"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

GÜL: Barış ve istikrardan yanayız

Cumhurbaşkanı Gül’e Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından Kafkasya’daki gelişmelerle ilgili brifing verildi.


Tersane ölümleri tedbirsizlikten

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan çalışmada, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde yaşanan sorunların temelinde alan darlığı, fazla ça

Tuzla, her şeyiyle ölüm kokuyor

TUZLA tersaneler bölgesinde meydana gelen iş kazasında 3 kişinin ölmesi, 12 kişinin de yaralanmasına sendikalardan tepki yağıyor.


  Yaralı Yüzbaşı Tankül, Ankara’ya gönderildi

Erzincan’ın Kemah ilçesinde önceki gün meydana gelen mayınlı saldırıda yaralanan ve tedavisi Erzincan Devlet Hastanesi’nde sürdürülen Yüzbaşı Yılmaz Tankül, askeri uçakla Ankara’ya gönderildi.


  Şehit Kurmay Yarbay geçici görevle gelmişti

Terörİstlerİn önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı’nın (40) Kars’ta görev yaptığı ve birkaç gün önce 20 günlük geçici görevle bölgeye gittiği öğrenildi.


  Terörün son çırpınışları

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kemah’taki mayın patlaması ile ilgili olarak, ‘’Örgüt mensupları her geçen gün başarılı olamayacağını daha net bir durumda anlamıştır. Bu bir gerçektir. Ancak bu gerçek bizim şu anki acımızı hafifletmeyecektir’’ dedi.


  Sarıyazı köylüleri: Büyük üzüntü içindeyiz

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı köylüleri, köylerinden dönen 9 askerin mayınlı saldırı sonucu şehit olmasından büyük üzüntü duyuyor.


  Ergenekoncular “terör seti” oluşturacaktı

Ergenekon iddianamesinde yer alan bilgilere göre Ergenekoncular, Avrupa, Ortadoğu ve Avrasya coğrafyasında “terör seti” oluşturacaktı.


  Kuva-yı Milliye’ciler Atatürk üzerinden çıkar sağlamış

Ergenekon soruşturmasının ek 83. klasöründen çıkan telefon konuşması kaydına göre Kuvayı Milliye adıyla bilinen ulusalcı kurumun yöneticileri arasındaki telefon konuşmasında ilginç diyalogların yaşındığı ortaya çıktı.


  İşçi sayısı katlanarak artıyor

TUZLA Tersaneler Bölgesi’ndeki tersaneler, 979 bin 122 metrekare açık ve 300 bin 592 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 1 milyon 279 bin 714 metrekare alanda faaliyet gösteriyor.


  Tersanelerin kapatılma sebepleri ortaya çıktı

TEFTİŞLER neticesinde bazı tersanelere bu yıl içinde kapatma cezaları verildiği anımsatılan çalışmada, kapatma gerekçeleri şöyle sıralandı:


  Tersanelerde en çok rastlanan eksiklikler

ÇALIŞMAYA göre, bakanlık müfettişlerinin yaptıkları denetimlerde en çok rastlanan eksiklikler ise şöyle:


  Yangınzedelerin yaraları sarılıyor

Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçeleri arasında 31 Temmuzda başlayan ve altıncı gününde kontrol altına alınabilen büyük orman yangınında 77 evin yandığı, iki kişinin öldüğü Serik ilçesine bağlı Karataş Köyünde hayatın yeniden normale dönmesi amacıyla devlet bütün kurumlarıyla köye hizmet götürüyor. Yangından sonra bazı köylülerin evlerinin enkazıda dolaşarak yanmayan veya kullanılabilen eşyalarını topladıkları görüldü.


  Yıldırım düştü, çıkan yangında 7 ev yandı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Dereköy’de, Dikmen mahallesine yıldırım düştü. Çıkan yangında, 7 ev ve 1 mescit tamamıyla yandı.


  Van’da modern yanık merkezi açıldı

VAN’DA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurularak, son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan yanık tedavi merkezi hizmete açıldı.


  İSKİ’YE ait boru patladı, evleri su bastı

ŞİŞLİ’DE, İSKİ’ye ait su borusunun patlaması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.


  Ankara’da su tüketiminde rekor artış

ANKARA, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, ‘’Vatandaşlar su kullanımında tasarruf yapmadıkları için Ankara’da günlük su tüketimi 920 metreküpe yükseldi’’ dedi.


  17 ve 30 Ağustos’ta Vatan Caddesi trafiğe kapatılacak

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) Günü faaliyetleri sebebiyle yapılacak tören ve provalar dolayısıyla 17 ve 30 Ağustos tarihlerinde Vatan Caddesi ve bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatılacak.


  Otopark kapasitesi en yüksek il İstanbul

TÜRKİYE’NİN en büyük üç şehri arasında otopark kapasitesi en yüksek il İstanbul olarak belirlendi.


  İşletmelerin sigara mağduriyeti giderilecek

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, sigara yasağından zarar gördüğünü iddia eden alış veriş merkezlerindeki yerler ile dışardaki benzer yerlerin geçmiş dönemlerindeki cirolarını karşılaştırarak, buna göre bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.


  Cumhuriyet yazarı Öcalan hayranı!

Cumhuriyet gazetesinin çıkardığı Pazar ekinin editörlüğünü yapan Berat Günçıkan, Barışa Rock Festivali’nde gerçekleştirilen söyleşide ilginç sözler sarf etti.


  Yüzbaşı’nın evinde gergin bekleyiş

Erzİncan’In Kemah ilçesi kırsalında teröristlerce önceden yola döşenen mayının, askerî aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu yaralanan Yüzbaşı Yılmaz Tankül’ün, Afyonkarahisar’ın Yakasenek beldesindeki evinde tedirgin bekleyiş sürüyor.


  Cumhurbaşkanı’nın desteğiyle okullu oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eğitimine destek olunmasını istediği Yadigar Demir, Kilis Anadolu Lisesinde eğitim görecek.


  Öğrenciye aşırı burs verilmesi yanlış

ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bilgehan Ögel, üniversitelerin ÖSS’de başarılı olan öğrencilere yüksek miktarlarda burslar vermelerini eleştirdi.


  Trafikte bilânço ağır

Yurt genelinde 4-11 Ağustos tarihleri arasındaki 233 trafik kazasında, 122 kişi öldü, 711 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre, 4 Ağustos-11 Ağustos 2008 tarihlerinde yurt genelinde toplam 233 trafik kazası oldu.


  Sınır ötesi bayramlaşmada değişiklik

Türkiye ve Suriye arasındaki bayramlaşma uygulamasında değişiklik yapıldığı bildirildi.


  Konya’ya, bisikletli toplu taşıma teklifi

ŞEHİR Plancıları Odası Konya Şube Başkanı Mustafa Dolular, toplu ulaşımda kiralık bisiklet kullanılması uygulamasının Konya için ciddî şekilde düşünülmesi gerektiğini söyledi.


  Suriye’de evinizde hissedin

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Suriye, son yıllarda çok sayıda Türk vatandaşı tarafından ziyaret ediliyor. Türkler, Suriye'de adeta kendilerini evlerinde hissediyorlar.


  YouTube özgürlüğüne kavuşuyor

M. Kemal’e hakaret eden muhteva bulundurduğu gerekçesiyle 6 Haziran’dan bu yana kapalı durumda bulunan video paylaşım sitesi YouTube, yerelleşme sayesinde yasaktan kurtuluyor.


  Ezandan etkilendi, Müslüman oldu

Amasya’ya gezmek için gelen Fransız turist Marc Bernad Fagot (55), ezan sesinden etkilenerek Müslüman oldu.


  Florida Müslümanları sosyalleşiyor

Geçtiğimiz gün Florida’nın başşehrinde toplanan bölgenin Müslüman liderleri Müslümanların sosyal hayata entegrasyonunu tartıştılar.


  Bir çocuk, dünyanın en büyük uçağını indirdi

Dubai-New York seferi yapan Emirates hava yolu şirketine ait, dünyanın en büyük yolcu uçağı A380, bir kız çocuğunun hastalanması sebebiyle Almanya’nın Münih havalimanına acil iniş yaptı.


  78 yaşında askere çağrıldı

Sakarya’nIn Karasu ilçesinde oturan 78 yaşındaki İbrahim Güngör askerlik yaptığı tespit edilemediği için yeniden askere çağrıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır