"Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

250 bin Müzekart satıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Müdürü Tolga Yusuf Tuyluoğlu, Türkiye genelinde yaklaşık 250 bin ‘Müzekart’ satıldığını söyledi.



İzmit’in tarihine ışık tutacaklar

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü öğretim üyelerinin araştırması, bir zamanlar İskenderun, İskenderiye, Roma, Kudüs ile birlikte Roma İmparatorluğu’nun en önemli 5 şehrinden biri olan Nikomedya’yı gün ışığına çıkaracak.



7 asırlık cami yıkıldı, yıkılacak

İZMİR’İN Ödemiş ilçesine bağlı doğal koruma alanındaki tarihi Birgi beldesinin ilk camilerinden biri olan Güdük Minare Camisi’nin restore edilmemesi halinde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.



1 yılda 400 sema

TÜRKİYE’DEKİ ilk ve tek resmî sema grubunu bünyesinde barındıran Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, 2008 yılının 8 aylık döneminde yurt içinde ve yurt dışında 150 civarında sema gösterisi icra etti.



“Altın Eller”, Taksim Gezi Parkı’nda

KÜLTÜR Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘’Altın Eller Geleneksel Türk El Sanatları ve Yerel Tatlar Festivali’nin altıncısı, 20-29 Ağustosta İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda gerçekleştirilecek.



Cezaevi’ndeki Selçuklu kitabeleri okunacak

TARİHî Sinop Cezaevi’ndeki Selçuklu kitabelerinin okunmasına yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi.



Yapı Kredi Kültür Sanat’tan Osmanlıca dersleri

YAPI Kredi Kültür Sanat tarafından 13 Ekimden itibaren Osmanlıca dersleri verilmeye başlanacak.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır