Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Collina: Türk hakemleri bekliyoruz

DÜNYACA ünlü eski hakem Pierreluigi Collina, Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin çok keyifli geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Mastercard'ın futbol elçisi olarak İstanbul'a gelen İtalyan Collina, Mastercard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçeler İmece ile birlikte Feriye'de ''Mastercard ve Futbol Ekonomisi'' konulu basın toplantısı düzenledi. Collina, Portekiz'de yapılan şampiyonada atmosferin çok güzel olduğunu belirterek, ''Avusturya ve İsviçre'deki turnuvanın da çok güzel geçeceğini düşünüyorum. Taraftarların şampiyonada çok güzel bir atmosfer oluşturacağına inanıyorum. Rekabet olsa bile o atmosferden keyif alınacağını düşünüyorum. Turnuvanın hakemler açısından da başarılı geçmesini diliyorum. Hakem standartlarının yeterli olmasını diliyorum. Bütün takımların başarılı olmasını istiyorum''diye konuştu.

DENGELİ BİR TURNUVA OLACAK

Türkiye'nin şansı ve kimi favori gördüğü ile ilgili soruya Collina, ''Daha çok hakemlik konusunda uzmanım. Dengeli bir turnuva olacak. Belki bir grup çok zor, ama diğer gruplar kendi içinde çok dengeli. Dileğim Türk insanları da diğerleri de turnuvayı keyifli izlerler. Kalbimin bir kısmı kendi ülkem İtalya için atacak. Ama kalbime en yakın takım hakemler takımı ve onları destekleyeceğim'' diye cevap verdi.

HİÇBİR ŞEY ŞANSLA YAPILMAZ

Bu seviyeye nasıl geldiği yönünde bir soruyu da Collina, şöyle cevapladı: ''Anahtar kelime hazırlık yapmak. Kendinizi adamak, enerjinizi kanalize etmek çok önemli. Her zaman kendinizi geliştirmeyi düşünmelisiniz. Üst seviyeye çıkmak zor ama orada kalmak daha zordur. Bir hakem için kuralları bilmek, bunu yorumlamayı bilmek çok önemli. Modern futbolda hakem için en önemli şey oyuncuları, maçları bilmek. 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi de hakemlerle biraraya geleceğiz. Katılan takımların maçlarını izleyeceğiz ve takımları tanımalarını sağlayacağız. Modern futbolda hiçbir şey şansla yapılamaz. En üst düzeyin parçası olmak istiyorsanız hazırlanmalı ve çalışmalısınız.''

HAKEMLER ÇOK TİTİZ SEÇİLİYOR

Collina, neden Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi maçlarında Türk hakemlerin olmadığı sorusunu ise şöyle cevapladı: ''Euro 2008 için seçtiğimiz hakemler 12 farklı ülkeden geliyor. Seçim, son 2 sezondaki performanslarının değerlendirmesine göre yapıldı. Hayalimiz bütün ülkelerden hakemlerle çalışmamız. Umarım Türk hakemleri de her ülkeden diğer hakemler gibi bu büyük organizasyonlarda aramızda olur ve parlak bir gelecekleri olur.'' Sporun zaman zaman bazı sorunlarla karşılaştığının altını çizen Collina, ''Bunlar ırkçılık ve şiddet gibi sorunlar. Bu davranışlara karşı savaşmamız lazım. Bunlar futbol dünyasına ait davranışlar değil. Geleceği de düşünmeliyiz. Bu davranışları ortadan kaldıramazsak, bu azınlıkları futbol dünyasından çıkaramazsak, futbolu seven herkes gelecekte sorunlarla karşılaşacak. Saygılı olmamız gerekiyor. Saygı 2008'in altın kelimesi olacak'' şeklinde konuştu.

İSTANBUL'U ÇOK SEVİYORUM

Collina, İstanbul'u çok sevdiğini ifade ederek, ''Yakında Türkçe öğreneceğimi düşünüyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'de herkes tarafından sevgiyle karşılanıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor'' dedi. Türkiye Milli Takımı ve Türk takımlarına uğurlu geldiği yönündeki bir değerlendirme sonrası, İngiltere'nin galip geldiği milli maçı hatırlatan Collina, unutamadığı maçlar içinse şunları söyledi: ''Türkiye'ye ilişkin çok güzel anılarım var. Ankara'daki bir maçta hakemlik yapmıştım. 1995'te Türkiye ile Fransa karşılaşmıştı. Bu Türkiye'deki ilk maçımdı. 20 binden fazla seyirci vardı. 11 oyuncunun 8'i şu anda da (A) milli takımda oynuyor. Onlarla tanışma imkanı buldum. Ayrıca Galatasaray'ın deprem sonrası Real Madrid ile oynadığı maç, Türkiye ile Japonya'nın oynadığı maç da unutamadıklarım arasında. Statta neredeyse 10 Türk seyirci vardı ve tezahürat yapıyorlardı. Japonlar da etkilenmiş ve sessiz bir şekilde onları izliyordu.''

Erol DOYURAN - Ümit KIZILTEPE / İstanbul

29.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Finlandiya ile 2008'in son provası

  Collina: Türk hakemleri bekliyoruz

  İnter'i şampiyon yapan Mancini'nin işine son verildi

  Terim: Karar verirken zorlandık

  Spor Fuarı açılıyor

  "Türk Sporu Sponsorlarıyla Buluşuyor" kongresi başladı

  Şenol Güneş Spor Salonu törenle hizmete girdi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır