Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FIFA yabancı oyuncu sayısını kısıtladı

ULUSLARRASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) 2010 yılından itibaren yerel liglerdeki oyuncu sayısına kademeli olarak kısıtlama getiriyor.

Uzun zamandır sonuçlanması beklenen yabancı oyuncu sınırlaması konusuna, dün Sydney'de yaptığı toplantıda son noktayı koyan FIFA Yönetim Kurulu, 155 ''evet'' oyuyla 2012 yılından itibaren ''sahada en az 6 yerli oyuncu bulundurulması'' kuralını kabul etti.

2010'DA 4 YERLİ SAHADA OLACAK

Kulüplerin yabancı sayısında kademeli olarak kısıtlamaya gidilirken, uygulamaya ilk olarak 2010 yılında, sahada 4 yerli oyuncu bulundurma zorunluluğu getirilerek başlanacağı bildirildi. Takımların sahada bulundurmak zorunda olacağı yerli oyuncu sayısı 2011'de 5'e, 2012'den itibaren ise 6'ya yükseltilecek. FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın, milli takımları güçlendirmek ve korumak amacıyla savunduğu yabancı oyuncu sınırlamasına kongreden sadece 5 ret oyu çıktı.

BECKENBAUER DESTEK VERDİ

FIFA Futbol Komitesi Başkanı Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle Avrupa takımlarının ulusal kimliklerini yeniden bulmaları gerektiğini ve birçok takımın yerel oyuncularından yoksun olduğunu ifade etti.

31.05.2008


 

Terim: Yaralarımızı sarıyoruz

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Finlandiya ile yapılan özel maç sonrası milli takımı uçağa benzeterek, ''Artık uçağımız pisten çıktı, yükselişe geçti. Allah yolumuzu İsviçre'de açık etsin'' dedi.

Terim, takımın futbol olarak artık yükselen bir grafiğe sahip olduğunu belirterek, ''Özellikle hakeme itiraz edilmemesi konusuna çok değindik. Uruguay maçını izlerseniz bariz ofsayt vardı. Penaltılarda hiç bir şey demedik. Finlandiya önünde gayet iyi oynadık. Ağır idmanlar sonrası ve çok nemli bir havada bu maçta iyi oynamamız beni sevindirdi'' ifadelerini kullandı. Terim, özellikle Emre'nin önemli işler yaptığına işaret ederek, Mevlüt, Tuncay, Nihat, Sabri ve Hamit ile hep beraber rakibin üstüne gittiklerini belirtti. Terim, iyi maç yaptıklarında iyi oynadıklarını söylemeleri gerektiğini belirterek şöyle dedi:

KİMSEYE KARŞI ART NİYETİM YOK

''Takımda arkadaşlık çok iyi. Hiçbir rakibi oyuncularıma izletmedim henüz. 12'miz 13'ümüz kafamızda var. 8-9 kişi illa olur. Sisteme göre 1-2 değişikliğimiz olur. Benim doğru bildiğim inandığım şeyleri yapmaya özen gösterdim. Bundan sonrada kul değişmeyeceğine göre ben de kolay kolay değişmeyeceğim. Ben de insanım hata yapabilirim. Benim kimseye karşı ön yargım, art niyetim yok. Ben yıllarca herkese forma verdim. Antalya'da başlayan bir ilişkiler zinciriyle buraya geldik. En fazla hazırlık maçı oynayan takımlardanız. Dışarıya yansımayan birçok sakatımız var. Gökhan Gönül'ü kadrodan çıkarmak zorunda kaldık. Yaralarımızı sardık. Fizik ve psikolojik olarak yavaş yavaş daha hazır hale geliyoruz. Ümit ederim sakatlıklarla şampiyonada karşılaşmayız."

31.05.2008


 

Muraş sporcuları Bosna'da şampiyon oldu

ÖZEL Muraş Öğretim Kurumları, Bosna–Hersek Sarajevo’da düzenlenen Olimpic Open 2008 Uluslararası Teakwondo şampiyonasında 5 kategorideki tüm kupaları kazanan sporcularını altınla ödüllendirdi.

14 ülke arasında yapılan turnuvada Muraş’lı sporcular yıldız bayanlar yıldız erkekler genç bayanlar genç erkekler ve büyük bayanlar kategorilerinin hepsinde birincilik alarak okullarına kupayla dönen sporcular Bosna’da Türkiye’yi temsil etmenin de onurunu yaşadıklarını belirterek kazandıkları kupaları Kurum Genel Müdürü Hayrullah Karakuş’a sundular Hayrullah Karakuş, 2007-2008 öğretim yılında spor dalında çok sayıda başarıya imza attıklarını belirtti Muraş'ın diğer 2007-2008 eğitim öğretim yılındaki diğer başarıları: Genç Kızlar Tekvando Türkiye şampiyonluğu Muraş Yavuz Sultan Okulları. Türkiye eskrim şampiyonasında 2.lik Muraş Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu. 15-16 yaş yıldızlar grekoromen stil güreş müsabakaları Ankara 1.liği Muraş Yavuz Sultan Okulları. Ayrıca Öss –2007 kendi türünde Türkiye 2.liği Muraş Sevgi Koleji..

31.05.2008


 

NBA'de ilk finalist Lakers oldu

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) ilk finalisti Batı Konferansı takımlarından Los Angeles Lakers oldu. Batı Konferansı'nda San Antonio Spurs'ü 100-92 yenen Los Angeles Lakers, seriyi 4-1 önde tamamladı ve 4 yıl aradan sonra ilk kez finale adını yazdırdı.

Lakers'da 39 sayıyla Kobe Bryant maçın en skorer ismi oldu. Bryant ayrıca 3 savunma ribauntu aldı, 3 asist yaptı ve 2 de top çaldı. Pau Gasol 12 sayı ve 19 ribauntla double-double yaparak galibiyete katkıda bulunurken, Lamar Odom 13 sayı kaydetti.

SPURS'TA ÜNLÜ TİM DUNCAN 19 SAYIDA

KALDI

Konuk takım Spurs'ün formasını giyen Tim Duncan 19 sayı, 15 ribaunt ve 10 asistle triple-double yaptı, ancak yenilgiyi engelleyemedi. Spurs'de Tony Parker 23, Michael Finley de 13 sayı üretti. Lakers'ın finaldeki rakibi, Doğu Konferansı'nda süren Detroit Pistons-Boston Celtics play-off final serisinin galibi olacak. Seride Celtics 3-2 önde bulunurken, serinin 6. maçı TSİ bu sabaha karşı yapılacak.

31.05.2008


 

Beşiktaş Ergin Ataman'ın yerine yeni antrenör arıyor

BEKO Basketbol Ligi'nde bu sezon kurduğu iddialı takıma rağmen sezonu kupasız kapatan ve ligin bitmesinin ardından antrenör Ergin Ataman ile yollarını ayıran Beşiktaş Cola Turka, kadrosundaki Türk oyuncuları tutmak istiyor.

Beşiktaş Cola Turka Genel Menajeri Burak Bıyıktay, antrenörlük konusunda bir gelişmenin olmadığını, ancak bu sezon Ergin Ataman'ın yardımcılığını yapan ve adı Efes Pilsen'de yardımcı antrenörlük için geçen Ufuk Sarıca'nın takımın başında olabileceğini söyledi. Bıyıktay, yaptığı açıklamada, yabancı oyunculardan Shumpert ve Nicevic'i tutmayı istediklerini belirterek, ''Apodaca ile zaten kontratımız var. Shumpert için yüksek teklifler var. Efes Pilsen de kendisini istiyor. Ancak bu oyuncuyu almak istiyorlarsa bonservis bedeli ödenmesi gerekiyor. Shumpert'in bu sezon aldığı ücret kadar ödeme yapılması lazım'' dedi.

31.05.2008


 

Kayseri, Cangele ile 4 yıllık sözleşme yaptı

nKAYSERİSPOR'UN Cangele ile 4 yıllığına anlaştığı bildirildi. Arjantin'den dönen Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Cangele'nin sözleşmesinin 4 yıl daha uzatıldığını belirterek, şunları söyledi:

''Kiralık olarak aldığımız Cangele ile 4 yıllık sözleşme imzaladık. Cangele gibi klas bir oyuncunun 4 yıl bizde kalacak olması bizleri sevindirdi. Arjantin'de 2. Başkan Şahin Akarsu ile birlikte 7 maç izledik. Beğendiğimiz bazı futbolcular oldu ama şu anda yabancı kontenjanımız dolu. Elimizdekilerden daha kaliteli futbolcu bulursak, kontenjanımızı düşürüp yeni transfer yapabiliriz. Şu anda anlaştığımız bir yabancı futbolcu yok.''

31.05.2008


 

Galatasaray Çaykur Rize'li Ferdi Elmas'a talip oldu

ÇAYKUR Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır, Galatasaray'ın Ferdi Elmas'a talip olduğunu, kendilerinin bu futbolcunun borservisine karşılıklı olarak sarı-kırmızılı takımdan 3 genç oyuncu istediklerini söyledi.

Çakır, Uğur Akdemir'i Galatasaray Kulübü'nden bonservisi ile birlikte transfer etmek için girişimlerde bulunduklarını belirterek, ''Onlar da bize Ferdi Elmas'ı istediklerini ilettiler. Biz de Ferdi Elmas'a karşılık 3 genç futbolcu istedik. Uğur Akdemir, kadromuzda görmek istediğimiz bir futbolcu. Diğer iki isim henüz netleşmiş değil. Gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa sürede transferlerin netleşeceğini düşünüyorum'' dedi.

31.05.2008


 

Ersan'ın 21 sayısı Barcelona'ya yetmedi

İSPANYA 1. Basketbol Ligi (ACB) 2007-2008 sezonu play-off finalinin ilk maçında AXA FC Barcelona sahasında oynamasına ve Türk basketbolcu Ersan İlyasova'nın gününde olmasına rağmen, TAU Ceramica Vitoria'ya 75-64 yenildi.

Ligde oynadığı maçlarda TAU'ya karşı aldığı galibiyetlerden dolayı saha avantajı olan Barcelona, final serisinin ilk maçında bunu değerlendiremeyerek, TAU'yu şampiyonluğa daha da yakınlaştırdı. Barcelona'da ilk 5'te sahaya çıkan Ersan, sahada kaldığı 34 dakikada 21 sayı, 10 ribaunt ile takımının en iyisi oldu.

31.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır