Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karagöz “kültürel miras”a girecek mi?

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Millî Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, Karagöz oyununun UNESCO tarafından kültürel miras listesine alınması için çaba gösterildiğini söyledi.

Özhan, UNESCO tarafından düzenlenen ‘’Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi’’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. Karagöz’ün bu listeye dahil edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Özhan, ‘’Bizim çok eski bir geleneksel kültürümüz olan Karagöz, bugüne kadar Türk toplumu içinde önemli bir fonksi-yonu yerine getirdi’’ dedi. Özhan, Karagöz oyununun yüzyıllardır Türk toplumunda sürekli ustadan ustaya geçerek yaşatıldığına ve önemli bir yer edindiğine, bu sebeple Karagöz’ün bir kültürel miras olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek,’’Karagöz kültürel miras listesine girerse, Türk kültürünün ürünü olduğu tescillenecek’’ diye konuştu.

Karagöz ve kukla san'atçılarından Mahmut Hazım Kısakürek de Karagöz’ün Türk tiyatrosunun ölümsüz ama ölmek üzere olan bir san'at dalı olduğuna dikkati çekti. Karagöz’ün, Türk Tiyatrosunun temel direği ve var olma sebebi olduğunu ifade eden Kısakürek, böylesine köklü geçmişe sahip kültürel varlığının ‘’Kültür mirası’’ listesine alınması gerektiğini kaydetti.

/ ÇANAKKALE

01.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Burası Fatih’in yargılandığı yerdir

  Ünlü Minyatür sanatçısı Nusret Çolpan vefat etti

  Karagöz “kültürel miras”a girecek mi?

  Tarihî Yarımada Sempozyumu başlıyor

  Radyo Onbeş, beş yaşında

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır