"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

ABD çok çektirecek

NEW YORK Devlet Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nefrin Dinç, ‘’Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi’’ projesi kapsamında 6 ilden belirleyecekleri 72 öğrenciyle film çekeceklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Dinç, Antakya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Atlantik Film Şirketi ile ortaklaşa hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi. Proje için Konya, Hatay, Edirne, Sivas, Mardin ve Artvin’den lise ve üniversitenin son sınıfında öğrenim gören, yetenekli olan ancak dar gelirli aile çocuklarını seçeceklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Dinç, şöyle devam etti: ‘’Proje kapsamında 6 ilden 72 öğrenciyle film çekeceğiz. Filmde, demokrasi, insan ve kadın hakları ile kültürel çeşitlilik konularında senaryo yazımı, ışık, ses ve teknik konularda bilgi vereceğiz. Amacımız hem yetenekli olan öğrencilere destek olmak hem de ABD ile Türk öğrencileri birbirine daha iyi tanıtmak.’’ Yrd. Doç. Dr. Dinç, projeye katılmak isteyenlerin 15 Ağustostan itibaren aktif hale gelecek www.filmturkey.org adresinden başvuru formlarına ulaşabileceklerini kaydetti. Öğrencilerin çektiği filmlerin değerlendirilerek New York, Boston ile Diyarbakır ve İstanbul’da düzenlenecek film festivallerinde gösterileceğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Dinç, proje kapsamında ayrıca her ilden seçilecek toplam 18 öğrencinin Amerikalı ailelerin yanında konaklayacaklarını ve New York Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesinde derslere katılabileceklerini ve eğitim alacaklarını söyledi. Toplantıya, New York Devlet Üniversitesinden Proje Yöneticisi Ted Schwalbe ile Atlantik Film Şirketinden Yapım Sorumlusu Tankut Mekik de katıldı.

/ Hatay

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Muhabbet köprüsü Musul

  2010’da Şile de var

  ABD çok çektirecek

  Bir zamanlar başşehirdi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır