Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gururlu veda

Milli Takımımız Avrupa futbol Şampiyonasına veda etti.

Turnuvaya başladığımız futbolla veda etseydik, fazla üzülmezdik. Almanya karşısında ortaya koyduğumuz futbolla veda etmek, tabiki herkesi üzdü. Maçta, ikinci devrenin ilk 20 dakikası dışında, milli takımımız Almanya'yı neredeyse ezdi. Bu durumu yabancıları bırakın, biz dahi beklemiyorduk. Çünkü o kadar çok sakat ve cezalı oyuncumuz vardı ki; böyle düşünmek normaldi..

Almanya bir turnuva takımı. Bunu defalarca ıspatlamış bir ekip. Kötü oynadıkları zamanda bile kazanmasını becerebiliyorlar. Nitekim bize karşı da bunu başardılar. Bu maçta milli takımımz Terim'in oyun plânlamasıyla, neredeyse inanılmazı başarıyordu. Hakkını teslim etmemiz lazım, Fatih Terim milli takımla beraber en iyi performansı bu maçta ortaya koydu. Yoklara sığınmadı. Olan oyuncularla maçı çok iyi hazmederek ezilmeyi bırakın, ezerek oynama taktik ve motivasyonunu ortaya koymada son derece başarılı oldular..

İleride Semih tek forvet olarak görev yaptı. Beşli orta saha ile Almanya'ya boşluk bırakmadan üstünlüğü maçın büyük bölümünde elinde tutmayı başardı. Almanya'nın kenarları kullanma özelliğine, goller dışında fırsat verilmedi. İlk gol, Mehmet Topal'ın defans oyuncusu olmama özelliği yüzünden oldu. İkinci gol Rüştü tecrübesinde bir kaleciye hiç yakışmadı. Son golde Lahm bir oyuncumuzun sakatlığı yüzünden pozisyona müdahale edememesi sebebiyle, kademe hatası oluşması yüzünden oldu. Sonrasında o kadar dar süre vardı ki, gol atacak zaman kalmadı..

Bu neticeyle milli takımız yarı final veya final beklentilerine cevap vermiş oldu. Başlangıç futboluyla yarı final, bitiriş fuboluyla finale çıkamamamız sürpriz oldu. Yarı finalde iki gol atıp elenmek bize ders olmalı. Hiç bir zaman üç gol yiyerek sonuca ulaşılamayacağını, bu turnuvadan ders olarak çıkarmalıyız. Yenilecek gol sayısını, elemeli maçlarda birle sınırlandırmayı becermeliyiz. 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki en büyük kazanımımız; dünya futbol piyasası içerisinde, artık Türk futbolununun da saygın bir yerinin olması oldu. Bundan sonraki turnuvalarda Türk Milli takımı da, muhtemel iddialılar arsında gösterilecektir..

Said OKUR

27.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya alkışladı

  TERİM: MİLLİ TAKIMDA YAPACAĞIMIZI YAPTIK

  Löw: Türkiye 2. golü atınca tedirgin olduk

  UEFA: Terim günümüzün en iyi taktikçisi

  İtalyan Seri A kulüpleri Türk futbolcuların peşinde

  Gururlu veda

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır