürecede İranlılar olacak. Ben, görüşmelerin başlangıcında varlıklarımızın verilmesine karşıyım” diye konuştu. Mofaz, burada yaşayanların geleceklerinin teminatı ile İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için, bu toprakların 25-30 yıllığına kiralanması gibi bazı çözümlerin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail’in eski Başbakanı Ariel Şaron’un en yakın danışmanlarından biri olan Dov Weisglass ise Yedioth Ahranot’a aynı konuyla ilgili yazdığı makalede, Şaron hükümetinin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın barışla ilgili niyetlerinden kuşku duyduğunu dile getirdi. Weisglass, “Şaron Esad’a güvenmedi, inanmadı ve niyetinin samimiyetinden kuşku duydu” dedi.

Başkanlığını, iki ülke arasında barışa yönelik gizli görüşmelerde etkin isimlerden biri olan Alon Liel’in yaptığı Suriye Barış Derneği ise Başbakan Ehud Olmert’e bir mektup göndererek, Suriye ile barış görüşmelerinin başlangıcında gösterdiği önemli siyasî başarıdan dolayı kutladı. Mektupta imzaları bulunan 14 isim arasında bulunanlar arasında, yazar Sammy Michael, Prof. Menahem Perry ile İsrail İç Güvenlik Servisi Şabak’ın (Şin Bet) eski başkanlarından Yaakov Perry de yer aldı.

/ Kudüs

27.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in elinde 150 nükleer silâh var

  ‘Esad diktatörlüğüyle barış yürümez’

  Michel Süleyman’a Suriye ve İran’dan kutlama

  Montazeri, Bahailerin tutuklanmasını eleştirdi

  Bar çıkışı camiye saldırdılar

  Taliban, muhalefetle görüşme istedi

  Hizbullah ile İsrail esir değişimi için masada

  Bir ABD askeri daha öldürüldü

  76 yaşında Everest’e tırmandı

  ‘Anka Kuşu’ MARS’a kondu

  İngiltere’de sigara vitrinden iniyor

  Türkmenistan’da aylar ve günler eski adlarına dönüyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır