"Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

SGK’ya 77 milyon YTL haksız fatura

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, üniversite hastaneleri ve özel sağlık kurumlarının yanlış faturalandırma yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 77 milyon YTL haksız para aldığını açıkladı.

Çalışma Bakanı Çelik, özel sağlık kuruluşları ve üniversite hastanelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yönelik suistimallerini anlattı. Çelik, inceleme sonucunda 77 milyon YTL haksız ödeme yapıldığının belirlendiğini açıkladı. Bir kişiye dokuz ay içinde birden fazla doğum yaptırma gibi yöntemlerin kullanıldığını belirten Çelik, sorumlular hakkında kamu dâvâsı açılacağını söyledi. Çelik, prim affı için son başvuru tarihinin ise 28 Temmuz olduğunu hatırlatarak “son şans” uyarısında bulundu. Bakan Çelik, “Üniversite hastaneleri, özel hastaneler, tıp merkezleri, dal merkezlerinde son dönemlerde yapılan inceleme ve araştırmalarda gerek hasta sayısı, gerekse fatura tutarları açısından olağandışı artışlar görülmüş. 2007’nin son 4 ayıyla 2008’in ilk 4 aylık dönemleri birlikte değerlendirildiğinde 2 ile 8 kata kadar artışların olduğu tesbit edilmiştir” diye konuştu. Faruk Çelik, yaşananları şöyle anlattı: “Bir üniversite hastanemizde 9 hasta için 36 adet serum kullanılıp kuruma 1 milyar 224 milyon lira fatura edilmesi gerekirken, 54 bin adet faturalandırılarak toplam 1 trilyon 876 milyar 979 milyon fatura edilmiştir. 9 ay içerisinde birden fazla doğum faturaları nedeniyle haksız ödenen tutarın son 6 ayda 453 milyar olduğu tespit edildi.”

SSK ve Bağ-kur prim borçları için son başvuru tarihinin 28 Temmuz olduğunu da hatırlatan Çelik, “Bu sürenin uzatılması ya da bir af daha çıkarılması sözkonusu olmayacak” uyarısında bulundu. Çelik, bugüne kadar kapsam içine giren yaklaşık 26 milyar YTL’lik prim borcunun 3 katril-yonu için başvuru yapıldığını söyledi. Çelik ayrıca, yaklaşık 50 milyon vatandaşı ilgilendiren sağlık karnesi uygulamasının kaldırıldığını, PTT ile yapılan anlaşma çerçevesinde emekli aylıkları, yaşlı ve özürlü aylıkları, geçici iş görmezlik ödemeleri kuyruklarına büyük ölçüde son verildiğini kaydederek, oluşturulan elektronik bilgi paylaşım sistemi sayesinde kurumlar arası ‘’gel-gitler’’ ve kuyrukların ortadan kaldırıldığını bildirdi.

/ Ankara

04.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Memurlar kart ve haciz mağduru

  Rusya’ya ihracat başladı, domates fiyatları yükseldi

  SGK’ya 77 milyon YTL haksız fatura

  Belediye gelirlerini arttıran düzenleme yasalaştı

  Petrol fiyatları rekora doymuyor

  G8 ülkeleri, zayıf doları görüşecek

  ABD: Ekonomik gerileme, enflasyondan daha önemli

  Kredi borçluları Mayıs’da arttı

  İZODER: Yalıtımla serinleyin

  EasyJet, En İyi Ekonomik Havayolu Şirketi seçildi

  Endonezya ve İsveç faizleri arttırdı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır