"Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kewell kime gönderme yaptı?

GALATASARAY'IN yeni transferi Avustralyalı orta saha oyuncusu Harry Kewell, birçok kişinin artık ispatlayacak bir şeyi olmadığını düşündüğünü, ancak bir-iki kişiye daha ispatlaması gereken şeyler olduğunu söyledi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde, Kewell ile yapılan bir röportaj yer aldı. Eski kulübü Liverpool ile Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdığı, 2006 Dünya Kupası'nda da Avustralya milli formasıyla Hırvatistan'a gol atarak, takımını ikinci tura taşıdığı hatırlatılan haberde, Kewell'a başka hedeflerinin olup olmadığı soruldu. Hala birçok hedefinin bulunduğunu belirten Kewell, ''Birçok kişi artık ispatlayacak bir şeyim olmadığını düşünüyor. Oysa bir-iki kişiye daha ispatlamam gereken şeyler var. Bu, kişisel bir konu'' dedi.

Kewell, genç futbolculara vereceği tavsiyenin sorulması üzerine de ''İşinizi sevdiğiniz sürece sorun yok. Ancak sevmiyorsanız, neden bu işi yapasınız ki? Birçok çocuk, en iyi antrenmanın nasıl olacağını, şu veya bu hareketin en iyi nasıl yapılacağını soruyor. Ben de onlara, 'Sadece futbolu sevin. Sevdiğiniz takdirde öğrenirsiniz. Futbolcu olmak istemiyorsanız, antrenman yapmak zor gelir' diyorum'' diye konuştu. ''Teknik direktörlük yapmayı düşünüyor musunuz'' sorusunu ise Kewell, 'Geçmişte düşünmüyordum, zira ilerisini çok da hesaplamıyorsunuz. Şimdi 'olabilir' diyorum. Ancak bu görevin, kişiye yaptığı baskıyı gördükçe, teknik direktör olabileceğimi düşünmüyorum. Belki alt kadroda veya bir akademide antrenör olup, gençleri eğitebilirim'' şeklinde cevapladı.

15.07.2008


 

Aragones'e Valencia kancası

İSPANYOL spor gazetesi Marca, dün manşetinden verdiği haberde, Valencia kulübünün en büyük mali sorumlusu Juan Villalonga'nın, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Luis Aragones'i telefonla arayarak, ''Bırak Fenerbahçe'yi hemen gel'' teklifinde bulunduğunu iddia etti.

Haberde, Avusturya'da Fenerbahçe ile kampta olan Aragones'in, Valencia'dan gelen teklif karşısında çok şaşırdığı ve etkilendiği ileri

sürüldü.

İSTEDİĞİ ZAMAN GİDEBİLİR Mİ?

Valencia'da, kulüp başkanı Juan Soler ile 9 Temmuz'da anlaşarak kulüp yönetimini eline alan Villalonga'nın kafasındaki projenin tamamıyla Luis Aragonesli bir Valencia'dan geçtiği, İspanyol teknik adama 2 yıllık kontrat önerildiği belirtildi. İspanyol gazetesine göre, Luis Aragones'in Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmeye göre istediği zaman ayrılabileceği ve hiçbir tazminat ödeme zorunluluğunun bulunmadığı iddia edilerek, Aragones'in ve Valencia kulübünün avukatlarının konuyu geniş olarak ele aldıkları bildirildi.

16 TEMMUZ PLANI GERÇEK Mİ?

Gazete haberinde, Valencia'nın yeni patronunun, 16 Temmuz'da Aragones'i Valencia'nın yeni teknik direktörü olarak basına tanıtmayı bile planladığı yazıldı. Bu arada, Valencia'nın daha önceden bir yıllığına teknik direktör olarak anlaştığı Unai Emery'nin durumu, yeni yönetimin gelmesiyle belirsizleşti. Yönetimin, Aragones'in takıma gelmesi halinde, Emery ile yollarını hemen ayıracağı ifade edildi.

15.07.2008


 

Lugano: Artık akıllandım

FENERBAHÇE'NİN Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, geçen sezon gördüğü kartların kendisini çok sıkıntıya soktuğunu belirterek, ''Geçen sezon, Avrupa maçlarında aynı hareketlere kart görmezken, Süper Lig'de kart görmek benim açımdan normal bir durum değil'' dedi.

Sarı-lacivertli takımın kamp yaptığı Avusturya'da, FBTV'nin sorularını cevaplayan Lugano, sahada takımını savunduğu pozisyonlarda sürekli kart gördüğünü ifade ederek, ''Öyle maçlar oldu ki, arkadaşlarım resmen sahada dayak yediler, ağır darbelere maruz kaldılar. Ben de buna bir şekilde tepki gösteriyordum. Takımımı savunduğum pozisyonlarda müdahalelerde bulunurken sürekli kart gördüm ve bu kartlar kırmızıya dönüştü. Geçen sezon, Avrupa maçlarında aynı hareketlere kart görmezken, Süper Lig'de kart görmek, benim açımdan normal bir durum değil'' diye konuştu.

Bu konuda gerekli dersleri çıkardığını anlatan Uruguaylı futbolcu, ''Sahada daha akıllı ve gözlemci olacağım. Umuyorum bize karşı yapılan hatalarda da aynı tutum sergilenir ve hatalar tekrarlanmaz. Önümüzdeki sene inşallah hakem yönetimi ve benim sahadaki duruşum açısından olumlu bir sene olur. Takımıma maksimum seviyede yardımcı olurum ve arkadaşlarımı yalnız bırakmam'' şeklinde konuştu. Lugano, yeni teknik direktörleri Luis Aragones ile yeni başarılara imza atmak istediklerini, takımın ve teknik direktörlerinin büyüklüğüne yakışır bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Uruguaylı savunma oyuncusu ,bu sezon her kulvarda başarı hedeflediklerini belirterek, "Geçen sene kaçırdığımız lig şampiyonluğunu bu sezon kazanarak, kendimizi affettirmek istiyoruz. Türkiye Kupası özlemine de artık bu sene son vermeyi hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

15.07.2008


 

BEŞİKTAŞ'TA KEYİFLER YERİNDE

YENİ sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Leogang kasabasında sürdüren siyah-beyazlı ekip sabah basına açık gerçekleştirdiği antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde yapılan antrenmanın ilk bölümünde pas çalışması üzerinde duruldu. Antrenmanın ikinci bölümünde ise üç gruba ayrılan takım mini bir turnuva maçı yaptı. Üçlü turnuvayı turuncu takım siyah takıma karşı Holosko, Ekrem ve Ali Tandoğan'ın golleriyle turnuvayı kazanarak şampiyon oldu. Öte yandan sabah yapılan antrenmanda hafif sakatlıkları bulunan Tuna, Uğur, Mehmet Sedef ve Tello takımdan ayrı düz koşu yaptı. Siyah - beyazlı ekip akşam basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla çalışmalarına devam etti.

F.BAHÇELİ DEİVİD'E BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Öte yandan Beşiktaş ve Galatasaraylı futbolcular, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid De Souza'ya annesinin vefatı nedeniyle başsağlığı diledi. Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde taziye mesajı takım kaptanı Matias Delgado imzasıyla yayımlandı.

15.07.2008


 

Sivasspor'un ilk Avrupa zaferi

UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Karadağ ekibi OFK Grbalj'ı, rövanş karşılaşmasında 1-0 yenerek 3. tura yükselen Sivasspor, Avrupa kupalarındaki ilk zaferine imza attı.

41 yıllık tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Sivasspor, Grbalj karşısına, Avustralya Milli Takımı kadrosunda bulunan kaleci Michael Petkoviç, sakatlıkları devam eden Mohammed Ali Kurtuluş ve Sezer Badur ile ilk maçta kırmızı kart gören kaleci Akın Vardar'dan yoksun bir kadroyla çıktı. İlk maçtaki 2-2'lik skorun avantajını korumak amacıyla kontrollü bir futbol sergiledi. Maçın 82. dakikasında Gineli savunma oyuncusu Mamadou Diallo'nun kafayla attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Sivasspor, adını Intertoto Kupası'nda 3. tura yazdırdı. Sivas'ta ilk kez Avrupa kupası maçı izleme heyecanı yaşayan Sivaslı futbolseverler, takımlarının galibiyetiyle büyük bir coşku yaşadı.

BÜLENT UYGUN VE EKİBİ TARİHE GEÇTİ

Süper Lig'de geçen sezon önemli başarılara imza atan teknik direktör Bülent Uygun ve ekibi, Sivasspor'a Avrupa kupalarında ilk zaferi yaşatan kadro olarak da tarihe geçti. Futbolculuk yaşamında Fenerbahçe'de ve (A) Milli Takım'da birçok Avrupa zaferi yaşayan Uygun, teknik direktörlük kariyerinde Avrupa arenasında ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

15.07.2008


 

Güiza bugün imza atıyor

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Daniel Güiza, bugün resmi sözleşme imzalayacak.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen İspanyol futbolcu, sağlık kontrolünden geçtikten sonra, bugün saat 11.30'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda düzenlenecek törenle kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan resmi sözleşmeyi imzalayacak. Güiza, imza töreninden sonra Fenerbahçe'nin Avusturya kampına katılacak.

15.07.2008


 

Aydın: G.Saray'da başarılı olacağım

GALATASARAY'IN gelecek vaat eden genç oyuncuları arasında gösterilen Aydın Yılmaz, yeni sezonda başarılı olacağına inandığını ve kendisine olan güveninin üst seviyede olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımda 2 sezon önce deplasmandaki Konyaspor maçında attığı golle bir anda gündeme gelen, ardından yaşadığı sakatlıklarla da sıkıntılı günler geçiren Aydın Yılmaz, Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da yaşadığı çıkışın, yaşadığı sakatlıkların ve İstanbul Büyükşehir Belediyspor'da kiralık olarak geçirdiği dönemin kendisi için önemli bir tecrübe olduğunu anlatan Aydın, yine bir çıkış yakalayacağını ifade ederek, ''Bu sezon gerçekten kendime çok güveniyorum. Bu sezon inşallah yeni bir çıkış yakalayacağıma inanıyorum'' dedi.

SKİBBE GENÇLERE ÖNEM VERİYOR

Aydın, teknik direktör Michael Skibbe'nin genç oyunculara olumlu bakış açısına dikkati çekerken, antrenör Ümit Davala'nın ise Ümit Milli Takım'dan hocaları olduğunu kaydederek, ''Ümit hoca zaten Ümit Milli Takım'da da hocalığımızı yaptı. Oradaki ikili ilişkilerimiz çok iyiydi. Onun gelmesi bizim için gerçekten avantaj diyebilirim" şeklinde konuştu.

15.07.2008


 

NBA, İran Millî Takımını yaz turnuvasına dâvet etti

ABD'NİN İran Milli Olimpik Basketbol Takımı'nı, yaz turnuvasına katılmak üzere davet ettiği bildirildi.

İran medyasındaki haberlere göre, İran Milli Olimpik Basketbol Takımı'nın 25 kişilik ekibi, NBA 2008 Yaz Turnuvası'na davet edildi. İran Basketbol Federasyonu'nun daveti incelediği ve yakında cevap vereceği belirtildi. ABD'nin yıl içinde düzenlenecek futbol turnuvaları için İran Milli Futbol Takımı'nı da davet edeceği ifade edildi. İran ve ABD arasında yaklaşık 30 yıldır doğrudan diplomatik ilişki bulunmuyor.

15.07.2008


 

Boğazda bugün Kiteboard özel etabı yapılacak

ULUSLARARASI Kiteboard Birliği (KPWT) ve Playmaker'ın ortaklaşa düzenlediği, Jim Beam Kiteboard Dünya Şampiyonası'nın 4. ayağı, bugün İstanbul Boğazı Kuruçeşme Sahili'nde yapılacak özel etapla sürecek.

Jim Beam sponsorluğunda 18 Temmuz'a kadar sürecek organizasyon, Kilyos-Burc Beach ve İstanbul Boğazı Kuruçeşme sahilinde gerçekleştiriliyor. Kiteboard rüzgar sörfünü andıran, ancak yelken yerine ''kite'' adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir spor dalı.

15.07.2008


 

Kremlin Meydanında Formula 1 gösterisi

FORMULA 1 gösterisi için Rusya'nın simgesi olan başkent Moskova'daki Kremlin Sarayı'nı çevreleyen otoyollar trafiğe kapatılarak, pist haline getirildi.

Formula 1'in tanıtımı için Rotterdam Racing şirketi tarafından düzenlenen gösteri yarışına, başkent Moskovalılar çok büyük ilgi gösterirken, AT&T Williams Toyota takımı, en son model otomobillerinden biri olan FV29 ile Moskova'daki gösteri yarışına katıldı.

15.07.2008


 

Samsunspor başkanlığına Fuat Köktaş seçildi

SAMSUNSPOR Kulübü'nün olağanüstü kongresinde işadamı Fuat Köktaş başkanlığa seçildi.

Atakum Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre, bir süre önce yaşamını yitiren Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan için yapılan saygı duruşu ile başladı. Doğan'ın adının kulübe ait tesis binasında yaşatılması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Seçimde geçerli oyların tamamını alan Fuat Köktaş, başkanlığa getirildi. Yönetim Kurulu ise, Abdi Azgar, Cahit Kaya, Erkan Zorlu, Fazlı Abdik, Fikret Yalçın, Hayati Ergör, İsmail Türedi, Naim Gülçiçek, Ömer Çoruh, Tahsin Kosif'ten oluştu.

Samsun / Nurullah Özen

15.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör