"Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

3 BÜYÜKLERE KOLAY RAKİP

AVRUPA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi.

Fenerbahçe, ilk maçta 2-0 yendiği Macaristan'ın MTK Budapeşte takımını elemesi halinde, bir üst turda FC İnter Bakü (Azerbaycan)-Partizan Belgrad (Sırbistan) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Sarı-lacivertli takım, ilk maçını deplasmanda oynayacak. Galatasaray, 2. torbada yer aldığı kura çekiminde, Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla eşleşti. Sarı-kırmızılılar, ilk maçını Ali Sami Yen Stadı'nda yapacak.3. ön eleme turunda, ilk maçlar 12-13 Ağustos tarihlerinde, rövanş mücadeleleri ise 26-27 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

DEV RAKİPLERDEN KURTULDU

Şampiyonlar Ligi'nde 3. Ön Eleme turu kuraları sonunda Galatasaray, 2. kategoriden girdiği kura çekiminde pek çok dev takımın arasından şanslı bir kura çekti. Kurada Liverpool, Arsenal, Juventus, Barcelona gibi dev rakiplerle eşleşme ihtimali olan Galatasaray, şanslı bir kura çekti. Sarı - kırmızılılar 1988 - 1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler kupası yarı finalinde karşılaştığı ve ilk maçı 4 - 0 kaybederken, İzmir'de oynanan rövanşta 1 - 1 berabere kalarak elendiği Steaua Bükreş ile eşleşti. Sarı - kırmızılı ekibin eski yıldızı Hagi'nin de yıllarca formasını giydiği Steaua Bükreş'i, Rumenlerin efsane futbolcusu Lacatus çalıştırıyor. Takımda Galatasaray'ın eski futbolcusu Petre de forma giyiyor.

PARTIZAN BAKÜ ÖNÜNDE TURA YAKIN

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri İnter Bakü (Azerbaycan) ile Partizan (Sırbistan) Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda mücadele ediyor. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan Partizan turu geçmeye daha yakın görünüyor. Aynı şekilde MTK'yı ilk maçta 2-0 yenen Fenerbahçe de turu geçmeye oldukça yakın. İki takımın da turu geçmesi durumunda ilk maç Partizan'ın sahasında oynanacak. Rövanş ise 26 - 27 Ağustos'ta İstanbul'da olacak.

BEŞİKTAŞ'IN İLK MAÇI DIŞARIDA

UEFA Kupası'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş'ın 2. ön eleme turundaki rakibi belli oldu. Bosna Hersek'in Siroki Brijek ekibiyle eşleşen Beşiktaş, 2. ön eleme turundaki ilk maçını 14 Ağustos'ta deplasmanda rövanşı ise 28 Ağustos'ta İstanbul'da oynayacak. Siyah-beyazlıların eşleştiği Bosna Hersek'in Siroki Brijek takımı ilk eleme turunda Sırbistan'ın FK Partizani takımını 0 - 0 ve 1 - 3'lük skorlarla eleyerek 2. ön eleme turuna çıkmıştı. Türkiye Kupası'nı kazanarak UEFA'da mücadele etme hakkı kazanandiğer temsilcimiz Kayserispor ise UEFA Kupası'ndaki mücadelesine 1. turdan başlayacak.

02.08.2008


 

GÖKHAN ZAN 2 İBRAHİM'İ SİLDİ

BEŞİKTAŞ'IN deneyimli oyuncusu Gökhan Zan, savunmada görev yapan İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'in yokluğunun kendilerini çok da fazla etkilemeyeceğini söyledi.

Gökhan Zan, Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin ağustos sayısında yer alan röportajında, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın kampta kavga ettiği dönemde kendisinin tatilde olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: ''İkisi de uzun zaman birlikte oynadığımız futbolcular. Çok üzüldüm. Onlar da hadisenin bu aşamaya gelmesini istemezlerdi. Olayın boyutları ve öncesi hakkında tam fikir sahibi değilim. Kadro dışı bırakılmaları yönetimin kararıdır ve benim bunun üzerine konuşmam yerinde olmaz. Taktiksel açıdan bakarsak, o bölgeye yapılan transferlerle yeni bir sistem oluşacaktır ve herkesin bu sisteme ayak uydurması gerekecektir. Bu bakımdan, iki oyuncunun yokluğunun bizleri çok etkileyeceğini düşünmüyorum.''

DELGADO VE NOBRE'NİN KAPTANLIĞI

İki oyuncunun satış listesine konulmasının ardından kaptanlık görevine Delgado ve Nobre'nin getirilmesini değerlendiren siyah-beyazlı oyuncu, ''Nobre zaten yıllardır Türkiye'de oynuyor. Buraya epeyce alışkın. Delgado ise adaptasyon sürecini tamamladı. Onlar resmi kaptan olarak görev alacak. Takımın en eskileri olarak ben ve Rüştü ağabey de takımın menfaatleri için onlara yardımcı olacağız. İki oyuncunun Beşiktaş'a layık kaptanlar olacaklarını düşünüyorum'' diye konuştu.

OMUZ HARİÇ HİÇBİR SAKATLIĞIM YOK

Tecrübeli oyuncu, kamuoyunda kendisinin tepeden tırnağa sakatmış gibi bir görüşün hakim olduğunu, şu anda omzundaki problem dışında hiçbir sakatlığının bulunmadığını dile getirdi. Bu tür eleştirileri yapanların geçen sezon oynadığı maç sayısına bakmaları gerektiğini vurgulayan Gökhan, şunları söyledi: ''20 tane Süper Lig maçı, 5 tane Türkiye Kupası ve UEFA Kupası maçı oynadım. Evet, belki daha fazla oynamam gerekiyordu ama sakatlıklara rağmen bu kadar oynayabildim. Daha önceki sezonlarda 35-40 maç yaptığım unutulmasın lütfen. Ayrıca, böylesine arka arkaya sakatlık yaşayan tek oyuncu da ben değilim. Örneğin, Villarreal'de oynayan futbolcumuz Nihat Kahveci'nin çapraz bağı ve üst adalesi koptu. Emre Belözoğlu Newcastle'da oynarken sakatlıkla ilgili birçok şanssızlık yaşadı. Bunlardan daha ağır sakatlıklar geçirenler de var. Çok şükür, benim yaşadığım ağır sakatlık yok ama sanki tek sakatlanan benmişim gibi bir tablo oluşturuluyor.''

02.08.2008


 

İspanya'daki Türk oyuncular yeni sezona hazırlanıyor

İSPANYA 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 31 Ağustos tarihinde başlayacak olan 2008-2009 sezonu öncesinde takımlar hazırlıklarını sürdürürken, Türk futbolcuların takımlarındaki yerleri de belli olmaya başladı.

La Liga'dan şu anda en eski Türk futbolcu olan Nihat Kahveci, geçirdiği ameliyat sonrası iyileşme sürecini en iyi şekilde geçirip, takımla birlikte kampta bulunurken, ekim ayında sahalara dönmesi bekleniyor.

İBRAHİM KAŞ YEDEK KADRODA

Getafe'ye transfer olan ve İspanyol liginde ilk sezonunu geçirecek olan İbrahim Kaş, şimdiye kadar takımının oynadığı 2 hazırlık maçında da yedekler arasında yer aldı. İspanyol spor eleştirmenleri, iki hazırlık maçında da aynı ilk 11'i sahaya süren teknik direktör Victor Munoz'un kafasında ilk 11'i oluşturduğunu ve büyük ihtimalle lige bu takımla başlayacağını yazdı. Getafe ilk hazırlık maçında İbrahim Kaş'ın da 1 golüyle Gimnastica Segoviana'yı 5-0 yenerken, Olimpiakos'a 1-0 yenildi.

AURELİO VE ERSEN MARTİN OYNADI

Bu arada Real Betis'e gelen milli futblcu Mehmet Aurelio da, ilk 2 hazırlık maçında kadroda yer almadıktan sonra geçtiğimiz çarşamba günü Union Deportiva Rotena ile oynanan ve 5-0 kazanılan maçta ilk kez sahaya çıktı. Teknik direktör Paco Chaparro her iki yarı ayrı 11'i sahaya sürmeyi tercih ederken, ilk 45 dakika oynayan Mehmet Aurelio göz doldurarak, İspanyol basınından olumlu not aldı. La Liga'da 2. sezonunu geçirecek olan Ersen Martin ise ilk iki hazırlık maçında ilk 11'de oynatılsa da son maçta dinlendirilerek, kadroda yer almadı. Şu andaki mevcut durumda, İbrahim Kaş'ın yedeklerden, Ersen Martin ve Mehmet Aurelio'nun ilk 11'den lige başlaması öngörülüyor.

02.08.2008


 

Steaua Bükreş eski gücünde değil

ŞAMPİYONLAR Ligi 3. ön eleme turunda Galatasaray'ın rakibi olan Steaua Bükreş, Romanya futbolunun en köklü ve en başarılı kulüplerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Romanya futbolunun bir dönem lokomotifi olan ve özellikle 1980'li yıllarda etkili olduğu Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alan Steaua Bükreş, adı daha sonra Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 1985-1986 sezonunda müzesine götürürken, 1986 yılında UEFA Süper Kupa'yı da kazanma başarısı gösterdi. Kuruluş yılı 1947 olan Steaua Bükreş, Romanya'da 23 kez lig, 20 kez kupa ve 5 kez de süper kupayı kazanırken, 61 yıllık geçmişinde çıktığı 211 Avrupa Kupası maçında 79 galibiyet, 58 beraberlik ve 74 de yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere toplam 292 gol gönderen Steaua Bükreş, kendi kalesinde ise 275 gol gördü.

YENİ SEZONA YENİLGİ İLE BAŞLADI

Romanya Ligi'nde geride kalan sezonu Caile Ferate Cluj takımının ardından ikinci sırada tamamlayan Rumen temsilcisi, ilk haftası geride kalan bu sezon ise deplasmanda FC Vaslui takımına 1-0 yenilmekten kurtulamadı ve lige 13. sırada başladı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma başarısı gösteren Steaua Bükreş, Arsenal, Slavia Prag ve Sevilla'yla birlikte yer aldığı (H) Grubu'nu 1 puanla son sırada tamamlayarak elendi.

02.08.2008


 

Partizan geçen sezon şampiyon oldu

MTK Budapeşte'yi geçmesi durumunda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Inter Bakü-Partizan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden Sırbistan'ın Partizan ekibi, Inter Bakü'yü elediği takdirde Avrupa kupalarında ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşacak.

Geçen sezon Sırbistan Ligi'nde şampiyon olan Partizan, bugüne kadar ülkesinde 20 lig şampiyonluğu elde ederken, 10 kez de Ulusal Kupa'nın sahibi oldu. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında Azerbaycan'ın Inter Bakü takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalan, Partizan, Avrupa kupalarında çıktığı 146 maçta 59 galibiyet, 29 beraberlik ve 58 yenilgi aldı. Rakip filelere attığı toplam 234 gole karşılık kalesinde 205 gol gördü. 1966'da Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda final oynayan ancak ikinci olan Partizan, 1964'de aynı kupada çeyrek finale kadar geldi. 1989'da aynı başarıyı gösteren Sırp temsilcisi, dört kez UEFA Kupası'nda son 16'ya kalma başarısı gösterdi.

02.08.2008


 

Kocaelispor Davids'in transferini askıya aldı

KOCAELİSPOR, daha önce prensipte anlaştığını açıkladığı dünyaca ünlü futbolcu Davids'in transferini askıya aldı.

Hollandalı futbolcunun sakatlığı sözkonusu olduğu bu yüzden yapılacak sağlık kontrolünden sonra verileceği belirtildi. Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan'ın "Yüzde 99 anlaştık, imzaya geliyor" dediği dünyaca ünlü yıldız Davids'in transferinde sorun çıktı. Başkan Gürkan, yıldız futbolcunun ayağında ciddi bir sakatlık olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi, " Sakatlıkla ilgili araştırma yapıyoruz. Eğer söylendiği gibi ciddi bir durum varsa bu transferden vazgeçeceğiz, aksi durumda ilerleyen günlerde bu transferi gerçekleştireceğiz. Şimdilik bu transferi askıya aldık." dedi.

02.08.2008


 

19 Mayıs, Türkiye'nin ilk yerden ısıtmalı stadı olacak

YENİ sezon öncesinde Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki zemin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, yerden ısıtma borularının döşenmesi ve kolektörlerle bağlantısının tamamlanmasının ardından, 4 Ağustos Pazartesi gününden itibaren ''e-layer'' adı verilen elastik katmanın serilmesi işlemine geçileceği ve suni çim katmanı oluşturulmaya başlanacağı kaydedildi.

02.08.2008


 

Beşiktaş Hırvat Gordon Schildenfeld'e kulüp arıyor

BEŞİKTAŞ, geçen sezon ortasında kadrosuna kattığı, ancak istediği verimi alamadığı Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld'e kulüp arıyor.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Schildenfeld için takım arayışı içinde olduklarını, Hırvat oyuncunun da bu yönde arayışlar içinde olduğunu söyledi. Schildenfeld'ın, tek başına Nevzat Demir Tesisleri'nde çalışmalara başladığı bildirildi.

02.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır