"Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ORMANLARIMIZ CAYIR CAYIR

HALK BÖLGEDEN UZAKLAŞTI Manavgat’ın Karabük köyü yakınlarında başlayan ve Serik ilçesine bağlı Sarıabalı, Bucak, Deniztepesi ve Karataş köyleri civarına da sıçrayan orman yangın sebebiyle yerleşim biriminde oturan halk evlerini boşalttı, hayvanlarını, eşyalarını araçlara yükleyerek bölgeden uzaklaştı. Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan yangın ise Serik ilçesine sıçradı. Jandarma ekipleri köyleri boşalttı.

CAN KAYBI YOK

Köylerin boşaltılması kararına rağmen bazı vatandaşların evlerini ve mahallerini terk etmek istemedikleri yangında, can kaybı olmadı. Adana’nın İmamoğlu ilçesi Uluçınar köyü mevkisinde çıkan ve yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangın ise tamamen kontrol altına alındı.

Antalya alev alev yanıyor

ANTALYA'nın gördüğü en büyük orman yangını olduğu belirtilen Manavgat yangını gece boyunca şiddetini hiç kesmeyen rüzgârın da etkisiyle dün sabaha karşı Serik İlçesi’ne 5 kilometre kadar yaklaştı. Önü alınamayan alevler, 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu’nu da tehdit ediyor. Akdeniz Bölgesi’nde meydana gelen en büyük orman yangını olarak değerlendirilen yangında yaklaşık 4 bin hektarlık kızılçam ormanının kül olduğu belirtiliyor. Manavgat ilçesinde başlayan ve Serik ilçesine kadar dağılan orman yangınına Ankara, Konya, Kütahya, Eskişehir, Denizli, Isparta ve Muğla’dan takviye edilen ekiplerle müdahale ediliyor. Yangının etkili olduğu Akbaş, Karataş, Bucak, Sarıabalı ve Deniztepesi Köylerinde vatandaşlar yangından zarar görmemeleri için jandarma tarafından güvenli bölgelere sevk ediliyor. Yangın söndürme çalışmaları 8 helikopter, 6 uçak, 110 arazöz, 30 dozer, 50 teknik ekip, 700 orman işçisi, jandarma ve köylülerin de bulunduğu 2 bin kişilik insan gücüyle müdahale yapılıyor. Yangın bölgesinde Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan ile birlikte incelemelerde bulunan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuş, yangının çok geniş bir alana dağıldığını ve kontrolsüz bir şekilde devam ettiğini söyledi. Kurtulmuş, bölgede etkili olan poyrazın çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, yangının bölgede meydana gelen en büyük orman yangını olduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, “Yangın ciddî mânâda dağılmış durumda. Kontrol altına alınması henüz söz konusu değil. Bölgede etkili olan fırtına çalışmaları güçleştiriyor. Yangına 4 ayrı cepheden müdahale ediliyor. Yangının yönü ve şiddeti çok sık değişiyor. Başladığı yere dönmesinden kaygılanıyoruz. En büyük risk ise 4 gün sürmesi beklenen poyraz” dedi.

Köylerde ürküten manzara

Karataş ve Sarıboğan Köylerinde onlarca evin ve ahırın tamamı yandı. Gazetecilere gözyaşları içerisinde yaşananları anlatan köylüler, ev ve ahırlarına sıçrayan yangını söndürmek için kendilerinin çaba sarf ettiğini, gece boyunca yanan evlerine, itfaiye ve arazözlerin müdahale etmediğini savundu. İtfaiye ve orman teşkilâtlarına tepki gösteren köylüler, evlerinin ve ahırlarının yanı sıra, çok sayıda hayvanlarının da telef olduğunu anlattı. Dumandan etkilenen bazı yaşlı vatandaşlar da yakınları tarafından hastaneye kaldırılırken, çok sayıda vatandaş da yanan evlerinin başında gözyaşı döktü.

Adana’daki yangın kontrol altında

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, İmamoğlu ilçesi Uluçınar Köyü mevkiinde çıkan ve yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangının tamamen kontrol altına alındığını açıkladı. Yılmaz, İmamoğlu ile Aladağ ilçeleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangını gece geç saatlerde kontrol altına aldıklarını, yanan alanda soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yangının çıkış sebebinin araştırıldığını ifade eden Yılmaz, zarar gören alanın ise daha sonra yapılacak çalışmalarla netlik kazanacağını bildirdi.

/ Antalya / Adana

02.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  YURTTA GAZ FACİASI: 17 ÖLÜ

  Kurtarma ekipleri çalışıyor

  ORMANLARIMIZ CAYIR CAYIR

  Yüksek Askerî Şûrâ toplandı

  Cepte numara değiştirmeye son

  Mars’ta su bulundu

  Ülkesinde huzuru olmayan yola çıkıyor

  KÜÇÜKÇEKMECE’DEKİ İNSAN KAÇAKÇILIĞI

  Önemli olan AB standartlarını yakalamak

  Adlî tatil başladı

  Nusaybin sınırındaki mayınlar temizlendi

  Engelliler, yapısal değişiklik istiyor

  Noterler 1 Ocak’a kadar devrede

  Çerkezköy’e 8’inci su kuyusu

  112’yi gereksiz meşgul edene 2 ay hapis

  3 Eylül için yakın temas

  DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KERKÜK'TE POLİTİKA DEĞİŞİMİ YOK

  SİLÂHLI KUVVETLER TASARRUFA YÖNELDİ

  Oğuz Satıcı: AB sürecine dört elle sarılmalıyız

  DEVLET YARDIMLARINA AB STANDARDI

  Avrupa’nın kapatma kriteri şiddete çağrı

  Babasını savcılığa ihbar etti

  Meclis önümüzdeki dönem daha çok çalışacak

  Pamukoğlu parti kuruyor

  Denetimler arttı, kazalar azaldı

  Türkiye'nin en büyük acil servis hastanesi

  2008-2009 Ortaöğretim kayıtları başladı

  İklim değişikliğinin faturasını çocuklar ödüyor

  Yeşil Yayla Festivali başladı

  Çölleşme büyük tehdit

  11 BİN BİTKİ TÜRÜ VAR

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır