"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sedat Artuç herkesi üzdü

HALTERDE MADALYA UMUDUMUZ 56 KİLODA SEDAT ARTUÇ, "SIFIR" ÇEKEREK BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI MEYDANA GETİRDİ. ARTUÇ, KOPARMADA 115 KİLOYU 3 DENEMESİNDE DE KALDIRAMADI. SAKATLIĞININ NÜKSETMESİ YÜZÜNDEN MÜSABAKAYA İĞNE İLE ÇIKAN ARTUÇ YARIŞMADAN SONRA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda halterde madalya umudu 56 kiloda Sedat Artuç, ''sıfır'' çekerek büyük bir hayal kırıklığı meydana getirdi. Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'ndaki oyunların halter müsabakalarının 2. gününde, Sedat Artuç, 56 kiloda (B) Grubu'nda yarıştı. Artuç, koparmada 115 kiloyu 3 denemesinde de kaldıramadı ve yarışmayı ''sıfır'' çekerek tamamlamış oldu.

PEKİN İÇİN 6 AYDIR KAMP YAPTI

Halter Federasyonu yetkilileri, Artuç'un, Avrupa Şampiyonası'nda meydana gelen kasığındaki sakatlığının son antrenmanda nüksettiğini ve yarışmaya iğneyle çıktığını söylediler. Artuç, yarışmadan sonra gözyaşları içinde, ''yarışma anında aklının hep sakatlığında olduğunu ve iğne yapılan yerin uyuştuğunu'' söyledi. Artuç, 6 aydır kampta olduğunu ve onca emekten sonra bu sonucu almaktan dolayı büyük üzüntü duyduğunu bildirdi. Artuç'un müsabakasını, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da izledi.

53 KİLODA ALTIN MADLAYA TAYLAND'IN

Öte yandan halterde bayanlar 53 kiloda altın madalyayı, Taylandlı Prapawadee Jaroenrattanatarakoon kazandı. Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'ndaki oyunların halter müsabakalarının 2. gününde yapılan bayanlar 53 kilo müsabakasında Taylandlı Prapawadee Jaroenrattanatarakoon, koparmada 95, silkmede 126 ve toplamda 221 kilo kaldırarak altın madalyaya ulaştı. 9 sporcunun yer aldığı müsabakada gümüş madalyanın sahibi ise geçen yılın Dünya Şampiyonu Güney Koreli Yoon Jin-hee oldu. Jin-hee, koparmada 94, silkmede 119 ve toplamda 213 kilo kaldırdı. Bronz madalyayı, geçen yılın dünya ikincisi Belarus'dan Nastassia Novikava aldı. Novikava, koparmada 95, silkmede 118 ve toplamda 213 kiloluk dereceler elde etti. Kamil Erdoğdu / Pekin

11.08.2008


 

Sibel: Başarım örnek olsun

OYUNLARDA TÜRKİYE'YE GÜMÜŞ MADALYA KAZANDIRAN MİLLİ HALTERCİ SİBEL ÖZKAN, PEKİN'DE TARİHİ CENNET TAPINAĞI'NHI GEZDİ. ÖZKAN, ''AMACIM, 2012 LONDRA OLİMPİYATLARI'NDA ALTIN MADALYA KAZANMAK. BU BAŞARIMIN, BENİM GİBİ ZOR KOŞULLARDA YETİŞENLER İÇİN ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUM' DEDİ.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı bayanlar halterde 2. olarak kazandıran milli sporcu Sibel Özkan, amacının olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi. 48 kiloda dünkü müsabakalar sonrasında koparmada 88, silkmede 111 kiloluk kaldırışlarla toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalya kazanan Sibel Özkan, bugün Pekin'in tarihi ve turistik mekanlarından Cennet Tapınağı'nı gezdi. Gezi sırasından soruları cevaplayan Özkan, başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, ''Amacım, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak'' dedi.

ÇİN'Lİ CHEN'İ GEÇECEĞİM

Pekin'de kendi kilosunda altın madalyanın sahibi olan Çinli Xiexia Chen'i mutlaka geçeceğine olan inancını dile getiren Özkan, ''Buna inanıyorum. Benden rekorlar bekleyebilirsiniz. Londra'da altın madalyayı boynuma takmak amacındayım. Ama daha önce de Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyorum'' diye konuştu. Özkan, müsabakasıyla ilgili olarak, ''Güzel bir yarışmaydı. Kendimden emindim. Bir madalya alacaktım ama rengini bilemiyordum. Zor bir yarışma oldu ama ülkemin yüzünü güldürdüğüm için çok mutluyum'' dedi.

ZOR ŞARTLARDA BÜYÜDÜM

Çocukluğu oldukça zor koşullar altında geçen ''Gümüş Kız'' Sibel Özkan, ''Bu başarımın, benim gibi zor koşullarda yetişenler için örnek olmasını istiyorum'' dedi. Olimpiyat Oyunları'ndaki ikinciliğinin yanısıra, bugüne dek Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği ve Türkiye'de birçok birinciliği bulunan 20 yaşındaki milli halterci, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'nda geçen çocukluk döneminin hatırlatılması üzerine, ''Evet, zor şartlar altında büyüdüm. Bu noktalara gelebileceğimi tahmin ediyordum, ama bu kadar erken olmayabilirdi. Bu, azmin zaferidir'' diye konuştu.

MADALYAYI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Sibel Özkan, Pekin'de madalya kazanacağını daha önce rüyasında gördüğünü söyledi. Milli sporcu, ''Rüyamda kürsüye doğru gelirken hocamın mutluluktan ağladığını gördüm. Rüyam gerçek olduğu için çok mutluyum. Artık hedeflerim daha da büyük olacak'' dedi. Gümüş madalya kazanmasının ardından kendisine pek çok kutlama mesajı geldiğini anlatan Özkan, bu sevgi ve ilgiye layık olmaya çalışacağını kaydetti.

NURCAN TAYLAN'A ÇOK ÜZÜLDÜM

Aynı kiloda yarıştığı Atina-2004'ün şampiyon haltercisi Nurcan Taylan'ın ''sıfır'' çekmesiyle ilgili olarak yorum yapmak istemeyen Özkan, yalnızca duyduğunu üzüntüyü dile getirdi. Özkan, ''Yarışma heyecanından Nurcan'ı izleyemedim. Sıfır çektiğini öğrenince çok üzüldüm'' demekle yetindi.

ÇİNLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Pekin-2008'de gümüş madalya kazanan Özkan'a, gezi sırasında Çinli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sibel'i madalya töreninde televizyondan izleyip de tanıyan kimi Çinli vatandaşlar, milli sporcuyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sempatik hareketleriyle Çinliler'in beğenisini kazanan Özkan, kimi Çinli çocukları da kucağına alarak gazetecilere poz verdi.

Çetin Arslancan / Pekin

11.08.2008


 

İngiliz rakibine 14-3 yenilen Adem Kılıççı elendi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Boks Milli Takımı'ndan 69 kiloda Adem Kılıççı, ilk turda İngiliz Billy Joe Saunders'a sayıyla yenilerek elendi.

İşçiler Spor Salonu'nda yapılan oyunların boks müsabakalarının 2. ringe çıkan Adem Kılıççı, rakibi karşısında etkili olamadı. İlk raundu 2-0, 2. raundu 6-1 ve 3. raundu da 11-2 geride tamamlayan Kılıççı, müsabakadan da 14-3 yenik ayrıldı. Oyunlarda bugün Türk boksörlerden 60 kiloda Onur Şipal ringe çıkacak. Şipal'in Porto Rikolu Jose Gonzales Pedraza ile yapacağı karşılaşma TSİ 16.15'te başlayacak.

11.08.2008


 

Yelkencimiz Ali Kemal Tüfekçi 13 ve 18. sırada

Olimpiyat Oyunlarında Ali Kemal Tüfekçi, 26 sporcu içinde 3. yarışı 13., 4. yarışı da 18. sırada bitirdi.

OLİMPİYAT Oyunları'nda yelken dalındaki müsabakalara, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Büyük Okyanus kıyısındaki Qingdao kentinde devam edildi. Qingdao Yelken Merkezi parkurunda gerçekleştirilen oyunların yelken yarışmalarının 2. gününde, finn sınıfında ilk 3. ve 4. yarışlar yapıldı. Bu sınıfta yarışan tek Türk sporcu olan Ali Kemal Tüfekçi, 26 sporcu içinde 3. yarışı 13., 4. yarışı da 18. sırada bitirdi. Tüfekçi, genel klasmanda ilk 4 yarış sonunda 72 puanla 20. sırada bulunuyor. Oyunlarda yelken dalındaki mücadeleye, yarın TSİ 08.00'den itibaren

11.08.2008


 

Üzülmez ve Toraman medya önünde barıştı

Beşiktaş'ın Avusturya kampında takım arkadaşı İbrahim Toraman ile terlik fırlatma yüzünden kavga eden ve yönetim tarafından satış listesine konulan İbrahim Üzülmez, bir basın toplantısı düzenleyerek Siyah - beyazlı camiadan özür diledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına çıkan İbrahim Üzülmez, herkesin hata yapabileceğini ve kendisinin de bu hatadan bir ders çıkardığını söyledi. Tecrubeli futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü.

YAPTIĞIMIZ HATADAN DERS ALDIK

"İbrahim Toraman ile geçmişten gelen bir husumetimiz yok. O anda yaşanmış ve gelişmiş bir olay. Keşke olmasaydı. Hayatta bazen hatalar olabiliyor. Önemli olan hatalardan dersler çıkarmak. Böyle bir olay yaşattığımız için Beşiktaş camiasından, başkanımızdan ve yönetim kurulu ağabeylerimden, bu olayın içinde olan Sinan Engin'den ve özellikle hocamızdan özür diliyorum. 8 yıl camiada oynamış, kaptanlık yapmış oyuncu olarak böyle bir olayla gündeme gelmek beni fazlasıyla üzdü. Keşke olmasaydı. Güzelliklerin ve şampiyonlukların konuşulduğu konularla gündeme gelmek isterdik. Büyüklerimiz nasıl bir karar alır bilmiyorum. Ama bizim düşüncemiz takıma geri dönmek. Özellikle bu sene bizim için çok önemli bir sezon. Şampiyon olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu doğrultuda birlik beraberlik içinde olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda takıma katkı sağlamak istiyoruz."

KAPTANLIĞI SORUN YAPMAM

İbrahim Üzülmez ayrıca takıma geri dönmesi durumunda kaptanlığın kendisinden alınmasını sorun yapmayacağını belrterek, "Daha önce nasıl arkadaşlarımıza yardımcı oluyorsak, döndüğümüz zaman da zaten takımın en büyükleri olarak kaptanlık olmasa dahi arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. Yardımcı olmamız gerekiyor, çünkü birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Kaptan kimse o arkadaşlara elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız'' dedi.

11.08.2008


 

Antrenman maçında Sırbistan fark attı

2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına hazırlanan (A) Milli Takım, antrenman maçında Sırbistan'a 105-73 yenildi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 5 periyot üzerinden oynanan antrenman maçında, 5 faul alan oyuncular oynamaya devam etti. Hakemler Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu ve Yücel Çilingir'in yönettiği maçın 1. periyodu 10-24, 2. periyodu 33-46, 3. periyodu 48-61 ve 4. periyodu 61-90 sona erdi. Türkiye'den Kerem Tunçeri 9, Cenk 2, Hidayet 17, Kerem Gönlüm 3, Fatih 5, Ersan 6, Ender 11, Ömer Onan 11, Sinan 3, Cemal 6 sayı atarken, Ersin, Engin ve Ümit sayı kaydedemedi. Bu arada, karşılaşmanın 4. periyodunda Hidayet ile Teodosic arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, araya giren iki takım sporcuları oyuncuları yatıştırdı.

11.08.2008


 

Potada start 18 Ekim'de

Beko Basketbol Ligi’nde 2008-2009 sezonu fikstürü, geçen hafta içinde Polat Otel’de düzenlenen basın toplantısında belirlendi. Ligde ilk derbi heyecanı 5. haftada Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında yaşanacak. Toplantının açılış konuşmasını yapan Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, “Geçtiğimiz sezon yaşanan heyecanın artarak devam edeceğinden eminim. Kura çekiminin Türk basketbolu için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, TV yayın ihalesi hakkında bilgi verdi. 31 Temmuz’da yeni yayın ihalesine katılımın başladığını söyleyen Özsoy, yayın ihalesine ilginin çok yoğun olduğunu açıkladı. Özsoy, TV Yayın İhalesine katılım için son tarihin 11 Ağustos Pazartesi akşamı olduğunu hatırlattı. Özsoy, Opel firmasının bağlı olduğu General Motors’un yaşadığı maddi sıkınlar nedeniyle tüm sponsorluklardan çekilme kararı aldığını ve yeni sezonda Türkiye Kupası için yeni sponsor arayışı çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Şampiyonluk mücadelesinde kıyasıya rekabetin yaşanacağı Beko Basketbol Ligi’nde yeni sezon 18 Ekim 2008 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla start alacak. 2008-2009 sezonu lig takvimine göre normal sezon 10 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Play-Off müsabakaları 15 Mayıs-26 Haziran 2009 tarihleri arasında oynanacak. Beko Basketbol Ligi’nde Türkiye Kupası Eleme Grubu maçları 3-8 Ekim tarihlerinde, final grubu karşılaşmaları ise 20-22 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Ekim ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası, Lig Şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası’nın sahibi Türk Telekom arasında oynanacak. Ligde yıldız oyuncuların biraraya geldiği ve tam bir görsel şölene sahne olan “Beko All Star” ise 24-25 Ocak tarihleri arasında oynanacak.

Geçtiğimiz sezon TB2L’de yer alan Erdemir ve Aliağa Belediye, ligi ilk iki sırada tamamlayarak yeni sezonda Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Lig, 2008-2009 sezonunda 16 takımın katılımıyla 9 il merkezinde oynanacak. Beşiktaş Cola Turka, Darüşşafaka, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown olmak üzere ligde 5 takım ile en fazla temsil edilen il İstanbul. Ankara, Antalya ve İzmir ise ligde 2 takımı bulunan iller.

Ankara-Türk Telekom ve Casa Ted Ankara Kolejliler, Antalya-Antalya Büyükşehir Belediye ve Kepez Belediye, İzmir-Pınar Karşıyaka ve Aliağa Belediye takımlarıyla temsil edilirken, Beko Basketbol Ligi’nde bir takımı bulunan iller ve kulüpler ise şöyle; Balıkesir-Banvit, Bursa-Oyak Renault, Konya-Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Mersin-Mersin Büyükşehir Belediye, Zonguldak-Erdemir. Aynı otelde kamp yapan Basketbol Milli Takımı oyuncularından Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm yeni sezonun bütün takımlara hayırlı olmasını diledi.

EROL DOYURAN

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır