Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Dünya alkışladı

Yarı final maçında Almanya'ya 3-2 yenilerek 2008 avrupa kupasından elenen Türkiye'nin turnuva boyunca gösterdiği performans büyük alkış aldı. Berliner Kurier: Güle güle cesur Türkler Le Figaro: Türkler, kahraman gibi oynadılar L’Equipe: Türkler muhteşemdi

Dünya bize hayran kaldı Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya'ya 3-2 yenildiği yarı final karşılaşmasında sergilediği performans ve mükemmel oyunuyla herkesi büyülemeyi başardı. Dünya basını, "Türkler başı dik turnuvayı kapattı" diye başlık attı. ALMAN BASINI

ALMANYA'NIN Türkiye'yi 3-2 yenerek finale yükselmesi Alman basınında ''Final'' kelimesiyle başlıklara taşındı. Bild gazetesi, birinci sayfada, ''Final'' başlığıyla karşılaşmanın 90. dakikasında Almanya'nın son golünü atan Philipp Lahm'ın fotoğrafına yer vererek, çok çekişmeli geçen karşılaşmadan sonra artık Almanya'nın kupayı alabilmesi için tek bir maçın kaldığını hatırlattı. Gazetenin iç sayfalarında da ''Berlin, Berlin! Şimdi Viyana'ya gidiyoruz'' başlığıyla verilen haberde, sevinen Alman ve üzülen Türk taraftarların fotoğrafları yayınlandı.

GÜLE GÜLE CESUR TÜRKLER

Berliner Morgenpost da ''Final Televizyon kaosundan sonra titremeli galibiyet'' başlığıyla ilk sayfadan verdiği haberde, Lahm'ın son dakikada attığı golü, 500 bin kişinin de ''taraftar alanında'' kutladığı ifade edildi. ''Lehman'dan titremeli oyun'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de, Alman defansının zayıf olduğu, ancak forvetin iyi oynadığı belirtildi. Berliner Kurier gazetesi birinci sayfasında ''Almanya finalde Güle güle cesur Türkler'' başlığına yer verdi. Gazetenin iç sayfalarında da '' Titremeli maç'' başlığıyla verilen haberde, Berlin'deki ''taraftar alanında'' toplanan yaklaşık 500 bin kişinin sürekli bir şekilde heyecanlanarak dua ettiği belirtildi. ''B.Z'' gazetesi de, ''Final'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Lahm'ın titremeli geçen bir maç sonucunda 90. dakikada Almanya'yı kurtardığı, ancak Türklerin de hiçbir zaman olmadığı kadar iyi oynadıkları belirtildi.

İTALYAN BASINI

Tuttosport gazetesi, maç sonucunu ilk sayfadan, ''Almanya güç bela finalde'' başlığıyla duyurdu. İç sayfada, ''Türkiye şovu, Almanya finali'' başlığıyla sunulan haberin spot cümlelerinde ise ''Almanya, Terim'in oyunuyla göze hoş gelen ve budanmış ekibini son anda yenebildi'' denildi. Alt başlıkta da ay-yıldızlıların talihsizliğine değinilerek, ''Türkiye kıl payı kaybetti: Gol kaçıran, Kazım'ın iki topu direkten dönen Türkiye'den sürpriz yenilgi'' ifadelerine yer verildi. Maça ilişkin değerlendirmede, ''Türkiye, Brezilya gibiydi. Sahada hiç kimsenin ummadığı türden bir Türkiye vardı'' diyenTuttosport, Uğur Boral'ı, ''Türkiye'nin Beckham'ı'', Semih'i ise ''maçın en iyi oyuncusu'' şeklinde değerlendirdi. La Gazzetta dello Sport, ilk sayfasındaki anonsunda Almanya'nın Türkiye'yi son anda yenebildiğini ima ederek, ''Türkiye serabı derken Almanya finale yükseldi'' dedi. İç sayfada ise ''Türkler 90. dakikada yenildi. Almanya altıncı kez finalde'' başlığı kullanıldı. Terim'in ''imparator'' lakabını koruduğunu belirten La Gazzetta dello Sport, ''Türk masalı nihai virajda, artık uzatmaların kaçınılmazlaştığının düşünüldüğü bir sırada sona erdi'' dedi. Maça ilişkin genel değerlendirmede Almanya'ya 6 veren La Gazzetta dello Sport'un, yenilen taraf konumundaki Türkiye'ye 6,5 vermesi de dikkati çekti. Corriere dello Sport gazetesi ise Almanya'nın dün geceki galibiyetinin, Türkiye'nin daha önceki üç karşılaşmadaki geri dönüş ve zaferlerini çağrıştırdığına işaret ederek, ''Almanya'dan Türkiye usulü zafer'' başlığını kullandı. ''Türkiye en güzel maçını oynayarak Avrupa sahnesine veda etti'' diyen Corriere dello Sport, ay-yıldızlıların teknik direktörünün maç sonundaki değerlendirmesini ise ''Terim: Üzgünüm ama halkımız yine de gurur duydu'' başlığıyla sundu.

FRANSIZ BASINI

Fransız basınında dün çıkan haberlerde, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde ''Türkiye'nin Almanya'dan daha üstün bir oyun sergilediği'' yorumu yapıldı. L'Equipe, ''Son dakika kazanmak için Alman olmak gerekir'' yorumunu yaparken, ''Türkler Muhteşemdi'' ifadesini kullandı. Liberation gazetesi, sakat ve cezalı oyuncularla dolu milli takımının yine herkesi şaşırtarak, Almanya karşısında başarılı bir futbol sergilediğini yazdı. 'Güçlü bir Almanya beklerken tam tersi bir durum ile karşılaştık'' ifadesini kullanan Liberation, ''yarı final maçının, tamamen Türk takımının hakimiyeti altında geçtiğini'' yazdı. Le Figaro gazetesi ise maçı ''inanılmaz'' olarak tanımlarken, ''Fatih Terim'in oyuncuları, başı dik turnuvayı terk etti'' ifadesini kullandı. Le Figaro, ''Türk oyuncular bir kez daha kahraman gibi oynadılar'' yorumu yaptı.

27.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya alkışladı

  TERİM: MİLLİ TAKIMDA YAPACAĞIMIZI YAPTIK

  Löw: Türkiye 2. golü atınca tedirgin olduk

  UEFA: Terim günümüzün en iyi taktikçisi

  İtalyan Seri A kulüpleri Türk futbolcuların peşinde

  Gururlu veda

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır