"Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Maya belki bu kez tutar

KONYA’NIN Akşehir ilçesinde 5-10 Temmuzda düzenlenen 49. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde, temsili Nasreddin Hoca, kuruyan Akşehir Gölü yerine gölü besleyen kaynaklardan Akşehir Deresi’ne maya çalacak.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Nasreddin Hoca’nın doğumunun 800. yıl dönümü dolayısıyla bu yıl şenliklerin daha kapsamlı geçeceğini söyledi.

Bu yıl temsili Nasreddin Hoca’nın İstanbul Boğazı’na maya çalmayacağını ifade eden Baloğlu, ‘’Bu yıl İstanbul’da, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile 2 Temmuz sabahı şenlik düzenlenecek. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katılması beklenen şenlik, Galatasaray Lisesi önünde başlayacak ve Taksim’e yürüyüşle devam edecek. Taksim’de, Müdürlüğe bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, çeşitli gösteriler sunacak’’ dedi.

Gülmece Treni’nin İstanbul Haydarpaşa Garı’ndan 4 Temmuz sabahı yola çıkacağını bildiren Baloğlu, trenin sanatçı, tiyatrocu, yönetmen, karikatürist ve diğer dâvetlileri Akşehir’e getireceğini kaydetti.

Aynı gün tellâlın ilçeyi gezerek Akşehir halkını şenliğe dâvet edeceğini belirten Baloğlu, şunları söyledi: ‘’Şenlik programının yazılı olduğu kâğıtları bu yıl farklı olarak gökyüzünden dağıtacağız. Kâğıtlar, yamaç paraşütçüleri tarafından ilçe genelinde dağıtılacak. Aynı günün akşamında yerli ve yabancı halk dansları gösterileriyle Akşehir Garı’nda Gülmece Treni karşılanacak. 5 Temmuzda şenlik, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Tellâl, tekrar halkı şenliğe dâvet edecek. Saat 11.00’de Nasreddin Hoca Türbesi’ne geçilecek ve temsili Nasreddin Hoca, yattığı yerden kaldırılıp şenliğe çağrılacak.’’

Baloğlu, daha sonra temsili Nasreddin Hoca olan Kadir Çöpdemir’in, kuruyan Akşehir Gölü yerine, gölü besleyen kaynaklardan Akşehir Deresi’ne maya çalacağını belirtti.

Baloğlu, ‘’Mayanın tutması, kaynakların eskisi gibi Akşehir Gölü’nü beslemesi en büyük dileğimiz. Çünkü, gölü besleyen kaynakların bazıları kurudu, diğerlerinden de göle çok az su ulaşıyor’’ dedi.

Şenliklerde Akşehir’in yöresel yemeklerinin tanıtılacağını, sergiler açılacağını kaydeden Baloğlu, ‘’Yerli ve yabancı halk dansları gösterileri sunulacak. Akşamları konserler ve havai fişek gösterileri olacak. Şenlik kapsamında Murat Göğebakan, Grup Sentez, Emre Altuğ, Funda Arar, Kubat, Ayna konser verecek. Çocuklara yönelik tiyatro gösterileri, trap atışı, orta oyunu ve dans gösterileri yapılacak’’ diye konuştu.

02.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  AYTMATOV’A SAYGI GÜNÜ

  Maya belki bu kez tutar

  “İstanbul-u-yorum” 12 Temmuz’a uzatıldı

  Kapadokya’da ödüller sahiplerini buluyor

  İmam hatipli öğrencilerden Ege turu

  F.Bahçe belâlısı MTK ile eşleşti

  Yıldırım: Yeni bir dönem başlıyor

  Aragones'e yılda 4 milyon Avro

  Trabzon'un Almanya programı belli oldu

  Güiza 15 milyon Avro veren kulübe gidecek

  Beşiktaş Avusturya yolcusu

  Thuram sağlık kontrolünd kalp hastası çıktı

  Euro 2008 ve Türkiye

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır