Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yağışlar bu yıl daha da az

Meteoroloji, önceki yıllara göre yağış miktarında bu yıl yüzde 43 azalma olduğunu belirledi. ‘Nisan ayı yağış raporu’na göre geçen yılın Nisan ayına kıyasla bu yıl yağışlarda yüzde 38 azalma yaşandı. Yağışlardaki düşüş Mayıs ayında da devam etti. Mayıs ayı raporuna göre, yağışlarda normale göre yüzde 26; geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 3.8 azalma gözlendi.

METEOROLOJİ, önceki yıllara göre yağış miktarında bu yıl yüzde 43 azalma olduğunu belirledi. ‘Nisan ayı yağış raporu’na göre geçen yıl Nisan ayına göre bu yıl yağışlarda yüzde 38 azalma yaşandı. Yağışlardaki düşüş Mayıs ayında da devam etti. Mayıs ayı raporuna göre, yağışlarda normale göre yüzde 26; geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 3.8 azalma gözlendi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı raporda, yağışların genel olarak düştüğü geçen yıl Nisan ve Mayıs ayı yağış oranına göre de bu yıl azalma olduğu belirtildi.

Yağışların genel olarak normalinden ve geçen yıl Mayıs ayı yağışından az olduğunu açıklayan Meteoroloji, aylık yağış ortalamasının 36.6 mm., normalin 49.4 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalamasının ise 38.0 mm olduğunu ifade etti. ‘Mayıs ayı yağış raporu’na göre yağışlarda normale göre yüzde 26; geçen yıl Mayıs ayına göre de yüzde 3.8 azalma gözlendi. Raporda, bölgelere göre yağış oranları değerlendirildi. Geçen yıla göre bu yıl mayıs ayında en çok düşme yaşandığı bölge yüzde 52 ile Ege olurken; en az azalma ise yüzde 8 ile Akdeniz Bölgesi’nde yaşandı. Güneydoğu’da yüzde 30 yağışlarda azalma görüldü. Mayıs ayı yağışlarında Karadeniz Bölgesi’nde yüzde 32, İç Anadolu Bölgesi’nde yüzde 22, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 20 artış oldu. Yağışlarda normale göre geçen yıla göre bu yıl en fazla yağışın azalma görüldüğü bölge yüzde 67 ile Ege olurken; onu yüzde 44 ile Güneydoğu izliyor.

BÖLGE BÖLGE YAĞIŞ ORANLARI

Meteoroloji’nin ‘Mayıs ayı yağış raporu’na göre bölgelerin yağış oranları şöyle:

Marmara Bölgesi: Bölge yağış ortalaması 26 mm., normali 44 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalaması ise 53 mm.. Yağışlarda normale göre yüzde 41, geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 51 azalma gözlendi.

Ege Bölgesi: Bölge yağış ortalaması 13 mm., normali 40 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalaması ise 27 mm. Yağışlarda normale göre yüzde 67, geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 52 azalma oldu.

Akdeniz Bölgesi: Bölge yağış ortalaması 23 mm., normali 36 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalaması ise 25 mm. Yağışlarda normale göre yüzde 38, geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 8 azalma yaşandı. İç Anadolu Bölgesi: Bölge yağış ortalaması 39 mm., normali 50 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalaması ise 32 mm. Yağışlarda normale göre yüzde 23 azalma, geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 22 artış gözlendi.

Karadeniz Bölgesi: Bölge yağış ortalaması 65 mm., normali 62 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalaması ise 47 mm. Yağışlarda normale göre yüzde 4, geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 32 artış oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi: Bölge yağış ortalaması 56 mm., normali 67 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalaması ise 47 mm. Yağışlarda normale göre yüzde 16 azalma, geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 20 artış yaşandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Bölge yağış ortalaması 23 mm., normali 40 mm., 2007 Mayıs ayı yağış ortalaması ise 32 mm. Yağışlarda normale göre yüzde 44, geçen yıl Mayıs ayına göre ise yüzde 30 azalma gözlendi.

/ Diyarbakır

12.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Yağışlar bu yıl daha da az

  YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARMAK GEREKİYOR

  Yasak kalkmadıkça gündemden düşmez

  Keşke böyle yapmasalardı

  GÜL: Kaçan fırsatlar geri gelmiyor

  15 milyon öğrenciye yarın tatil başlıyor

  Başarının sırrı sağlıklı beslenme

  Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

  TÜRKSAT 3A fırlatılmaya hazır

  CHP, Meclis’in çalışmaya devam etmesine de karşı

  Senato, Türkiye'nin sorununa çözüm olmaz

  Ucuz bayat ekmek kuyruğu

  Düziçi’nde hortum vatandaşları korkuttu

  Müsteriyi memnun etmek için bisikletle çay taşıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır