"Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sinan’a “ustalık eseri”nde saygı

ÇEKÜL Vakfı’nın ‘’Sinan’a Saygı’’ projesi kapsamında düzenlediği, ‘’Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’’ eserlerinden bir grup fotoğraf, Selimiye Camiinin bahçesindeki Selimiye Vakıf Müzesinde sergilendi.

ÇEKÜL Vakfı’nın ‘’Sinan’a Saygı’’ projesi kapsamında düzenlediği, ‘’Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’’ eserlerinden bir grup fotoğraf, Selimiye Camii’nin bahçesindeki Selimiye Vakıf Müzesi’nde sergilendi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergiye ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, vakıfların geçmişle gelecek arasında en sağlıklı bağları oluşturan kurumların başında geldiğini söyledi.

Vakıfların temelinde yardımlaşma, sevgi, kardeşlik olduğunu anlatan Özer, şunları kaydetti:

‘’Günümüzde yerli ve yabancı herkesi büyüleyen güzellikteki camiler, kervansaraylar, çeşmeler, türbe ve köprülerle vakıflar, Türk İslâm san'at ve kültürünün geliştirilmesi için büyük hizmet vermektedir. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarımda köprü konumunda olan müzeler, dünyaya açılan pencere-lerdir. Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş tarihî eserlerin fotoğraflarını, Mimar Sinan’ın (ustalık ese-rim) dediği Selimiye Vakıf Müzesi’nde (Dar’ül Kura Medresesi) sergilemek bizim için büyük onurdur.’’

ÇEKÜL Vakfı Trakya Bölge Koordinatörü Mehmet Tan ise ÇEKÜL Vakfı’nın düzenlediği Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’yla, Mimar Sinan’ın eserlerine duyarlılığı arttırmayı ve Sinan’ın eserlerine saygıyı egemen kılmayı amaçladığını söyledi. Konuşmalardan sonra Edirne Valisi Mustafa Büyük, 647. Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl ve Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini kesti. Sergi 13 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

04.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinan’a “ustalık eseri”nde saygı

  Semahat Özdenses vefat etti

  Okul yorgunluğunu okuyarak attılar

  Hafızlıklarını umre ile taçlandırdılar

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır