"Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

En başarılı turnuvamız oldu

(A) Milli Futbol Takımı, üçüncü kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde başarılı sonuçlarıyla dikkati çekti.

Daha önce katıldığı iki turnuvada sadece 3 gol atabilen Türkiye, Almanya'ya 3-2 yenilenerek yarı finalde elendiği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 8 gol kaydetme başarısını gösterdi. (A) Milliler, şimdiye kadar finallerde 10'ar golü bulunan finalist Almanya ve kupadan elenen Hollanda'nın ardından diğer yarı finalist İspanya ile birlikte 8'er golle bu iki ülkeyi izledi. Maç başına 1.6 gol ortalaması tutturan ay-yıldızlıların 3 golü Semih Şentürk'ten geldi. Semih'i, 2'şer golle Arda Turan ve Nihat Kahveci, 1 golle de Uğur Boral izledi. Son dakikalarda oyuna girip attığı gollerle de dikkati çeken Semih, 3 golünü sahada kaldığı 257 dakikada atmayı başardı. Arda 316 dakikada 2, Nihat 302 dakikada 2 ve Uğur da 148 dakikada 1 gole imza attı. Turnuvada bir tek yarı finaldeki Almanya maçında 22. dakikada Uğur Boral'ın attığı golle öne geçen Türkiye, şampiyonadaki 5 maçında toplam 13 dakika üstün oynayan taraftı. Milliler, finallerde attıkları 8 gole karşın 5 maçta 9 golü de kalesinde gördü.

EN BAŞARILISI 2008 OLDU

Türkiye, ilk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atamadan ve galibiyetsiz turnuvayı tamamladı. (A) Milli Takım, Portekiz ve Hırvatistan'a 1-0, Daninmarka'ya ise 3-0 yenilerek, turnuvaya grup maçları sonunda veda etmişti. 2000'de Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Şampiyonası'nda ise Türk Milli Takımı, İtalya, İsveç ve Belçika'nı yer aldığı grupta ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlılar, gruptaki ilk maçında İtalya'ya 2-1 yenildi. İkinci mücadelesinde İsveç ile 0-0 berabere kalan Türkiye, Belçika'yı 2-0 yenerek, tarihinde ilk kez çeyrek final sevinci yaşamıştı.

EN ÇOK KART GÖREN EKİP OLDUK

Şampiyonadaki maçlarında hakemler sarı kartlarını en çok Türk Milli Takımı için kullandı. Türkiye'nin karşılaşmalarında görev alan hakemler, maç başına 3.2 ortalama ile toplam 16 kez sarı kartlarını Türk futbolculara gösterirken, 1 kez de kırmızı karta başvurdular. Bu istatistik ile ay-yıldızlılar, finallerin en çok sarı kart gören ekibi oldu.

ALMANYA MAÇININ EZİCİ SONUÇLARI

Almanya maçına kadar toplam 47 şu atan milliler, rakibi karşısında 17 şut kullandı. Bu şutlardan 11'i kaleyi bulurken, 6'sı da dışarı gitti. Türkiye toplamda ise rakip kalelere 64 şut girişiminde bulundu, 12.8 şut ortalamasını tutturdu. Finale yükselen Almanya ise maç boyunca toplam 7 şut atarken, bunlardan 3'ü hedefi buldu ve gol oldu, 4 şut ise dışarı çıktı. Futbolda ''Dünya devi'' kabul edilen Almanya karşısında 8 kez köşe atışı kullanan Milliler, rakiplerine ise sadece 2 kez bu imkanı tanıdı. Rakibine 15 kez faul yapan (A) Milli Takım, 14 kez de faulle durduruldu. Türkiye, rakibi karşısında yüzde 55'lik oranla topa sahip olurken, Almanya yüzde 45'te kaldı. Ay-yıldızlılar, 32.59 dakika topla oynarken, rakip Almanya ise 27.34 dakika topu kullandı.

28.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  En başarılı turnuvamız oldu

  2008'i FATİH TERİM KAZANDI

  İspanya final sevinci yaşıyor

  F.Bahçeli Semih ve Ömer NBA'ye seçildi

  Arda'ya İtalya'dan resmî bir teklif yok

  F.Bahçe'de sağlık kontrolüne Önder Turacı da katıldı

  Beşiktaş'ta 7 futbolcu rutin kontrolden geçti

  Her şampiyonaya yeni bir futbol topu

  Kartepe Tesisleri takımların kamp merkezi oldu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır