"Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

GAP ‘Güçlü Türkiye’nin başlama noktasıdır

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, görevi devralmasının ardından ‘GAP Eylem Plânı’nı değerlendirdi.

DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu yaptığı açıklamada ‘GAP Eylem Plânı’nı desteklediklerini ve uygulamanın da birinci dereceden takipçileri olacaklarını belirterek, “GAP Eylem Planı bizler için önemlidir. DOGÜNSİFED olarak yerel ve bölgesel potansiyellerin ortaya çıkarılıp değerlendirilmesini, mevcut dinamiklerin rekabetçi, katılımcı, esnek ve etkililiğe dayalı olarak uygulanması yönünde her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Kadooğlu şöyle devam etti: “İnanıyoruz ki, sivil toplumla, iş dünyasıyla ve yerel dinamiklerle işbirliği içinde uygulanacak bir planın başarısız olma ihtimalide ortadan kalkacaktır. Ancak Plânın adıyla uyumlu eylemlere bir an önce başlanmalı. Bu açıdan GAP sadece sulama projeleri ya da baraj göletleri olarak anlaşılmamalı. GAP güçlü bir Türkiye’ye doğru gidişatın başlangıç aşaması ve Türkiye’nin en önemli projesidir. Uygun değerlendirildiği vakit bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına da önemli katkılar sunacak plan, AB ile tam üyelik müzakerelerinin de kolaylaştırıcısı olacaktır. Ancak ısrarla vurgulamak gerekiyor ki, bugüne kadar alışılageldiği gibi bölge dışından bölgeye yönelik kalkınma stratejileri devrinin kapanması gerekir. Her ülkenin kullanabileceği standart bir modelin olmadığı gerçeği bizi esnek bir çalışmaya doğru götürmelidir. Her kesimin ortak akıl çerçevesinde katkı sunması gerekir. Biz DOGÜNSİFED olarak Doğu ve Güneydoğu ile ilgili gelişmelere destek olmaya hazır olduğumuz gibi, iyi muhalefet çerçevesinde doğru olmayan uygulamaları da eleştireceğiz. Federasyonumuz, kısa ve orta vadede bölgenin avantajlarını öne çıkaracak, bölgemizle ile bağlantılı Ortadoğu pazarına işadamlarımızı tanıtacak, sermayenin ilgisini çekerek bölgemizin üretim ve ticaret merkezi haline gelmesine katkıda bulunacak çalışmalar yapmaya devam edecektir.”

Başkan Kadooğlu, bütün bölgenin kaderini değiştirecek olan GAP’ın yerel olduğu kadar küresel ölçekte de ciddî yansımalarının olacağını özellikle belirtti.

YENİ ASYA / ŞANLIURFA

02.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Yüksek vergi üretime engel

  GAP ‘Güçlü Türkiye’nin başlama noktasıdır

  Elektrik zammı umutları kararttı

  Pierre Cardin’in yasal ve tek lisansörü Aydınlı Grup

  Türkiye Finans’ın ortağına “Banker Middle East” ödülü

  TTK’da 620 işçi emekli oldu

  BP Gaz'dan fırsat

  Karahocagil: GAP'ın başarısı için çalışacağız

  Palmolive'den bir ilk

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır