"Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Deniz Baykal: Evet, Ergenekon’un avukatıyım

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, “Başbakan savcıysa ben avukatım” sözünün hatırlatılması üzerine, “Bir başbakanın bir hukuk sürecinin içine bu kadar dahil olması şaşırtıcıdır. Yoksa, hukuk işler. Başbakanın dahil olmasından, müdahil olmasından, yönlendirmesinden kaynaklanmıştır. Başbakan savcı gibi davranıyor. Bana da ‘avukatı mısın?’ dediler? Demokrasilerde muhalefet halkın avukatıdır. Milletvekili, milletinin adına söz söyler. Biz, milletin temsilcisiyiz. O nedenle biz bütün mağdurların, mazlûmların hakkı çiğnenmiş olanların avukatıyız” dedi.


SİYASETİ YÖNLENDİRME MİSYONU

Emekli Askerî Hakim Ümit Kardaş, TSK mensuplarının askerî okullardan başlayarak belli bir formasyonla yetiştirildiklerini belirterek, bunun da siyaset

Tutuklamalar Çin basınında

Ergenekon soruşturması kapsamında emekli generaller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un tutuklanması Çin basınında da yer aldı. Çin’in devlet televizyonu


  Dink dâvâsı basına açıldı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmalarının açık yapılması kararlaştırıldı.


  YANLIŞ İLÂÇLAMA KENEYİ ARTTIRIYOR

ANKARA Üniversitesi (AÜ) Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Karaer, kenelerin aktif oldukları yaz aylarında ilaçlama yapılmasının gelecek yıl kene sayısında artışa sebep olacağını bildirdi


  Öğretmenlere afet eğitimi

TÜRK Kızılayı ile Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında ‘’Toplum Liderlerini Teşkilâtlandırma Projesi, Afet Zararlarının Azaltılması ve Toplumu Harekete Geçirme Programı’’ kapsamında, öğretmenlere afetlere hazırlık eğitimleri verilmesi için iş birliği protokolü imzalandı.


  At sırtında olta salladılar

BURDUR'DA düzenlenen ‘’Balık Tutma Yarışması’’na katılan iki avcı atlarının üzerinde balık yakalamaya çalıştı.


  OKS sonuçları Cuma günü açıklanacak

BU YIL son kez düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) sonuçları 11 Temmuz Cuma günü açıklanacak. Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının ‘’http://meb.gov.tr’’ internet adresinden duyurulacak.


   Karadeniz'de 3 kişi boğuldu

KOCAELİ'NİN Kandıra ilçesinde denize giren 3 arkadaştan 1’i boğuldu, 2’si kayboldu.


  Tankerler suyu gölden alıyor

ANKARA'NIN Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı (GÖLDER) İsa Ömercan, son haftalarda su tankerlerinin gölden su aldığını belirterek, bunun gölde su seviyesinin düşmesine neden olduğunu iddia etti.


  Tuz Gölü daha temiz olacak

ÇEVRESİNDEKİ yerleşim birimlerinden bırakılan atıklarla kirlenen Tuz Gölü’nü kurtaracak en önemli adım olan Konya Atık Su Arıtma Tesisi bitme aşamasına geldi.


  Okullarda, obezite eğitimi verilecek

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından Antalya’da pilot okul seçilen ilköğretim okullarındaki öğrenci, öğretmen ve velilere obezite eğitimi verilecek.


  Alkol ve sigara, sedef hastalığını arttırıyor

ADNAN Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur, alkol ve sigara kullanımının sedef hastalığını artırdığına dikkat çekti.


  Cepte kayıt altı gaspları azalttı

TELEKOMİNİKASYON Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kayıt dışı cep telefonlarının kayıt altına alınmasıyla gasp olaylarının yüzde 90 oranında azaldığını belirterek, ‘’Sokaklarımız daha güvenli hale geldi’’ dedi.


  Türkiye’deki son gelişmeler AB karşıtlarının işine yarayacak

Alman Türk Parlamanterler Grubu Başkanı Thomas Kossendey, ülkedeki gelişmelerin AB içindeki Türkiye karşıtlarının işine geldiğini ve var olan kuşkuları daha da arttırdığını söyledi.


  Terörden zarar görenlere 529 milyon YTL ödendi

Terörden zarar gören vatandaşlara, bugüne kadar 529 milyon 873 bin 358 YTL ödeme yapıldı.


  Kâğıthane’de 5 otomobil kundaklandı

Kâğıthane’de park halindeki 5 otomobil kundaklandı. Alınan bilgiye göre, Ortabayır Mahallesi Talatpaşa Caddesi’ne bağlı Balkon, Mayıs, Kader ve Okul sokaklarda park halindeki 5 otomobil, gece yanıcı madde dökülerek ateşe verildi.


  Soyer: Grev bu ülkede ilk kullanılan silâh

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, demokratik hak ve özgürlüklerin belli bir dönemden itibaren daha rahat kullanıldığını ifade ederek, ‘’grevin bir ülkede en son kullanılacak silah, ancak bu ülkede ilk kullanılan silah olduğunu’’ söyledi.


  AİHM baraja ilişkin son kararını bugün verecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye’de uygulanan yüzde 10’luk seçim barajına ilişkin son kararını bugün açıklayacak.


  İstanbul’da günde 14 bin ton çöp toplanıyor

“Uluslararası Küresel Isınma Konferansı”, 48 ülkeden yaklaşık 200 akademisyen ve araştırmacının katılımıyla başladı.


  TBMM Üstün Hizmet Ödülleri sahiplerini buluyor

TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilmesi kararlaştırılan 74 kişi, kurum ve kuruluş, 10 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacak.


  Belen kahvesine ziyaretçi ilgisi

MUĞLA'YA bağlı Çaybükü (Gevenes) Köyünde bulunan ve meşhur ‘’Ormancı’’ Türküsüne konu olan ‘’Belen Kahvesi’’, yılda ortalama 40 bin turist ağırlıyor.


  Rize bezi “Feretiko” dünyaya tanıtılacak

RİZE Valisi Kasım Esen, Rize bezi ‘’feretiko’’nun uluslararası arenada tanıtılması için çalışma yaptıklarını söyledi.


  Gençbilimciler “su altı” keşfinde

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığının organize ettiği su altı bilim kampının ikinci gününde, katılımcılar, tüple ilk dalışlarını yaptı.


  Bir kişi daha keneden öldü

ONDOKUZMAYIS Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sebebiyle tedavi gören yaşlı kişi öldü.


  Uşak, otoban ve hızlı tren ile çağ atlayacak

UŞAK Belediye Başkanı Mesut Apaydın, kültürel ve sosyal projelerle şehrin büyük bir dönüşüm yaşadığını söyledi.


  Kabil’i sarsan bomba

Afganistan’ın başşehri Kabil’deki Hindistan Büyükelçiliği yakınında düzenlenen intihar saldırısında öldürülenler arasında bir askerî ataşe ve bir diplomatın da bulunduğu bildirildi.


  Hedef garanti değil

ABD’nin, İsrail’in İran’a yönelik muhtemel bir hava saldırısının başarılı olacağından endişe ettiği öne sürüldü.


  İran’lı öğrencilerden Bush’a savaş mektupu

İranlı üniversite öğrencileri, ABD Başkanı George W. Bush’a hitaben yazdıkları mektupta, muhtemel İran-ABD savaşının sonuçları konusunda uyarıda bulundu.


  İsrail ordusundan Hamas kurumlarına baskın

İsrail ordusu, Batı Şeria’da Filistin Diyanet İşleri Bakanlığının bir bürosuna baskın düzenleyerek, bir okul, tıp merkezi ve caminin Hamas ile bağlantısı olduğu şüphesiyle üç yıllığına kapatılması talimatını verdi.


  Blair: Gaz salınımına hayır, 'et'e evet

Küresel ısınmayı önlemek için 2050’ye kadar sera gazları salımının yarıya indirilmesini savunan eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, bununla birlikte, dünyayı kurtarmak için et yemekten vazgeçmeye gerek olmadığını söyledi.


  Saddam’ın uranyumları Kanada’ya satıldı

Irak hükümetinin, Saddam Hüseyin döneminden kalan doğal uranyumu bir Kanada firmasına sattığı bildirildi.


  Maliki resmî anlaşmadan kaçınıyor

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ülkedeki Amerikan güçlerinin varlığına ilişkin Washington ile resmi bir anlaşmadan ziyade, kısa dönemli bir mutabakat zaptı imzalanmasını istediğini söyledi.


  Pakistan’da ölü sayısı artıyor

Pakistan’ın başşehri İslamabad’daki Lal Camisi yakınında düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısı 19’a yükseldi.


  Suriye: Cezaevi isyanını bastırdık

Suriye, güvenlik güçlerinin başşehir Şam’ın kuzeyindeki bir hapishanede çıkan isyanı bastırdığını belirtti.


  Kaddafi’den Sarkozy’e çalım

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin, Paris’te 13 Temmuzda yapılacak Akdeniz İçin Birlik zirvesine katılmayacağı bildirildi.


  Başbakan Brown: İsraftan kaçının

İngiltere’de yılda 1 milyar sterlin değerinde gıdanın çöpe atıldığı belirtildi. İngiltere Başbakanı Gordon Brown, halkı, israftan kaçınması konusunda uyardı.


  Türkiye, Darfur’un yaralarını sarıyor

Güney Sudan’daki krizin çözümlenmesi ardından, yerel hükümetin uzun yıllar devam edegelen ihmalleri ve Batı’nın manüplasyonları gibi sebeplerle Darfur’da 5 yıldır süren karışıklıklar ve çatışmalar, binlerce insanın ölümüne, 2 milyonun üzerinde insanın evini terk ederek başka yerlere sığınmasına ve 4 milyon kişinin de insanî yardıma muhtaç duruma gelmesiyle sonuçlandı.


  Havaalanlarında 637 bin laptop kayboldu

ABD’nin 36 büyük ve orta çaplı havaalanında geçtiğimiz yıl 637 binden fazla dizüstü bilgisayarın kaybolduğu bildirildi.


  Serinlemek isteyenlerin uğrak mekânı

Sıcakların artmasıyla birlikte vatandaşlar serinlemek için yer arama telâşına düştü.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır