"Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FIFA: Futbolcular modern köle

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Blatter, kulüpler ve oyuncular arasındaki uzun süreli sözleşmeleri ''modern köleliğe'' benzetirken, ''Bu duruma bir çözüm bulmaya çalışıyoruz'' dedi.

Blatter, Sky Sports'a yaptığı açıklamada, dünyada birçok kulubün, oyuncuları uzun süreli sözleşmelerle kendilerine bağlayıp, başka kulüplere gitmelerinin yolunu kesmeye çalıştıklarını savundu.

FESHETME FIRSATI VERİLECEK

''Oyuncuların transfer edilip, satın alındığı futbolda modern kölelik hakim'' diyen Blatter, FIFA'nın, bu uygulamanın önüne geçmek için çalışmalar yaptığını bildirdi. Blatter, bu kapsamda sezon boyunca kulüp maçlarının yüzde 10'undan azında oynayan futbolcuların sözleşmelerinin vaktinden önce feshine imkan sağlayan, statü ve transferlere ilişkin yeni düzenlemelere değindi. FIFA Başkanı, söz konusu düzenlemeler ile yaşı ilerleyen oyunculara, kulüplerine tazminat ödemeleri kaydıyla, mevcut sözleşmelerini 2-3 yıl sonra fesh etme fırsatı verileceğini ifade etti.

RONALDO MANCHESTER'DE MUTSUZ

Manchester United'ın Portekizli forvet oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun, Real Madrid'e gitmek istemesine rağmen kulübünün bunu engellemeye çalışmasıyla ilgili bir soru üzerine ise FIFA Başkanı Blatter, şunları kaydetti: ''İngiltere kulübü Ronaldo'nun gitmesine izin vermeli. Bir oyuncu, başka bir kulüpte oynamak istiyorsa buna bir çözüm bulunmalı. Mutlu olmadığı bir kulüpte oynamasının, ne oyuncu ne de kulüp için bir faydası vardır.''

11.07.2008


 

Aragones işi sıkı tutuyor

2008-2009 sezonuna Avusturya'nın kayak merkezi Kitzbühel'de hazırlanan Fenerbahçe çalışmalarını günde çift idman yaparak sürdürüyor.

Kitzbühel kasabasındaki mahalli takımın sahasında teknik direktör Luis Aragones yönetiminde yapılan ve 1,5 saat sünen çalışmada, İspanyol teknik adam öğrencilerini zaman zaman çok sert şekilde uyarıyor. Antrenmana topla yürüyüş yaparak başlayan sarı-lacivertli futbolcular, dar alanda paslaşma ile devam ettikleri idmanda daha sonra, hava topu çalışması yaptılar. Aragones, çalışmanın ikinci bölümünde oyuncularını 2 gruba ayırarak, yarı alanda tek kale maç yaptırdı. Oyunu sık sık durduran Luis Aragones, hata yapan futbolculara isimleriyle seslenerek sert bir şekilde uyarıda bulundu.

DEİVİD BUGÜN KAMPA KATILIYOR

Bu arada, Almanya'nın Münih kentinde başarılı bir ameliyat geçiren Deivid De Souza'nın Cuma günü öğleden sonra Fenerbahçe'nin kampına katılacağı ve tedavisine burada kulüp sağlık ekibi tarafından devam edileceği öğrenildi. Menajer Volkan Ballı, 12 Temmuz Cumartesi günü Kufstein kasabasında İngiltere ikinci lig takımlarından Swindon Town ile bir hazırlık maçı yapacaklarını söyledi. İkinci hazırlık maçını 16 Temmuz günü Çek Cumhuriyeti'nin ünlü Sparta Prag takımı ile oynayacak olan sarı lacivert ekip, 19 Temmuz günü de yine Çek Cumhuriyeti takımlarından Ceske Budejovice ile üçüncü hazırlık maçını oynayacak.

KEZMAN: SIKI ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan golcü Mateja Kezman, yeni sezon için Avusturya'da yapılan kamp ile ilgili izlenimlerini şöyle anlattı: "Yeni bir kamp dönemi, yeni bir hocamız var. Luis Aragones ile çalışmalarımıza başladık. Çok sıkı çalışıyoruz. Bunu böyle yapmamızın nedeni Şampiyonlar Ligi ilk ön elemesi için çok kısa bir süre olması. Yaklaşık 3 hafta sonra ilk maçımıza çıkacağız."

11.07.2008


 

Kırkpınar'ın rövanşı Samandıra'da

SAMANDIRA Belediyesi tarafından yapılan ve geleneksel hale gelen Samandıra Yağlı Güreşleri 20 Temmuz'da Samandıra'da yapılacak.

Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin rövanşı niteliğinde olduğu belirtilen Samandıra Yağlı Güreşleri'ne beklenenin üzerinde ilgi göreceği ifade ediliyor. Edirne Er Meydanı'nda altın kemer ve başpehlivanlıklar kazanmış ünlü pehlivanların katılımı ile başlayacak spor etkinliğini binlerce kişi izleyecek.

ÜNLÜ PEHLİVANLAR KAPIŞACAK

Ata sporumuz olan yağlı güreşin hak ettiği ilgiye kavuşması için Samandıra Belediyesi, bu yıl da Samandıra Şölen Alanı'nda gerçekleştireceği yağlı güreşlerde Türkiye'nin ünlü pehlivanları kol bağlayacak. 647. Tarihi Edirne Kırkpınar başpehlivanlık final karşılaşmasında Ordulu Recep Kara'ya puanlama güreşinde sayı ile kaybeden ve başpehlivanlık güreşinde Kırkpınar 2. olan Karamürselli Ekrem Yavuz, Samandıra Güreşleri'nin altın kemerli Başpehlivanı Samsunlu Şaban Yılmaz, Kırkpınar Başpehlivanı Antalyalı Hasan Tuna, Sermet Bulut, Gökhan Arıcı, Cino Mehmet, Ziya Ünlü, İrfan Şen, Ömer Aslantaş, Sezgin Yüksel, Şaban Donat, Ahmet Doğu, Ümit Balta ve Kırkpınar'ın efsane başpehlivanı, iki altın kemerli Karamürselli Ahmet Taşçı'nın da Samandıra Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde mücadele edecekler.

BAŞKAN GÜREŞSEVERLERİ DAVET ETTİ

Geleneksel Samandıra Yağlı Güreşleri hakkında açıklama yapan Samandıra Belediye Başkan Yusuf Büyük, "Her yıl olduğu gibi tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin rövanşı Samandıra Er Meydanı'nda yapılacak. Güreşlerimiz Kırkpınar usulü ve kırar kırana olacak. Kırkpınar güreşlerini izleme fırsatı ve imkânı bulamayan güreş severleri Samandıra güreşlerine davet ediyorum." dedi

11.07.2008


 

Cisse: Beşiktaş'ta bu sezon kupa kaldırmak istiyorum

BEŞİKTAŞ'IN Senegal asıllı Fransız futbolcusu Eduard Cisse, yeni sezonda takımdan çok umutlu olduğunu ve her kupada başarılı olacaklarını, ligde de şampiyon olacaklarını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın kamp yaptığı Avusturya'da konuşan Cisse, yeni heyecanlar için tercih ettiği Beşiktaş'ta kupa kaldırmak istediğini bunu da bu yıl başaracak güçte olduğunu söyledi. Hatta biraz şanslı bir kura ile bunun UEFA Kupası bile olabileceğini iddia eden Cisse, ''Geçen yılki kadromuzu hemen hemen koruduk. Ben çok şey bekliyorum. Bir kere bu sezon geçen yılkinden çok çok daha iyi olacak. Geçen sezon en büyük dezavantajımız, takımdaki genç arkadaşlarımızın tecrübesiz oluşuydu. Yeni transferlerimiz daha tecrübeli ve takıma katkı sağlayabilecek düzeyde" dedi.

SAVUNMA YAPMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Birçok maçta gereksiz ve hatalı goller yediklerini vurgulayan tecrübeli futbolcu, ''Bunları telafi edemedik. Yeni transferlere bakıldığında hepsi defansif ağırlıklı oyuncular. Artık bu hatalar devam etmeyecek. Defans olarak daha sağlamız. Bu, takımın geneline de yansıyacaktır. Aslında savunma sadece defanstaki oyuncularla yapılmaz. Ortasahadaki ve hücum hattındaki oyuncuların da defansif anlamda takıma katkı sağlaması gerekir. Artık takım olarak defans yapmayı düşüneceğiz ve hatalar en aza inecek.'' İfadesini kullanıdı.

11.07.2008


 

G.Saray, İbrahim Toraman'ı almayı düşünmüyor

GALATASARAY Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ikinci etap çalışmaları için Almanya'ya gitti.

Teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla Almanya'nın Düsseldorf'şehrine geçen sarı-kırmızılılar, 2008-2009 futbol sezonu hazırlıklarını 24 Temmuz'a dek Almanya yaz kampında sürdürecek. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, İstanbul'da çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Şu an gündemde olan kaleci transferi hakkında da konuşan Sezgin, Liverpool'un kalecisi Itandje'nın kulübü ve kendisiyle anlaştıklarını ancak, menajariyle görüşmelerin sürdüğünü ve Beşiktaş'ın satışa çıkardığı İbrahim Toroman'la ilgilenmediklerini kaydetti.

11.07.2008


 

Getafe, İbrahim Kaş'ı statta basına tanıttı

İSPANYA'NIN Getafe Kulübü, Beşiktaş'tan transfer ettiği İbrahim Kaş'ı dün İspanyol basınına tanıttı.

Getafe'nin maçlarını oynadığı Coliseum Alfonsa Perez Stadı'nda yapılan tanıtımda konuşan İbrahim, ''Getafe, gençlere fırsat yaratan bir kulüp. Ben de hedefleri olan genç bir futbolcuyum'' dedi. 22 yaşındaki futbolcu, İspanyol Ligi'nin Avrupa'nın en zor liglerinden biri olduğunu, ancak uyum sağlamak için çok çalışacağını kaydedip, en çok zorlanacağı konu olarak gösterdiği İspanyolca'yı en kısa zamanda öğrenmek için yoğun çaba sarf edeceğini belirtti.

11.07.2008


 

Adidas-NBA 5IVE 2008 turnesi İstanbul'u ziyaret edecek

''ADİDAS NBA 5IVE 2008'' turnesi, 30-31 Ağustos'ta İstanbul'u ziyaret edecek.

Top sürme oyunları ile interaktif basketbol öğelerini 5'e 5'li açık hava turnuvaları ile birleştiren bir taban etkinliği olduğu bildirilen turnenin, 12-13 Temmuz'da Almanya'nın Berlin kentinde başlayacağı açıklandı. Turne kapsamında etkinliklerin 26-27 Temmuz'da Moskova, 3031 Ağustos'ta İstanbul, 6-7 Eylül'de Roma, 13-14 Eylül'de Paris ve son olarak 20-21 ya da 27-28 Eylül'de Madrid'de yapılacağı kaydedildi.

11.07.2008


 

G.Saraylı minikler şampiyon

ÜLKER İstanbul Mini Minikler Futbol Şenliği'nde Galatasaray şampiyon oldu.

Ülker'nin sponsorluğunda, 8-10 yaş grubu çocuklardan oluşan 206 mini minik takımının katıldığı şampiyonanın Kağıthane Nurtepe Stadı'nda yapılan finalinde, Avcılarspor'u 4-1 yenen Galatasaray şampiyon oldu.

11.07.2008


 

Hüseyin Avni Aker Stadı 23 bin kişilik oluyor

HÜSEYİN Avni Aker Stadı'nda yenileme çalışmaları sürüyor.

Trabzonspor Kulübü'nün stadyum ve mağazalardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Tunç, stadın iki kale arkası tribünlerinin toplam 3 bin olan seyirci kapasitelerinin yeni şekliyle 6 bini bulacağını ve böylelikle stat kapasitesinin de 23 bin dolayında olacağını belirtti. Kale arkasına yeni yapılan tribünlerle taraftarların sahaya daha da yaklaşacağını ifade eden Tunç, ''Kale arkası tribün sahaya 7 metre uzaklığında olacak. Stadın ortamını daha iyi bir hale getirmek istiyoruz. taraftarlara top gelmesini önlemek için tel gereceğiz'' dedi.

11.07.2008


 

Pemra son 16'ya kaldı

MİLLİ tenisçi Pemra Özgen, İngiltere'nin Felixstowe şehrinde katıldığı 25 bin dolar ödüllü turnuvaya iyi başladı.

Pemra, yağmur nedeniyle ertelenen maçta Rus rakibi Elena Chernyakova'yı 7-6 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek son 16'ya kaldı. Milli tenisçi, teklerde İngiliz Tara Moore'a karşı, çiftlerde de Portekizli partneri Neuza Silva ile Avustralyalı Patterson-Wishink çiftine karşı çeyrek finale kalma mücadelesi verecek.

11.07.2008


 

Fatih hoca değişmeli

Avrupa Şampiyonası bitti. Dünyada konuşulan iki ülke var.Biri şampiyon İspanya, diğeri de turnuvaya her anlamıyla farklılık ve renk katan Türkiye. İkisinin başında da ülke medyaları tarafından kıyasıya eleştirilen, ancak müsabakalar sonunda gitme-kal diye methiyeler dizilen hocalar var. Kısacası sonuca endeksli tenkit ya da övgü.

Aragones' e ülkesinde başbakanından kralına kadar herkes devam et diye yalvarırken, Fenerbahçe' nin taraftar sitelerinde hala olumsuz anketler düzenleniyor. Medya ise "şampiyon hoca" etiketinden dolayı kılıçlar kınına sokuldu ve sesler şimdilik kesildi. Bu zaten Fenerbahçe' nin problemi ve verdikleri kararın sonuçlarına kendileri katlanacaklar.

Fatih Terim'in yaptıkları ve yapacakları ise hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. 23 kişilik kadronun belirlenmesinden, oynadığımız maçlardaki oyuncu tercihlerine, milletvekillerine laf atmasından, İstanbul'a dönünce yapacağı hesaplaşmasına kadar uyguladığı gerginlik politikaları hocanın kariyerine yakışmadı. Hele, Almanya mağlubiyetinin ardından istifa dedikodularını yayıp, tekrar görevine devam etmesi ise onun kararının arkasında duramama etiketini yemesine sebep oldu.

Fatih hoca, spor camiasında ülkenin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri. Galatasaray'da ve Milli Takımda ülke insanına yaşattığı mutluluklar asla unutulamaz bir gerçek. Merhum Federasyon Başkanı Hasan Doğan'ın "2012'ye kadar birlikteyiz" açıklaması, İmparator ile iki şampiyona geçireceğimizi gösteriyor. Terim, bu yeni süreçte eski defterleri kapatıp, hesaplaşma yerine herkese barış çubuğu uzatmak zorunda. Milleti ile kaynaşmış bir takımın hocası olarak 70 milyonun sevgilisi olmalı. Yoksa yaşanan gerginliklerden hepimiz zarar görüyoruz.

Mehmet ILGAZ

11.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör